Krantenkoppen

Explosie en brand in woning in Neder-over-Heembeek: voorgevel gedeeltelijk weggeblazen, twee lichtgewonden

In Neder-over-Heembeek heeft zich maandagochtend een explosie voorgedaan in een woning. Dat meldt de Brusselse brandweer. Er is sprake van twee lichtgewonden zwaargewonde.

Meer krantenkoppen in België

Ed (28) wordt plots achtervolgd door agressieve honden tijdens fietstocht voor het goede doel

Ed Hack (28) legt een fietstocht van zo’n 2.000 kilometer dwars door de Verenigde Staten af om geld in te zamelen voor een organisatie die zich inzet voor mentale gezondheid. Maar wanneer de Brit vorige week door een landelijk gebied in Californië fietste, werd het plots iets te spannend toen er plots twee grote, gespierde honden opdoken en de achtervolging

Lees meer »

▶ “Wout van Aert is topfavoriet om de Omloop te winnen”

In de tweede aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ blikken host Stijn Vlaeminck, wieleranalist Michel Wuyts en voormalig wielrenner Jan Bakelants terug op de voorbije succesvolle week voor de Belgen. Er wordt uitgebreid nagepraat over de sterke prestaties van Lotte Kopecky, Remco Evenepoel en Wout van Aert. Er wordt uiteraard ook al uitgebreid uitgekeken naar het Belgische openingsweekend.

Lees meer »

Moeder van Sanda Dia breekt voor het eerst de stilte: “Stop met zijn dood te recupereren, zijn ziel moet kunnen rusten”

De moeder van Sanda Dia heeft via haar advocaat een open brief verspreid. Dat de discussie rond klassenjustitie nu weer helemaal oplaait na de veroordeling van Acid zit haar niet lekker. “Sanda’s ziel moet kunnen rusten. Ik hoop dat de recuperatie van dit verschrikkelijke gebeuren mag stoppen”, stelt Annemie De Vel. Hieronder vindt u de integrale inhoud van de brief.

Lees meer »

Gouden Schoen Toby Alderweireld geëerd met Carrièreprijs in ‘zijn’ Ekeren: “Dit is de plek waar ik dankzij mijn ouders fantastische jeugd had”

Minder spectaculair dan de Gouden Schoen, emotioneel zéker zo waardevol: Toby Alderweireld (34) mocht dinsdag de Carrièreprijs ophalen in het districtshuis van Ekeren. Voor de held van Royal Antwerp FC is het thuiskomen: hij groeide er de eerste vijftien jaar van zijn leven op én sloot er op zijn vijfde aan bij Germinal. “Elke keer dat ik hier passeer, komen

Lees meer »

Onze spookrijder over de zaak-Alaphilippe: “Er gaan al lang geruchten over zijn ‘aparte’ levensstijl”

Hij waart door het peloton zonder op te vallen en brengt verslag uit zonder dat de rest het weet. Hij vertelt exclusief wat leeft in de koers zonder zijn identiteit prijs te geven. Ook dit wielerseizoen hebben wij onze spookrijder in het peloton: onzichtbaar, ongrijpbaar en af en toe tegen de stroom in. Over de zaak-Alaphilippe, de twijfels rond De

Lees meer »

Mogelijk al beslissend duel met het oog op promotie voor Avanti Two

Avanti Brugge One kan dit seizoen één van de vroegste kampioenen in de nationale reeksen worden, maar ook de Two-ploeg zit op titelkoers. Met Tielt komt één van de andere pretendenten op het kampioenschap op bezoek. Tijd om één en ander recht te zetten, want in de heenwedstrijd werd het een walk-over en kregen de Bruggelingen een veertiger aan de

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen en felle wind op komst

De dag begon vandaag/woensdag overwegend droog, maar tegen de namiddag dikt de bewolking aan met stilaan lichte regen vanaf het westen die in intensiteit toeneemt. Morgen krijgen we nog meer regen op ons dak en wordt ook felle wind verwacht. Rukwinden klimmen naar tussen 80 of 90 km/u, of zeer tijdelijk 100 km/u of wat meer. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

Aangehouden leerkracht van middelbare school in Sint-Amands werd eerder al uit Chiro gezet na ongepaste contacten met minderjarigen

De leerkracht van de middelbare school LAB in Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands) die aangehouden is op verdenking van zedenfeiten, werd zes jaar geleden al uit de Chiro gezet waar hij toen leider was. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is ons bevestigd. De verdachte leraar had er volgens één van de voormalige leiders bij die Chiro te nauwe, ongepaste contacten

Lees meer »

Al ruim 125.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Tim Merlier sprint in openingsetappe van UAE Tour naar derde seizoenszege

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft maandag zijn derde seizoenszege geboekt in de openingsetappe van de UAE Tour, een zevendaagse rittenkoers voor de WorldTour in de Verenigde Arabische Emiraten. In de straten van aankomstplaats Liwa was Merlier de snelste in een massasprint.
The post Tim Merlier sprint in openingsetappe van UAE Tour naar derde seizoenszege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Behagen is om (religieuze) kiezers vragen

13:07 De beelden van een Pakistaanse imam die vanaf het spreekgestoelte van het Brussels Parlement verzen uit de Koran citeert, hebben een golf van protest veroorzaakt. Ze dateren van 13 januari, bij de uit…

Lees meer »

Ervaar het leven op ‘Mars’: NASA zoekt avonturiers voor uniek verblijf in nagebootste Marsbasis

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zoekt opnieuw vier vrijwilligers die een jaar lang zullen verblijven in de gesimuleerd Mars-habitat Mars Dune Alpha. Met het project willen ze de risico’s van een Mars-missie in kaart brengen en zo de gezondheid en prestaties van de astronauten optimaliseren. NASA zegt dat de vrijwilligers zullen te maken krijgen met alle uitdagingen van een echte Mars-missie,

Lees meer »