Krantenkoppen

Extreemrechtse AfD overweegt organisatie van referendum over Duitse uitstap uit EU: “We moeten het volk laten beslissen”

De extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), die de wind in de zeilen heeft bij de peilingen in Duitsland, denkt eraan een referendum over een vertrek van het land uit de Europese Unie te organiseren als ze aan de macht komt. Dat heeft covoorzitter Alice Weidel laten optekenen in een interview met de Financial Times.

Meer krantenkoppen in België

Al 427 Limburgse vzw’s ‘geschrapt’ omdat ze administratieve verplichtingen niet nakomen

De afgelopen weken zijn er in Limburg al 427 vzw’s geschrapt uit de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) omdat ze bepaalde administratieve verplichtingen niet nakomen. “Het is belangrijk dat vzw’s, die meestal gerund worden door vrijwilligers, voldoende informatie krijgen over die verplichtingen,” zegt verenigingenspecialist en Peerse burgemeester Steven Matheï (CD&V).

Lees meer »

Kelly Pfaff kijkt vooruit na vreselijk jaar voor de familie: “Mama heeft ons geleerd dat je altijd het positieve moet zien”

“Mijn ouders bléven gaan. Correctie: ze blijven gaan, ondanks alles.” Dankzij dat inspirerende voorbeeld van Jean-Marie (70)en Carmen (67) is Kelly Pfaff (46) bestand tegen de grootste tegenslagen. Al kan ze zich ook wel stevig ergeren, en één ding kan haar van haar stuk brengen, geeft ze toe in haar ‘Geluksrapport’ in ‘Dag Allemaal’. “Ik weet dat ik niet perfect

Lees meer »

Diamant voor Willy en Imelda

Op 10 februari vierden Wily Corteel (78) en Imelda Schots (79) hun diamanten jubileum. Imelda was de oudste in een gezin met drie meisjes. Wanneer Imelda een jaar of vier is, verhuist het gezin van Tienen naar Brussel. Daar loopt ze school tot haar veertiende. In 1962 verhuist haar moeder samen met haar dochters naar
The post Diamant voor Willy

Lees meer »

Hartverwarmend: dokters brengen met succes babygorilla ter wereld via zeldzame keizersnede

Dokters zijn erin geslaagd om een babygorilla ter wereld te brengen met een zeldzame keizersnede. Toen de verzorgers van Fort Worth Zoo in de Amerikaanse staat Texas merkten dat moeder Sekani vijf weken te vroeg zou bevallen en het dier tekenen vertoonde van zwangerschapsvergiftiging, schakelden ze een team van gynaecologen in. Die konden uiteindelijk met succes het leven redden van

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Enkele panda’s uit Pairi Daiza moeten dit jaar naar China. Maar de dieren zijn hier geboren en willen eigenlijk liever blijven.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Pascal, je moet niet liegen, hé!”: vrouw stelt zich geen burgerlijke partij, maar kan het niet nalaten tussen te komen

Een 65-jarige man uit Meulebeke moest zich verantwoorden voor partnergeweld. Het werd een opmerkelijk pleidooi, mede doordat zijn vrouw vanuit de zaal de hele tijd tussenkwam. “Eén pintje? Een hele bak, ja.”
The post “Pascal, je moet niet liegen, hé!”: vrouw stelt zich geen burgerlijke partij, maar kan het niet nalaten tussen te komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beroepsproces rond dodelijk ongeval waarbij Kayleigh (14) om het leven kwam, uitgesteld: “Al vier jaar lang kommer en kwel”

Het beroepsproces tegen X.M., de man die verantwoordelijk wordt geacht voor de dood van de 14-jarige Kayleigh Leemans bij een verkeersongeval in 2019, is uitgesteld. In eerste aanleg werd de man vrijgesproken wegens te weinig bewijs. Er doken nieuwe verklaringen die voor een nieuwe wending kunnen zorgen, maar de twee kroongetuigen kwamen niet opdagen op het proces. “Dit is al

Lees meer »

KIJK. Dashcams leggen vast hoe bestuurder zwaar ongeval veroorzaakt nadat hij in slaap was gevallen

In het Australische Menangle Park zijn twee mensen lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis na een zwaar ongeval. Drie dashcams leggen vast hoe een tegenligger van zijn rijvak afwijkt. De eerste wagen kan nog uitwijken, voor de tweede gaat het allemaal te snel. De tegenligger knalt vol op de flank van de witte wagen. Ook een derde bestuurder kon een aanrijding

Lees meer »

Landbouwer raakt geklemd en overlijdt op hoeve in Ieper

De hulpdiensten rukten maandagavond uit naar een hoeve langs de Kemmelseweg in Ieper na een melding van een landbouwer die geklemd was geraakt. Alle hulp kwam te laat.
The post Landbouwer raakt geklemd en overlijdt op hoeve in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Multiculturele Basisschool Sint-Jozef kiest voor wereldfeest

Basisschool Sint-Jozef in de Veldstraat is een multiculturele school. “Daarom hebben we ervoor gekozen om in plaats van een klassiek themaschoolfeest, er een bruisend wereldfeest van te maken”, zegt coördinerend directeur Rik Bossuyt. Iedereen is welkom op zaterdag 2 maart van 12 tot 17 uur.
The post Multiculturele Basisschool Sint-Jozef kiest voor wereldfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »