Krantenkoppen

Extreemrechtse AfD denkt aan referendum over Duitse uitstap uit EU

De extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), die de wind in de zeilen heeft bij de peilingen in Duitsland, denkt eraan een referendum over de vertrek van het land uit de Europese Unie te organiseren als ze aan de macht komt. Dat heeft covoorzitter Alice Weidel laten optekenen in een interview met de Financial Times.

Meer krantenkoppen in België

Ook Racing Genk, de laatste vzw in 1A, overweegt nu externe investeerders: “Geld zal niet naar transferbudget gaan”

KRC Genk is de laatst overgebleven vzw in de Jupiler Pro League en heeft dat statuut altijd gekoesterd, maar zelfs de Limburgers bestuderen nu de mogelijkheid om externe investeerders aan de club te verbinden. Er wordt onder meer gedacht aan een Duits model, waarbij het zelf de baas over de eigen winkel blijft. Over het hoe en waarom.

Lees meer »

Automobiliste negeert voorrang in Izegem en knalt op bestelwagen: beide bestuurders lichtgewond

Op het kruispunt van de Meulebeeksestraat en de Haaipanderstraat in Izegem gebeurde dinsdagochtend opnieuw een ongeval. Een vrouw gaf er geen voorrang en knalde met haar voertuig tegen een bestelwagen. Zowel zij als de chauffeur van de bestelwagen geraakten lichtgewond.
The post Automobiliste negeert voorrang in Izegem en knalt op bestelwagen: beide bestuurders lichtgewond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maanlanding Amerikaans privébedrijf Intuitive Machines geslaagd

Voor het eerst in de geschiedenis is een privébedrijf erin geslaagd om te landen op de maan. Het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines kon zijn onbemande maanlander dicht bij de zuidpool van de maan laten landen, een plek die interessant is om een maanbasis te bouwen. Het was meer dan 50 jaar geleden dat er nog eens een Amerikaans ruimtetuig kon

Lees meer »

“Het waren allemaal goede kinderen”: Deze “politieke” lyrics zouden Israël deelname aan Songfestival kunnen kosten

De lyrics waarmee Israël zangeres Eden Golan naar het Eurovisiesongfestival wil sturen dit jaar, bevatten een politieke boodschap, menen verschillende Israëlische kranten. Het gratis dagblad ‘Israel Hayom’ zegt enkele regels van de tekst te onthullen en stelt dat die duidelijk verwijzen naar de aanval van Hamas op 7 oktober. De organisatie van het songfestival gaat momenteel na of die songtekst

Lees meer »

LIVE GAZA. Onafhankelijke VN-experten vragen wapenembargo tegen Israël – Netanyahu stelt plan voor naoorlogs Gaza voor

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. Een spits die illegaal in het land is, zwart geld en vechtpartijen in de kantine. Wat is er aan de hand bij Eendracht Aalst?

Een spits die illegaal in het land is, spelers en trainers die in het zwart betaald worden, een veroordeelde bestuurder en vechtpartijen in de kantine: sinds twee Turkse investeerders voetbalclub Eendracht Aalst kochten, loopt het daar helemaal mis. De onderzoekscel van HLN legde het vergrootglas over de club van ex-Gouden Schoen Gilles De Bilde en kwam tot schokkende ontdekkingen.

Lees meer »

Acht en tien maanden voorwaardelijk voor koppel dat zich verschanste in hotel Happy Day in Wevelgem

Het koppel dat zich in oktober vorig jaar urenlang verschanste in het hotel Happy Day in Wevelgem, is veroordeeld tot respectievelijk tien en acht maanden voorwaardelijk. Ze hadden samen drugs gebruikt, bedreigden andere hotelbewoners met scherpe voorwerpen en richtten vernielingen aan. De politie en speciale eenheden kwamen destijds massaal ter plaatse.
The post Acht en tien maanden voorwaardelijk voor koppel

Lees meer »

Alle eigen supermarkten van Delhaize hebben nu een zelfstandige overnemer, vakbonden blijven kritisch over loonvoorwaarden

Delhaize heeft voor al zijn 128 eigen supermarkten een zelfstandige overnemer gevonden. Dat meldt het supermarktconcern in een persbericht. In maart vorig jaar maakte Delhaize bekend dat het de supermarkten die het nog zelf uitbaatte, wilde overdragen aan zelfstandige ondernemers. De beslissing leidde tot een hevig sociaal conflict, maar de directie zette door.

Lees meer »

Genkse winkeluitbater vindt zilveren ring bij broccoli

Een Genkse winkeluitbaatster heeft vorige week een wel heel bijzondere vondst gedaan. Op de verse broccoli lag een zilveren ring met natuursteen te blinken. De winkel heeft een oproep op Facebook geplaatst en intussen is de ring weer bij zijn rechtmatige eigenaar. "Ze had eerst niet door dat ze hem kwijt was", vertelt winkeleigenares Ann Vandenwyngaert.

Lees meer »