Krantenkoppen

EXCLUSIEF. Eric Goens houdt dagboek bij van reis op Antarctica: “De rammelbak die ons vervoert, heeft z’n beste tijd gehad”

Een maand lang doorbrengen op een continent waar het tot -30 graden Celsius kan worden. Voor reportagemaker Eric Goens en z’n crew, die op Antarctica een televisiereeks en documentaire draaien, is het momenteel realiteit. Exclusief voor HLN neemt Goens u mee achter de schermen. Van de rammelbakken die hen ter plaatse moeten brengen, tot het bijzondere containerdorp Novo, waar een hoop ongure types verblijven. “Ze zijn van het type dat onvoorbereid kan figureren als neefje van Hannibal Lecter.”

Meer krantenkoppen in België

Niels opent fietsenzaak langs Leieboorden

De nieuwe fietsenzaak ‘Longcut Cycles’ vind je aan de Vrijdomkaai 1 langs de Leie. De fietshandel met bijhorende attributen, accessoires en een open atelier, opent officieel de deuren op 17 maart. Niels Kinds genoot een opleiding industrieel ingenieur in Kortrijk en daarna een opleiding herstellingen en onderhoud van fietsen en bijhorend fietsmateriaal. Hij komt uit Roeselare en is gestart in

Lees meer »

“Al 67 jaar ben ik dagelijks met voetbal bezig”: Roger Vanwalleghem (82) gehuldigd voor lange staat van dienst bij KFC Lichtervelde

Roger Vanwalleghem (82) startte met voetballen bij KFCL op 16-jarige leeftijd. Hij was er jeugdtrainer, een van de oprichters van de jeugdcomiteit en nog elke dag fietst hij naar het sportplein om te kijken of de voetbalvelden er nog goed bij liggen. Roger en voetbal zijn één, en dat al 67 jaar. Hiervoor werd hij door het huidige bestuur van

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Premier De Croo pleit om rente op 260 miljard aan bevroren Russische tegoeden in ons land vrij te geven: “Kan 15 miljard opleveren”

Premier Alexander De Croo, de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de Italiaanse premier Giorgia Meloni en de Canadese premier Justin Trudeau hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Oekraïense hoofdstad Kiev, naar aanleiding van de tweede verjaardag van de Russische invasie. De Croo pleitte er voor het vrijgeven van de rente op in Europa bevroren Russisch

Lees meer »

Pittem lanceert “8740sport” op Strava

Om de individuele sporters in de gemeente dichter bij elkaar te brengen, lanceert de sportdienst van Pittem het nieuwe project “8740sport”. Het doel van het project is om de sporters te verenigen in de groep “8740sport” op de populaire hardloop-, fiets- en wandelapp Strava.
The post Pittem lanceert “8740sport” op Strava appeared first on KW.be.

Lees meer »

Torhout blijft hoofdzakelijk vasthouden aan voorrang van rechts

Onafhankelijk raadslid Koen Sap wees er maandagavond tijdens de zitting van de Torhoutse gemeenteraad op dat er minder ongevallen gebeuren in gemeenten waar de voorrang-van-rechtsregel afgeschaft wordt. Burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) reageerde dat het stadsbestuur niet van plan is om de regel algemeen op te doeken.
The post Torhout blijft hoofdzakelijk vasthouden aan voorrang van rechts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerechtelijk onderzoek naar waslijst aan mankementen in zwembad en sporthal Diksmuide

Oppositieraadslid Koen Coupillie (N-VA) heeft tijdens de gemeenteraad in Diksmuide om uitleg gevraagd over de aanhoudende technische problemen in zwembad De Pluimen in Diksmuide, dat nu 4,5 jaar in gebruik is. Tot verbazing van velen onthulde schepen van Sport Marc De Keyrel (CD&V) een nog uitgebreidere lijst van gebreken. Bouwheer Farys is intussen een gerechtelijk onderzoek gestart.
The post Gerechtelijk

Lees meer »

Mexico, Mexi-iiico

17:32 De Amerikaanse president Joe Biden en zijn rivaal Donald Trump trekken allebei vandaag naar de grens met Mexico. Het toont nogmaals het belang van het thema migratie in de verkiezingscampagne.

Lees meer »