Krantenkoppen

Franse boeren gaan hele week protesteren tegen strenge milieunormen

Franse boeren zijn van plan de hele week en misschien zelfs langer actie te voeren. Dat heeft de voorzitter van de grootste boerenvakbond maandag aangekondigd. Onder de landbouwers heerst onvrede over te strenge milieunormen en stijgende kosten.

Meer krantenkoppen in België

Dansschool Funk I Dance profileert zich

Dansschool Funk I Dance organiseerde afgelopen zaterdag het eerste dans- en eetfestijn in het oc Vondel in Meulebeke. Funk I Dance is het geesteskind van de 37-jarige Ilse Vanthournout die in 2022 haar dansschool boven de doopvont hield.
The post Dansschool Funk I Dance profileert zich appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Chantal’-acteur Adrian Sack werkt in de luchthaven: “Vijf jaar geleden was ik de onzekerheid beu”

Plottwist van jewelste in ‘Chantal’ afgelopen zondag toen de bedeesde inspecteur Eddy in koelen bloede werd neergeschoten. Ook Adrian Sack (44), de acteur die gestalte geeft aan het personage, moest slikken toen hij het nieuws over z’n exit vernam. In dit interview staat hij stil bij z’n verrassend carrièrepad en vertelt hij hoe hij als Antwerpenaar het West-Vlaamse dialect onder

Lees meer »

Een eerbetoon aan Nina Derwael, Jeroen Meus die komt koken en tranen van ontroering: dit was ‘De Droomfabriek’

Jeroen Meus die kwam koken, Maaike Cafmeyer die een aspirerende actrice klaarstoomt voor haar eerste rol en de allereerste droom die Bart en Gloria bereikte: ‘De droomfabriek’ draaide zaterdag op volle toeren. En laten we vooral het eerbetoon aan Nina Derwael niet vergeten. Aan de vooravond van een levensbelangrijke kwalificatiewedstrijd richting de Olympische Spelen van Parijs staken Bart en Gloria

Lees meer »

Nooit eerder vertoonde beelden in ‘Ik vraag het aan’: zo klonk de 12-jarige Maksim Stojanac

In het VRT-programma ‘Ik vraag het aan’ blikt Maksim Stojanac (26) terug op het prille begin van zijn carrière. Het nummer ‘Hallelujah’ brengt hem terug naar het moment waarop de wereld voor het eerst zijn zangtalent hoorde. In de aflevering zingt niet Maksim het nummer, maar wel Portland-zanger Jente Pironet (32). Een grote verrassing, want Jente onderbrak zijn carrière enkele

Lees meer »

“Er is telepathie tussen De Bruyne en Haaland, ze zijn wereldklasse”: zelfs Roy Keane spaart lof niet na vier assists KDB

Zo simpel gaat het allemaal. Slechts twaalf keer heeft Kevin De Bruyne (32) dit seizoen op een voetbalveld gestaan, maar ondertussen zit hij wel in de dubbele cijfers. Met maatje Erling Haaland speelde KDB alles kapot in de FA Cup-confrontatie met Luton Town: vijf goals voor de ene, vier aangevers voor de andere. Machines. Guardiola: “De connectie tussen Erling en

Lees meer »

“Navalny had vlak voor overlijden geruild moeten worden met Russische huurmoordenaar”

De Russische president Vladimir Poetin (71) heeft zijn grootste tegenstander Aleksej Navalny (47) vermoord omdat die laatste op het punt stond geruild te worden tegen een Russische huurmoordenaar. Dat beweert Maria Pevtsjich, de voorzitter van de raad van bestuur van Navalny’s anticorruptiefonds. De onderhandelingen over de gevangenenruil “bevonden zich in de laatste fase”, zegt Pevtsjich.

Lees meer »

Nieuwe wet geeft nabestaanden cold cases hoop: dader kan via DNA nu zelfs tot 40 generaties terug worden gevat

Onopgeloste moordzaken, verdwijningen, de Bende van Nijvel,… In tal van onderzoeken die op een dood spoor zitten, is er vanaf nu meer kans op een doorbraak. Het parlement heeft namelijk de nieuwe DNA-wet gestemd, dankzij de oproep van onderzoekster Sofie Claerhout. Welke nieuwe technieken zijn nu goedgekeurd? En hoe succesvol bleken deze al in het buitenland? “Je kan zelfs 40

Lees meer »

Werner en Yvette vieren diamanten jubileum

In de kapel van woonzorgcentrum Rustenhove werd de diamanten huwelijksverjaardag van Werner Leenknegt en Yvette Commeyne gevierd.
The post Werner en Yvette vieren diamanten jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vakbonden starten petitie tegen besparingen op externe schoonmaak in Gentse scholen 

In Gent zijn de vakbonden en middenveldorganisaties een petitie gestart tegen de besparingen bij externe poetsfirma’s in stadsscholen. Het stadsbestuur voerde die dit schooljaar in. Volgens de bonden komen er klachten over vuile leslokalen en toiletten. Schoonmakers kaartten het probleem al aan in oktober, de stad beloofde bijsturingen. De actievoerders vinden dat die nog te weinig voelbaar zijn.

Lees meer »