Krantenkoppen

EU-landen principieel akkoord met verdedigingsmissie in Rode Zee

De lidstaten van de Europese Unie hebben maandag hun principiële goedkeuring gehecht aan de lancering van een verdedigingsmissie in de Rode Zee. Dat heeft de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid van de EU, de Spanjaard Josep Borrell, gezegd na afloop van de vergadering van de 27 buitenlandministers van de Unie.

Meer krantenkoppen in België

Trieste kaap van 30.000 doden in Gaza overschreden “na aanval op Palestijnen die aan het wachten waren op voedselhulp”

Israëlische troepen zouden meer dan 70 mensen gedood hebben bij een aanval op een groep Palestijnen die op humanitaire hulp aan het wachten waren. Dat beweert het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken en lokale ziekenhuismedewerkers, maar Israël heeft "geen weet" van zo’n aanval. Door het aanhoudende geweld zou de trieste kaap van 30.000 doden in Gaza overschreden zijn.

Lees meer »

Europees directeur van WHO bezoekt zorgzame buurt vzw Mariënstede in Dadizele

Hans Kluge, Europees directeur van de WHO, heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de zorgzame buurt vzw Mariënstede in Dadizele. Dat deed hij samen met Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V). De vzw is een van de pioniers van de Zorgzame Buurten.
The post Europees directeur van WHO bezoekt zorgzame buurt vzw Mariënstede in Dadizele appeared first

Lees meer »

Eric Van Twembeke uit Brakel is wereldkampioen manillen

Eric Van Twembeke (73) uit Brakel is de nieuwe wereldkampioen manillen. Zo’n 320 kaarters kwamen zaterdag samen in het Firtelhof in Zulte op het wereldkampioenschap, en Eric toonde zich de beste: "Naast goeie kaarten hebben, moet je ook goed kunnen rekenen en onthouden. Dit is een droom die uitkomt."

Lees meer »

Menen opnieuw meest marginale stad van Vlaanderen: “Oproep om niet te stemmen had averechts effect”

Wat in de sterren stond geschreven, werd werkelijkheid. Menen wint opnieuw de titel van ‘Meest marginale stad van Vlaanderen’ en blijft op die manier ongeslagen kampioen. Het stadsbestuur is niet tevreden met de titel maar spendeert er weinig aandacht aan. “Het is maar een ludieke verkiezing op een facebookpagina, meer is er niet aan.”
The post Menen opnieuw meest marginale

Lees meer »

Maart als zwarte maand?

Ook al voelen we stilaan de lentekriebels, de maand maart kondigt zware bewolking en hier en daar een onweder aan op de weerkaart van het West-Vlaams topvoetbal. Nog voor de terugwedstrijd in de halve finale van de Croky Cup op Union woensdag was al duidelijk dat Club Brugge onder Ronny Deila van geen succesvol seizoen
The post Maart als zwarte

Lees meer »

Crevits is tegen campagne van goksector in scholen: het is subtiele reclame onder mom van preventie

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) vindt het geen goed idee om de gokindustrie toegang te verlenen tot onderwijs om aan preventie van gokken te werken. De minister ziet “ethisch ernstige bezwaren” tegen de campagne vanuit de sector. Dat heeft ze dinsdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Freya Van den Bossche (Vooruit).

Lees meer »

Talbot House pakt uit met stand-up comedyshow in Concert Hall

Voor het eerst nodigt Talbot House een lokale stand-up comedian uit in de Concert Hall van Talbot House. “Als opener van dit nieuwe aanbod hebben we gekozen voor de Oostendenaar en opkomend talent Mohsin Abbas. Hij komt zijn allereerste avondvullende zaalshow try-outen in Talbot House”, zegt Simon Louagie, manager Talbot House. De voorstelling gaat door op zaterdag 23 maart.
The

Lees meer »

VTI Torhout maakt oorlogsmonument voor Eernegem: “Het resultaat is aangrijpend”

Op 20 oktober 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werden twee Nieuw-Zeelandse piloten bij een verkenningsvlucht met hun Spitfire-vliegtuigen boven Eernegem neergehaald. Ze liggen op het kerkhof van die gemeente begraven. Zopas hebben de leerlingen van het vijfde jaar vormgevingstechnieken van het Torhoutse VTI een monument in cortenstaal gemaakt ter nagedachtenis van de omgekomen militairen.
The post VTI Torhout maakt oorlogsmonument

Lees meer »

Ombudsman stelt meer dan 1.500 inbreuken vast bij nachtvluchten op Brussels Airport

De federale ombudsman heeft vorig jaar meer dan 1.500 vermoedelijke inbreuken op de regels vastgesteld bij nachtvluchten op Brussels Airport. Hij pleitte donderdag, bij de voorstelling van het jaarverslag van de ombudsdienst, voor een strengere aanpak van vooral de nachtelijke cargovluchten. “Een oud Boeing 747-vrachtvliegtuig dat ‘s avonds laat landt of ‘s ochtends vroeg opstijgt op Brussels Airport, dat moet

Lees meer »