Krantenkoppen

Explosie en brand in woning in Neder-over-Heembeek

In de Vekemansstraat in Neder-over-Heembeek heeft zich kort na 8 uur een explosie voorgedaan in een rijwoning. Die explosie werd gevolgd door een brand, zo meldt de Brusselse brandweer. Die maakt melding van één gewonde.

Meer krantenkoppen in België

Ook Caroline (44) werd uitgespuwd door tv-kijkend Vlaanderen: “Ik reed van de oprit en mensen staken hun middelvinger naar me op”

Kandidaat Jan Syryn (52) ligt uit ‘Kamp Waes’, maar zijn mentale beproeving gaat verder. Op social media wordt de man overladen met zware beledigingen. En hij is niet alleen. Caroline Carpentier (44) kreeg na haar deelname aan ‘Blind gekocht’ een golf van haat over zich heen. Twee jaar na de beruchte uitzending staat Caroline weer sterk in haar schoenen, maar

Lees meer »

Vrouw riskeert celstraf nadat ze eigen auto bekrast en eigen naaktfoto’s uithangt om dan ex aan te klagen

Naaktfoto’s aan de school en de bib, brieven met rattengif, een boodschap op de auto, enzovoort. Ze diende massaal klachten in voor belaging tegen een ex, maar uiteindelijk bleek een vrouw uit Izegem er zelf achter te zitten. Ze riskeert nu een voorwaardelijke straf.
The post Vrouw riskeert celstraf nadat ze eigen auto bekrast en eigen naaktfoto’s uithangt om dan

Lees meer »

Met twee vingers tegen zijn slaap, vraagt (en krijgt) Romelu Lukaku aandacht voor het ‘vergeten conflict’ in Congo, het land van zijn ouders

Zijn vingers als een pistool tegen zijn hoofd, en daarbij het bericht ‘Stop de genocide’: met één welgemikte post op Instagram vroeg (en kreeg) Romelu Lukaku aandacht voor het escalerende conflict in het oosten van Congo. Wat is daar precies aan de hand? Is er sprake van een genocide? En wat heeft uw en mijn smartphone daarmee te maken?

Lees meer »

Tienermoeder die pasgeboren baby in vijver dumpte wordt niet vervolgd: “Niet zeker of kindje heeft geleefd”

De tienermoeder die haar pasgeboren baby in een grote vijver in Willebroek dumpte, wordt daar niet voor vervolgd. De reden: de wetsdokter kon niet met zekerheid zeggen of het kindje levend werd geboren. “En dus zijn er onvoldoende aanwijzingen om uit te gaan van een misdrijf”, aldus het parket van Antwerpen. Maar waarom is er dan zelfs geen sprake van

Lees meer »

Tot 1.000 boetes per uur: Verlinden breidt capaciteit politie uit

Extra man- en vrouwkracht bij de federale politie moet het straks mogelijk maken om jaarlijks tot 9 miljoen verkeersovertredingen te verwerken. De flitspalen langs gewestwegen en de mobiele flitsapparatuur zullen door die uitbreiding ook continu kunnen flitsen, zo staat vandaag in ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

Podcastmakers “De volksjury” vertellen over onopgeloste moordzaken in theatershow: “Leven van onze podcast is onhaalbaar”

Podcastmakers Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck gaan met "De volksjury" voor de tweede keer het podium op. Het duo speculeert in een nieuwe theatertournee door Vlaanderen en Nederland over onopgeloste moordzaken, naar analogie met hun true crime-podcast. "We bekijken hoe we de activiteiten rond "De volksjury" nog verder kunnen uitbreiden."

Lees meer »

Grote belangstelling voor Oostrozebeekse kidsquiz

In navolging van de jaarlijkse verenigingenquiz voor volwassenen, werd nu ook voor de tweede keer een kinderquiz georganiseerd voor alle lagere scholieren. De organisatie gaat uit van de kindergemeenteraad, gesteund door jeugdconsulente Bieke Coucke.
The post Grote belangstelling voor Oostrozebeekse kidsquiz appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parking aan Turkse moskee in Sledderlo wordt uitgebreid

De vereniging van de Turkse Yunus Emre moskee in Sledderlo in Genk gaat haar parking uitbreiden. Bij evenementen in de polyvalente zaal naast de moskee is er nu een tekort aan plaatsen en dat zorgt voor parkeeroverlast in de buurt. Door het nabijgelegen stuk grond van de stad aan te kopen, zou dat probleem opgelost moeten zijn.

Lees meer »

Twee jaar nadat Rusland werd geweigerd en Oekraïne won, is Israël wél welkom op Songfestival: “Maar dat was iets anders”

Israël is er voorlopig nog steeds bij tijdens het Eurovisiesongfestival. Ondanks een petitie om het land te bannen, ondertekend door bijna 40.000 mensen. Het muziekfeest vindt in mei plaats in Malmö, de thuis van minstens 5.000 Palestijnen. Twee jaar geleden werd Rusland nochtans geweigerd én wonnen de Oekraïense deelnemers met een massa punten. “Maar dat was iets anders.”

Lees meer »

Europese speelgoedmakers waarschuwen voor “onveilig” speelgoed bij Chinese webwinkel Temu

De Europese speelgoedindustrie stelt de kwaliteit van speelgoed verkocht op de Chinese webwinkel Temu aan de kaak. Toy Industries of Europe kocht er negentien stuks speelgoed, waarvan geen enkel volledig in regel was met de EU-regels. Bovendien was er bij achttien van de negentien sprake van een “reëel veiligheidsrisico”, zegt de belangenorganisatie dinsdag.

Lees meer »

“Pascal, je moet niet liegen, hé!”: vrouw stelt zich geen burgerlijke partij, maar kan het niet nalaten tussen te komen

Een 65-jarige man uit Meulebeke moest zich verantwoorden voor partnergeweld. Het werd een opmerkelijk pleidooi, mede doordat zijn vrouw vanuit de zaal de hele tijd tussenkwam. “Eén pintje? Een hele bak, ja.”
The post “Pascal, je moet niet liegen, hé!”: vrouw stelt zich geen burgerlijke partij, maar kan het niet nalaten tussen te komen appeared first on KW.be.

Lees meer »