Krantenkoppen

Fietsertje (11) overlijdt na aanrijding door vrachtwagen in Hoogstraten, basisschool Scharrel in rouw

Bij een verkeersongeval in Minderhout, bij Hoogstraten, is maandagnamiddag een 11-jarige jongen om het leven gekomen. De jongen was na schooltijd onderweg met zijn fiets naar huis, toen hij werd gegrepen door een vrachtwagen. De gemeenteraad in Hoogstraten startte maandagavond met een minuut stilte.

Meer krantenkoppen in België

De Gezellige Tallore tegen vereenzaming bij senioren: “Het is hier altijd erg gezellig”

Het sociaal project De Gezellige Tallore bezorgt twee keer per maand senioren uit de gemeente een fijne namiddag. Het project wordt ondersteund door het Sociaal Huis Koekelare, terwijl de activiteiten volledig worden gedragen door vrijwilligers, zoals Willy (87) en Rosa (79).
The post De Gezellige Tallore tegen vereenzaming bij senioren: “Het is hier altijd erg gezellig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dimitri Callewaert voor het tweede jaar op rij ‘Prins Carnaval’: “Carnavalist in hart en nieren”

Naar jaarlijkse traditie werd in de Kokpit (raadzaal) van Koksijde de aftrap gegeven voor de carnavalsfestiviteiten met de aanstelling van Prins Carnaval en zijn Schildknapen. Ook het kersverse Jeugdprinsenpaar werd in de bloemetjes gezet.
The post Dimitri Callewaert voor het tweede jaar op rij ‘Prins Carnaval’: “Carnavalist in hart en nieren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Code oranje voor windstoten van ruim 100 km/u: “Dankzij ‘kanaalrat’ kan dit zelfs nog hoger liggen”, 1722 geactiveerd

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. Dat heeft gevolgen voor het weer in ons land: vandaag verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor wind in grote delen van Vlaanderen en Henegouwen. In de rest van het land geldt code geel.

Lees meer »

CD&V Deerlijk stelt 7 nieuwe kandidaten voor

CD&V Deerlijk stelde zeven nieuwe kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. “Onze lijst met 23 kandidaten is bijna af”, stelde voorzitter Yves Vande Wiele. “We gaan voor 50 procent vernieuwing. Er zijn nog enkele gesprekken lopende en ons doel is om tegen Pasen de lijst volledig te hebben.”
The post CD&V Deerlijk stelt 7 nieuwe kandidaten voor appeared first on

Lees meer »

Vierde editie Miles for Smiles in en rond het BMCC

Zaterdag 9 maart vindt in en rond het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) de vierde editie van het fundraising event Miles for Smiles van de Ronde Tafel Brugge plaats.
The post Vierde editie Miles for Smiles in en rond het BMCC appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twintiger uit Lichtervelde in kritieke toestand na arbeidsongeval in Roeselare

Dinsdagochtend gebeurde er een zwaar arbeidsongeval in het Krommebeekpark in Beveren bij Roeselare. Een 20-jarige jongeman uit Lichtervelde geraakte er beklemd tussen een hoogtewerker en een muur. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Twintiger uit Lichtervelde in kritieke toestand na arbeidsongeval in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van zwarte nazi’s tot vikings met een kleurtje: Google legt AI-tool Gemini aan de leiband omdat die “de bal misslaat”

Google heeft de mogelijkheden van zijn AI-tool Gemini tijdelijk ingeperkt. In een poging de creatie van stereotiepe afbeeldingen op vlak van ras en gender te vermijden, bleek de slinger bij Gemini namelijk naar de andere kant te zijn doorgeslagen. Dat Gemini plots beelden van nazi’s en vikings met Afrikaanse of Aziatische roots de wereld instuurde, bleek de druppel.

Lees meer »

West-Vlaamse boezemvriendin springt in de bres voor alleenstaande mama van doodzieke peuter uit Limburg: “Malia verdient alle hulp. Die wil ik haar geven”

De dertien maanden oude Malia, dochtertje van de alleenstaande mama Michelle Lipkens uit het Limburgse Pelt is ziek. Doodziek. De peuter lijdt aan de eetstoornis ARFID en kan al een jaar niet meer eten en drinken. De ziekenhuis- en andere rekeningen stapelen zich op en daarom heeft Evelyn Duyvejonck uit Koekelare een crowdfunding in het leven geroepen. “Mijn moederhart brak

Lees meer »

Rita, Rika en Mariette stellen tentoon in het gemeentehuis

In het gemeentehuis in Langemark loopt momenteel een tentoonstelling van schilderijen en kleikunst die verzorgd wordt door drie vrouwen uit naburige gemeenten. Een viertal jaar geleden werd deze expo al eens opgezet, maar de coronacrisis gooide toen roet in het eten. Met vereende krachten hebben Rita Timmerman en Rika Delva uit Passendale, en Mariette Decorte
The post Rita, Rika en

Lees meer »

Vier Belgische soldaten opgepakt in Noorwegen na massale vechtpartij, beelden tonen hoe zo’n 20 mannen met elkaar op de vuist gaan

De Noorse politie heeft afgelopen nacht vier Belgische militairen gearresteerd na een vechtpartij in Åndalsnes, een stad in het zuidwesten van Noorwegen. Dat meldt de Noorse krant ‘Dagbladet’. De soldaten waren in het land om mee te trainen in winterse omstandigheden. De vechtpartij, waarbij 20 tot 30 mensen betrokken waren, vond plaats nabij een lokale bar. “We gebruikten de kroeg

Lees meer »