Krantenkoppen

EU-ministers bereiken principeakkoord over militaire operatie in Rode Zee

De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU hebben in Brussel een principeakkoord bereikt: de EU start een militaire operatie in de Rode Zee.

Meer krantenkoppen in België

Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke

In het zuiden van West-Vlaanderen heeft storm Louis donderdagavond her en der schade veroorzaakt. Zo viel een stelling aan de watertoren in de Noordstraat in Menen naar beneden en belandde er in Oostrozebeke een lijnbus in de gracht.
The post Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Omloop Het Nieuwsblad – Jan Tratnik klopt Nils Politt in sprint om de zege

Jan Tratnik heeft zaterdagnamiddag de 79e editie van de Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam geschreven. In een sprint om de zege haalde de 34-jarige Sloveen van Team Visma – Lease a Bike het van de Duitser Nils Politt. Wout van Aert was enkele tellen later de snelste van een achtervolgend peloton en mocht zo als derde mee het podium

Lees meer »

Test met Britse Trident-raket mislukt voor tweede keer op rij

Een test met een Trident 2-raket die afgevuurd werd door een onderzeeër van de Britse marine is mislukt. Dat berichten Britse media. Het is al de tweede keer op rij dat zo’n test mislukt met de raketten, die kernkoppen kunnen dragen, het ‘laatste redmiddel’ van wapens.

Lees meer »

Natalia op de vingers getikt door VTM voor “harde woorden” op set van “Astrid en Natalia: back to reality”

Zangeres en VTM-gezicht Natalia Druyts is door VTM op het matje geroepen voor enkele harde woorden die gevallen zijn tussen haar en de productieploeg van het programma "Astrid en Nathalia: back to reality". Ondertussen werd in een gesprek alles uitgeklaard. "Er is wel eens geroepen, maar Natalia wil alleen maar het beste voor het programma én voor haar kinderen die

Lees meer »

Kogel onder de hamer uit wapen waarmee John Lennon werd vermoord

Een bizarre, wat lugubere veiling volgende week. Donderdag gaat er een kogel onder de hamer, afkomstig van het vuurwapen waarmee Beatle John Lennon werd vermoord. Het was de politie van New York die het bijzondere voorwerp ooit schonk aan de inmiddels overleden Britse agent Brian Taylor. De nabestaanden van Taylor laten de kogel nu veilen in Newcastle.

Lees meer »

“Had u nu echt een leerproces nodig om seksueel misbruik erg te vinden?”: Commissieleden amper overtuigd van mea culpa bisschoppen

Bisschop in Limburg Patrick Hoogmartens en emeritus- bisschop van Gent Luc Van Looy hebben vrijdag in de Kamercommissie seksueel misbruik in de Kerk en daarbuiten, gesproken over “het voortschrijdende inzicht” dat zij hebben opgedaan over het misbruik. Maar hun discours maakte amper indruk op de commissieleden, die zich bij momenten boos uitlieten. Tijdens de hoorzitting in de namiddag komen onder

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijnse staat zonder toestemming van Israël

Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau ‘Wafa’. Een Israëlische raketaanval in Damascus heeft daarnaast volgens Syrische staatsmedia aan zeker twee mensen het leven gekost. Ondertussen beschuldigt de Colombiaanse president Gustavo Petro Israël van het plegen van genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse evenknie

Lees meer »