Krantenkoppen

Feest in basisschool Sint-Jozef Sint-Pieter: vernieuwde gebouwen ingehuldigd

De vernieuwde gebouwen van de basisschool SJSP in Uitkerke werden officieel ingehuldigd met een dansoptreden van de leerlingen, enkele toespraken en een receptie. De voorbije twee jaar werd de school grondig gerenoveerd. Directrice Els Teugels kwam ten val met de fiets waardoor ze de inhuldiging niet kon bijwonen.

De ventilatie en elektriciteit in de oude gebouwen werden aangepakt en de lokalen werden uitgerust met de nieuwste technologische snufjes. Er kwam ook een stuk nieuwbouw bij. Tijdens de werken verhuisden de leerlingen van het eerste tot het vierde leerjaar naar containerklassen in De Speurneuze langs de Jordaenslaan terwijl de kleuters op de campus konden blijven.

Meer capaciteit

Peter Kamoen, lid van het schoolbestuur: “Het nieuwe gedeelte verbindt alle gebouwen met elkaar. Ook de klaslokalen hebben tussenruimtes gekregen waarbij er op een nieuwe manier gewerkt kan worden. De toekomstige pedagogische visie streeft naar meerdere klassen die tijdelijk kunnen samenkomen voor gemeenschappelijke lessen. Ondertussen zitten we in de laatste fase waarbij de eetzaal aangepakt werd. Dankzij de verbouwingen is de capaciteit van onze school groter geworden en dat is goed nieuws voor gezinnen met kinderen in Uitkerke.”

The post Feest in basisschool Sint-Jozef Sint-Pieter: vernieuwde gebouwen ingehuldigd is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe staatsbons halen na één dag al 151 miljoen euro op

Na een dag is zowat 151 miljoen euro opgehaald met de nieuwe staatsbons. Dat meldt het Agentschap van de Schuld vrijdag. Op de nieuwe staatsbons geldt het normaal tarief van 30 procent roerende voorheffing, dat brengt de netto-opbrengst op de eenjarige staatsbon op 2,10 procent.

Lees meer »

Covermodel Playboy werd in het hoofd geschoten door troepen van Poetin: “Mijn gezicht zit vol plaatjes en vijsjes”

Toen Iryna Bilotserkovets op de operatietafel belandde, gaven artsen haar nog weinig kans. Een kogel, afgevuurd door Russische troepen, trof het Oekraïense mod
el in het hoofd. Tien uur waren chirurgen met haar bezig. Intussen gaf ze een interview aan ITV en poseerde ze in Playboy. In een metalen bikini en met een ooglapje. “Ik was net het monster van

Lees meer »

Waarom Ferran Jutglà ook bij Club Bruge telkens weer terugvecht

Vallen en opstaan, het is ‘the story of his life’. Zondag wil Ferran Jutglà (25) voorgoed uit de schaduw van de geschorste Igor Thiago treden. Een blik in het hoofd van de koppige en eigenzinnige Catalaan, die niet van plan is deze kans bij Club Brugge te laten schieten. “Ferran wil niet proberen Thiago eruit te spelen, hij wil gewoon

Lees meer »

“Ze moeten juist wél”: onze chef wielrennen zet de toppers op scherp voor het openingsweekend

Vandaag is het zover. Met de Omloop strijkt het peloton – eindelijk – neer in Vlaanderen. En met zondag Kuurne-Brussel-Kuurne krijgen velen meteen zelfs een dubbele kans op klassiek succes. Laat succes iets zijn wat meerdere toppers kunnen gebruiken ziet onze chef wielrennen. Hij zet het peloton alvast op scherp. Van Stuyven over Pidcock tot Van Aert, de man voor

Lees meer »

Pluk niet zomaar een foto van het internet, het kan je veel geld kosten

Op het internet vind je heel makkelijk foto’s, video’s of teksten, maar dat betekent niet dat je die ook zomaar zelf mag gebruiken. De meeste van die werken zijn auteursrechtelijk beschermd. Ook afbeeldingen of video’s die je van Facebook of Instagram plukt, mag je niet gebruiken zonder toestemming van de maker. Doe je dat toch, dan is dat strafbaar en

Lees meer »

Al 50 jaar mysterie rond verdwenen sasmeester van Kachtem: is Marcel gevlucht of vermoord?

Op dinsdag 5 maart zal het exact vijftig jaar geleden zijn dat de sasmeester van Kachtem, de 53-jarige Marcel Coopman, van de aardbol verdween. Tot vandaag doen de wildste verhalen de ronde over de mysterieuze zaak. De spilfiguur, Coopmans beste vriend Leopold ‘Polleke’ Maes die op het assisenhof vrijgesproken werd onder massale publieke belangstelling, overleed in 1990 en nam het

Lees meer »

Beruchte landbouwer urenlang verhoord in onderzoek naar advocatenmoord

Er is een nieuwe verdachte urenlang verhoord in de moordzaak rond Claudia Van Der Stichelen (58), de advocate die eind oktober vorig jaar vermoord werd. Het gaat om de vijftiger Koen V.H., een landbouwer die gekend is bij de politie en het gerecht. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. “Mijn cliënt is als getuige verhoord in dit dossier, niet als

Lees meer »

Ives Serneels coacht voor de 150ste keer de Red Flames: “Als ze me morgen ontslaan, dan is het maar zo. Ik weet wat ik al gerealiseerd heb’”

De eerste maal dateert van 24 mei 2011, intussen bijna 13 jaar geleden, tegen Noord-Korea. Vrijdagavond zal Ives Serneels voor de 150ste keer in de dug-out van de Red Flames plaatsnemen. Maar het is niet voor dat jubileum dat hij HLN thuis ontvangt. Er zijn praktische redenen. Time management. Een bondscoach neemt zijn werk mee naar huis. Een flipchart in

Lees meer »

LIVE BOERENPROTEST. Sfeer in Brussel alsmaar grimmiger, boeren blokkeren nu ook toegangswegen tot Brussels Airport

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door politieblokkades gebroken,

Lees meer »

Nederlandse politie houdt 300 klimaatactivisten aan die snelweg blokkeren

Ruim 300 klimaatactivisten van Extinction Rebellion brachten Amsterdam-Noord zaterdagnamiddag in rep en roer door de snelweg A10 te blokkeren. De politie greep snel in en arresteerde de actievoerders, die werden afgevoerd in bussen. Allen werden inmiddels vrijgelaten, met uitzondering van een eerste groep van 27 personen. Het onderzoek naar hen loopt nog, liet een politiewoordvoerder weten.

Lees meer »