Krantenkoppen

Extreemrechtse AfD overweegt organisatie van referendum over Duitse uitstap uit EU: “We moeten het volk laten beslissen”

De extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), die de wind in de zeilen heeft bij de peilingen in Duitsland, denkt eraan een referendum over een vertrek van het land uit de Europese Unie te organiseren als ze aan de macht komt. Dat heeft covoorzitter Alice Weidel laten optekenen in een interview met de Financial Times.

Meer krantenkoppen in België

Waarom Ferran Jutglà ook bij Club Bruge telkens weer terugvecht

Vallen en opstaan, het is ‘the story of his life’. Zondag wil Ferran Jutglà (25) voorgoed uit de schaduw van de geschorste Igor Thiago treden. Een blik in het hoofd van de koppige en eigenzinnige Catalaan, die niet van plan is deze kans bij Club Brugge te laten schieten. “Ferran wil niet proberen Thiago eruit te spelen, hij wil gewoon

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord – Buren wisten dat Oudaha het slachtoffer lastigviel

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) hebben enkele buren van het slachtoffer hun getuigenis afgelegd. Meerdere getuigen wisten dat Jill Himpe (36) lastiggevallen werd door de beschuldigde. Het slachtoffer en haar moeder hadden gevraagd om altijd de politie te verwittigen als ze iets verdachts opmerkten.
The post Assisen Scalpelmoord – Buren wisten dat Oudaha het slachtoffer lastigviel appeared first

Lees meer »

Ook Delhaize Sint-Pieters vindt overnemer

Ook de vestiging van Delhaize langs de Blankenbergse Steenweg in Sint-Pieters vond nu een overnemer. Zoals bekend draagt Delhaize alle winkel in eigen beheer over aan zelfstandige uitbaters. De vestiging zal uitgebaat worden door Wouter Lafaut en Axelle Lootens.
The post Ook Delhaize Sint-Pieters vindt overnemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Titelstrijd weer helemaal open na klinkende 0-3-zege van Dikkelvenne bij Eendracht Aalst – herbekijk hier de match!

KSC Dikkelvenne heeft de topper in tweede amateurklasse A gewonnen. Eendracht Aalst stond al na amper zeven minuten een doelpunt in het krijt na mistasten in de defensie. In de tweede helft miste Mputu een strafschop, een vrije trap van De Man waaide er aan de overkant wel in. Invaller Salouani besliste de wedstrijd. Herbekijk hieronder de volledige wedstrijd!

Lees meer »

“In de kleuterklas leren ze al dat je niet mag vechten”: rechter sneert naar ‘kinderachtige’ kemphanen

Twee Franstalige mannen riskeren een celstraf voor een nogal kinderachtig gevecht op een vroege ochtend in De Panne. Ze gingen als kemphanen over elkaar staan om op straat te vechten. De ene man vond dat hij mocht terugslaan omdat de ander eerst een tik had gegeven. “Zelfs in de kleuterklas leren ze al dat je niet mag vechten”, dacht de

Lees meer »

Steeds meer “eeuwige” PFAS-chemicaliën in Europees fruit en groenten: enkel Nederland doet het slechter dan België

Er zitten steeds meer eeuwigdurende PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa. Ngo’s melden dat de hoeveelheid chemische substanties tussen 2011 en 2021 geëxplodeerd is in de groenten en fruit die geconsumeerd werden in de Europese Unie, vooral in zomerfruit. Van de twintig onderzochte landen werd enkel in Nederland vaker PFAS aangetroffen dan in België.

Lees meer »

▶ Enthousiaste Gloria Monserez laat ongewild haar eigen vis-tattoo zien in ‘De Droomfabriek’

Neen, het was geen vroege aprilvis in de derde aflevering van ‘De Droomfabriek’. Maar de immer aandachtige HLN Mediawatchers zagen wel hoe Gloria Monserez ongewild haar eigen vis-tattoo op haar buik aan kijkend Vlaanderen onthulde. Haar topje ging wapperend omhoog, eronder liet ze een vis met drie vinnen zien. Een eigen creatie overigens van multitalent Gloria, die in haar schaarse

Lees meer »

Tegenstanders van goedgekeurde Europese natuurherstelwet hopen “nieuw stikstofdossier” alsnog te blokkeren

De natuurherstelwet is dan toch goedgekeurd door het Europees Parlement, maar de reacties zijn gemengd. Van "een nieuw stikstofdossier" tot "een overwinning voor de natuur, de dieren en onze gezondheid": de voorstanders klinken blij en opgelucht, maar de tegenstemmers hopen de wet alsnog te blokkeren tijdens de laatste horde, op het niveau van de lidstaten. Het zal tot op het

Lees meer »