Krantenkoppen

Europa kiest voetje voor voetje voor geopolitieke rol in Midden-Oosten

21:53 De bewaking van vrachtschepen in de Rode Zee is niet de enige militaire missie waarmee de Europese Unie haar plek in de wereld zoekt. De oorlog in Oekraïne, de comeback van Donald Trump en de geopolit…

Meer krantenkoppen in België

“Hij heeft seks met drie vrouwen”: moordenaar Joran van der Sloot is ook in gevangenis populair

Hoewel hij een levenslange straf uitzit voor de moord op twee vrouwen, blijft de Nederlander Joran van der Sloot (36) ook in de gevangenis populair bij het andere geslacht. Een woordvoerder van het Nationaal Penitentiair Instituut van Peru, waar van der Sloot is opgesloten, vertelt aan ‘New York Post’ dat hij er seks heeft met minstens drie verschillende vrouwen.

Lees meer »

LIVE GAZA. Biden hoopt op staakt-het-vuren voor ramadan

Volgens Hamas zijn zeven gijzelaars die werden vastgehouden in de Gazastrook omgekomen bij Israëlische bombardementen op het Palestijns gebied. Verder kondigde onze premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag aan dat België doorgaat met de betaling van zijn bijdrage aan de financiering van UNRWA, de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Molenquizzers zijn slimste ploeg van West-Vlaanderen

De kwisploeg van Neos Ruiselede behaalde in Ardooie de eerste plaats tussen 19 deelnemende ploegen tijdens de kwis ‘De slimste club van West-Vlaanderen’. Met 90 op 100 punten werden ze met afstand provinciaal kampioen. In oktober mogen ze meedoen aan het nationaal kampioenschap in Sint-Niklaas.
The post Molenquizzers zijn slimste ploeg van West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Torhoutse tweelingzussen trouwen op schrikkeldag: “Met Game of Thrones als thema voor het feest”

Het is op zich al speciaal als tweelingzussen op hetzelfde moment en in dezelfde kerk trouwen. Maar als ze dat bovendien op een schrikkeldag doen, wordt het helemaal bijzonder. Het huwelijk van de 29-jarige tweeling Sara en Tine Verplancke op donderdagavond 29 februari in Torhout mag dan ook als een uitzonderlijke gebeurtenis beschouwd worden.
The post Torhoutse tweelingzussen trouwen op

Lees meer »

Festival Atalanta zet in Roeselare spotlight op vrouwelijke kunstenaars

Naar aanleiding van de internationale vrouwendag op 8 maart, die dit jaar het thema ‘vrouwen en cultuur’ meekreeg, zet De Spil een nieuw festival op poten dat de bezoeker zal onderdompelen in een krachtige, vrouwelijke wereld. Maar geen nood, mannen zijn ook welkom.
The post Festival Atalanta zet in Roeselare spotlight op vrouwelijke kunstenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »

Francois (78) is aan zijn appartement gekluisterd nadat dieven aan de haal gingen met scootmobiel: “Ze pakken mijn vrijheid af”

Francois Vansteenkiste (78) toert sinds twee jaar met een scooter rond in het centrum van Oostkamp. De zeventiger heeft twee knieprotheses en is zonder zijn scootmobiel niet mobiel. Dinsdagmiddag bleek plots dat zijn scooter was gestolen. “Dit is écht een laffe streek”, reageert Francois aangeslagen.
The post Francois (78) is aan zijn appartement gekluisterd nadat dieven aan de haal gingen

Lees meer »

SC Wielsbeke wil zich herpakken in topper bij Hamme: “Thuis moet je altijd winnen tegen een staartploeg”

Tegen rode lantaarn Pepingen-Halle wilde SC Wielsbeke een driepunter scoren en zo een ideale aanloop nemen voor de topper op het veld van Hamme. Het pakte echter anders uit en de Wielsbekenaars moesten vrede nemen met een gelijkspel. Zondag wacht de topper op het veld van VW Hamme.
The post SC Wielsbeke wil zich herpakken in topper bij Hamme: “Thuis

Lees meer »

KIJK. ‘Dronken’ Russen vallen café binnen, bedreigen en slaan cafégangers terwijl ze in het rond schieten

Een Russische vrouw deelt angstaanjagende bewakingsbeelden van een groep Russische soldaten die een café in de Krim binnenstormen. Een deel van hen is in burger, andere mannen dragen hun uniform en hebben Kalasjnikovs vast. Wanneer de bewapende mannen op het terras staan, lossen ze schoten terwijl de anderen de cafégangers aanvallen. Ze schoppen de aanwezigen in het gezicht, geven harde

Lees meer »