Krantenkoppen

Familie van Hannelore (21) wil geen ‘sorry’ horen van doodrijder: “Zij kreeg geen enkele kans, hij al zoveel”

“Ze had geen enkele kans, en dat door een persoon die al zoveel kansen kreeg.” De ouders en zus van Hannelore Reyniers drukten op het proces hun intens verdriet uit naar W.D. (42), die haar vorig jaar doodreed en tijdens de feiten onder invloed van heroïne was. Hij riskeert een zware straf.

Meer krantenkoppen in België

“Subsidie lijkt eerder tegen te werken”: oudere sollicitanten die werkgever recht op subsidie geven negatiever ingeschat

Werkzoekenden ouder dan 58 jaar voor wie werkgevers een subsidie kunnen krijgen bij een aanwerving, worden door die werkgevers negatiever ingeschat op vlak van productiviteit. Dat blijkt uit een onderzoek van UGent dat concludeert dat de mogelijke subsidie negatieve gedachten opwekt bij de werkgevers, zo schrijft ‘De Morgen’.

Lees meer »

Beruchte boer alweer gelinkt aan moordzaak, deze keer die van advocate Claudia Van Der Stichelen: “Ze zullen van een kale reis terugkomen”

Er is dinsdag een nieuwe, hoogst opvallende man urenlang verhoord in het onopgeloste dossier van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen. Landbouwer Koen V.H., ooit verdacht van de moord op een vermiste topvolleyballer en een wandelaar, komt als getuige in het vizier van de speurders. “Ze zullen van een kale reis thuiskomen.”

Lees meer »

Belgische aflossingsploeg (met Lotte Vanhauwaert) net niet naar Parijs: “Het scheelde maar 90 honderdsten”

De Belgische aflossingsploeg op de 4×200 meter vrije slag, met onder meer de Oostendse Lotte Vanhauwaert, is er op het WK zwemmen in Doha (Qatar) net niet in geslaagd om zich voor de Olympische Spelen in Parijs te kwalificeren. “Dit is een grote teleurstelling.”
The post Belgische aflossingsploeg (met Lotte Vanhauwaert) net niet naar Parijs: “Het scheelde maar 90 honderdsten”

Lees meer »

“Ik ben best progressief, maar ik ga geen drugs promoten”: Burgemeester verzet zich tegen komst van wietfestival

Gaat er in West-Vlaanderen straks een omstreden wietfestival door? Een Roeselaarse ondernemer wil een cannabisbeurs organiseren aan het kasteel van Bossuit in Avelgem, maar stoot op een njet van burgemeester Lut Deseyn. “Het was meteen duidelijk dat het zaakje niet 100 procent koosjer was.”
The post “Ik ben best progressief, maar ik ga geen drugs promoten”: Burgemeester verzet zich tegen

Lees meer »

William wacht zijn beurt niet af en grijpt ‘koningschap’ met beide handen: “Elizabeth zou van haar stoel vallen”

De Britse prins William (41) doet in principe precies wat het volk van hem gevraagd heeft toen Charles III het werk neerlegde. Maar niemand had verwacht dat hij zijn taak zó serieus zou nemen. De kroonprins grijpt het ‘tijdelijke koningschap’ met beide handen, en laat daarbij meteen horen wat voor vorst hij binnenkort zal zijn. Onder andere door een ‘gevaarlijk’

Lees meer »

Meer dan 2 minuten en 17 keer draaien: bestuurder heeft alle moeite van de wereld om uit piepkleine parkeerplaats te raken

Stadsbewoners weten dat parkeren in het centrum van een grote stad geen sinecure is. Als je al een plekje vindt, moet je er eerst nog in kunnen parkeren én er nadien nog weer uit geraken ook. Dat laatste ondervond een bestuurder in New York. Het kostte de automobilist alle moeite van de wereld om uit een piepklein plekje te manoeuvreren.

Lees meer »

Sint-Cecilia toont zich als carnavaleske smaakmaker

Zot doen stond nu ook eventjes in het woordenboek en op het muzikaal menu van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Ardooie. Ze waren de graag geziene muzikale gasten op de stoet in Zwevezele. Het keurig gestreken uniform werd vervangen door een carnavalesk pak en een dito hoofddeksel. Muzikaal blijven ze ook in een carnavaleske bui
The post Sint-Cecilia toont zich

Lees meer »

Producer klaagt Sean ‘Diddy’ Combs aan wegens seksueel misbruik: “Hij dwong mij om seks te hebben met prostituees”

Sean ‘Diddy’ Combs (54) is voor de vijfde keer aangeklaagd wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zijn voormalige producer, Rodney Jones jr., sleept hem voor de rechter. Het vermeende slachtoffer beweert dat de Amerikaanse rapper hem een jaar lang tot seksuele handelingen en het werven van prostituees dwong. Hij eist een schadevergoeding van 30 miljoen dollar (27,6 miljoen euro).

Lees meer »

Premier De Croo oppert beperking werkloosheid tot 2 jaar en lagere groeinorm gezondheidszorg

Open VLD wil een strenger activeringsbeleid en een lagere wettelijke groeinorm voor de gezondheidszorg. Zo wil de partij België in staat stellen om in 2029 zo’n 2 procent van zijn bbp in defensie te investeren en de NAVO-norm te halen. Dat heeft premier Alexander De Croo zondag gezegd bij VTM Nieuws. Hij opperde een beperking van de werkloosheidsuitkeringen tot 2

Lees meer »

ANALYSE. Carl Devos over de schijnbare opening van Bart De Wever richting Vlaams Belang: “Zijn hele strategie straalt wanhoop uit en dan begint hij te dreigen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de Vlaamse regeringsvorming aan zijn eis voor een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. Komt er een federale regering zonder Vlaamse meerderheid, dan hoeft men Vlaams niet op hem te rekenen, zei hij. Dat roept vragen op, niet in het minst of hij hiermee de deur open zet voor regeringsdeelname van Vlaams Belang. Politicoloog Carl Devos

Lees meer »

Dierenvriend Doreen start Snouwy’s Place op

Vanaf maart zal Doreen Peursum (34) actief zijn met Snouwy’s Place in het trimsalon van haar vriendin Stephanie Deprez in Vlamertinge. Naast het trimmen focust ze zich op huisdierenoppas en uitlaatservice in de regio.
The post Dierenvriend Doreen start Snouwy’s Place op appeared first on KW.be.

Lees meer »