Krantenkoppen

EU-landen principieel akkoord met verdedigingsmissie in Rode Zee

De lidstaten van de Europese Unie hebben maandag hun principiële goedkeuring gehecht aan de lancering van een verdedigingsmissie in de Rode Zee. Dat heeft de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid van de EU, de Spanjaard Josep Borrell, gezegd na afloop van de vergadering van de 27 buitenlandministers van de Unie.

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof behandelt Trumps claim over presidentiële immuniteit

Het Amerikaanse Hooggerechtshof stemt ermee in om te onderzoeken of Donald Trump op het moment van de bestorming van het Capitool nog van presidentiële immuniteit genoot. De beslissing is een succes voor Trump, die probeert het begin van een mogelijk proces over het beïnvloeden van de verkiezingen van 2020 zo lang mogelijk uit te stellen.

Lees meer »

Axel Daeseleire is opnieuw verliefd: “We kennen elkaar al achttien jaar”

“Soms wordt vriendschap liefde”, ondervond Axel Daeseleire (55). Hij hangt het liever niet aan de grote klok, maar de presentator is ondertussen anderhalf jaar gelukkig met zijn nieuwe liefde. Het gaat de veelgevraagde presentator, vanaf maandagavond te zien in ‘Het onbekende’, voor de wind. Al knaagt er ook iets. “Ik denk soms dat regisseurs en producers me vergeten zijn. Dat

Lees meer »

Gender reveal kent hilarisch einde wanneer mama helemaal onder kleurstof zit

De West-Vlaamse Eva en Davy uit Houthulst hebben zich tijdens hun gender reveal een deuk gelachen. Het koppel moest een voetbal kapot trappen om het geslacht van hun toekomstige baby te weten te komen, maar dat liep hilarisch mis. Eva kwam helemaal onder de kleurstof te zitten. Maar zo wisten ze dus wel heel duidelijk dat hun kindje een jongetje

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelensky heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen, wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

41 procent meer terreurdreigingen in 2023, zegt OCAD

Het OCAD, het Belgische orgaan voor dreigingsanalyse, heeft vorig jaar 332 meldingen ontvangen over terrorisme of extremisme, rechtstreeks of via partners. Dat is een stijging van 41 procent ten opzichte van 2022. Het OCAD wijt die vooral aan het Israëlisch-Palestijns conflict en de aanslag in Brussel.

Lees meer »

Cindy (46) is nieuwe uitbaatster van bekend café De Beer in Meulebeke: “We gaan nu even dicht voor facelift”

Café de Beer is een begrip in Meulebeke. De vroegste vermelding van de naam ‘café De Beer’ dateert al uit 1611 (!), toen er melding was van een zekere Adriaen Cosman die ‘weert’ was in den Beer. Honderden jaren later is die rol weggelegd voor Cindy Vandemaele, een Meulebeekse pur sang. Het café gaat nu even dicht voor een facelift

Lees meer »

Mariette en Fabien winnen kampioenschap manillen

In het lokaal dienstencentrum De Kim in de Sint-Jorisstraat vond de tweede editie van het Werviks kaartkampioenschap manillen plaats. Het ging om een organisatie van de stedelijke seniorenadviesraad en De Kim, met steun van de stad. Er waren in totaal 32 deelnemers. Bij de mannen had Fabien Dourny de beste troeven, bij de vrouwen was
The post Mariette en Fabien

Lees meer »

Basta lanceert nieuwe campagne voor herbruikbare verpakkingen in Tielt

Sinds 2022 kan je bij verschillende Tieltse horecazaken kiezen voor een herbruikbare verpakking voor afhaalmaaltijden. Voor dat Basta-project, waarvoor vzw WOP! de krachten bundelt met de stad Tielt, wordt nu een nieuwe promotiecampagne gelanceerd.
The post Basta lanceert nieuwe campagne voor herbruikbare verpakkingen in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongeval met twee wagens en lijnbus zorgt voor hinder in Roeselare

Op het kruispunt van de Rijksweg met de Oekensestraat in Roeselare gebeurde er maandag omstreeks 17 uur een ongeval waarbij twee wagens en een bus van de Lijn betrokken waren. Een iemand geraakte bij het ongeval lichtgewond.
The post Ongeval met twee wagens en lijnbus zorgt voor hinder in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Achter de schermen bij ‘De droomfabriek’: “Zwemmen in chocoladesaus: dat kan in deze tijden niet meer”

Dat Vlaanderen ook dertig jaar na het origineel nog steeds in het wilde weg fantaseert, ziet u elke week in ‘De droomfabriek’. Van een gebouw platwalsen met een sloopkogel tot vliegen met ganzen: voor de zeventienkoppige productieploeg lijkt geen wens te absurd. Wij spraken met de makers, die ons een exclusieve blik achter de schermen gunnen. Hoe slaagt de ploeg

Lees meer »