Krantenkoppen

Gasexplosie in woning in Neder-over-Heembeek: 672 personen geëvacueerd

In Neder-over-Heembeek heeft zich een explosie voorgedaan in een woning. Nadien ontstond er ook een brand, meldt de Brusselse brandweer. De oorzaak is naar alle waarschijnlijkheid een lek in een gasleiding.

Meer krantenkoppen in België

Sem Vanhessche (CD&V) legt eed af als raadslid in Zwevegem

In opvolging van Stefaan Bonte, die ontslag nam in de gemeenteraad, legde Sem Vanhessche (33) op de gemeenteraadzitting de eed af om vanaf 1 maart te zetelen in de Gemeente- en OCMW-raad.
The post Sem Vanhessche (CD&V) legt eed af als raadslid in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse maanlander Odysseus ligt allicht op zijn zij, “maar hij is stabiel en communiceert met de aarde”

Maanlander Odysseus van het Amerikaanse privébedrijf Intuitive Machines die op de maan is geland, ligt waarschijnlijk op zijn zij. Dat heeft Intuitive Machines laten weten. Vermoedelijk is het toestel tijdens de laatste fase van de landing omgevallen en tot stilstand gekomen tegen een rotsblok. "Maar we communiceren met de lander", klinkt het. Dit weekend worden de eerste foto’s verwacht.

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord – Oudaha gebruikte eerder al geweld tegen het slachtoffer

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) zijn de getuigenverhoren over de persoonlijkheid van Jill Himpe (36) woensdagavond afgerond. Opnieuw benadrukten meerdere getuigen dat het slachtoffer bang was van haar agressieve ex-partner. Ook de problemen in hun hamburgerrestaurant kwamen aan bod.
The post Assisen Scalpelmoord – Oudaha gebruikte eerder al geweld tegen het slachtoffer appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Britse legerleider: “Oekraïne nog maandenlang gedwongen tot verdedigen” – Kiev meldt Russische drone- en raketaanvallen

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

Karen Damen en Ruth Beeckmans gaan afwisselend de boze stiefmoeder spelen in ‘Sneeuwwitje’

Sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ voegt twee nieuwe toe aan de cast. Karen Damen (49) en Ruth Beeckmans (41) zullen afwisselend de rol van de koningin spelen. Voor Ruth betekent het haar musicaldebuut. “Het is natuurlijk superspeciaal dat de allereerste musical van Studio 100 terugkomt. Ik ben benieuwd hoe die er nu, 25 jaar later, zal uitzien”, aldus Karen Damen.

Lees meer »

Cuba vervijfvoudigt prijs van brandstof

De verhoging van de brandstofprijs met ruim 400 procent in Cuba gaat op 1 maart in, een maand later dan aanvankelijk gepland, zo heeft de regering bekendgemaakt. "Vanaf 1 maart wordt de maatregel van kracht die de kleinhandelsprijzen van brandstof bijwerkt", zo werd de minister van Financiën en Prijzen, Vladimir Regueiro, door de staatskrant Granma geciteerd.

Lees meer »

Buren klagen overlast Clarebout Potatoes aan tijdens infovergadering openbaar onderzoek: “Hallucinant dat daar ooit een fabriek gebouwd is”

Clarebout Potatoes hield voor de tweede keer een infovergadering over de vernieuwing van hun milieuvergunning, die onder meer een verhoging van de schoorsteen en waterlozing in de Leie vooropstelt. Enkele buurtbewoners maakten wel van de gelegenheid gebruik om het bedrijf het vuur aan de schenen te leggen over de geluids- en geuroverlast.
The post Buren klagen overlast Clarebout Potatoes aan

Lees meer »

Masood (35) serveert dagelijks gratis frieten en hamburger aan daklozen in Oostende: “Ons geloof inspireert ons om anderen te helpen”

Een Pakistaanse pitaverkoper uit Oostende serveert elke dag frietjes met een hamburger aan daklozen die bij hem komen aankloppen. Zomaar, omdat het ook mensen zijn. “Mensen hebben nog te vaak een vertekend beeld van moslims, maar het is onze religieuze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de maatschappij”, zegt Masood Ahmad (35).
The post Masood (35) serveert dagelijks gratis

Lees meer »

Vooruit pakt uit met ‘groene’ kandidaat

De kandidatenlijst van Vooruit voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober krijgt verder vorm. Met Bert Taveirne staat er ook een lid van de partij Groen op de lijst van de Ingelmunsterse socialisten. Vooruit is de eerste partij die een naam bekend maakt.
The post Vooruit pakt uit met ‘groene’ kandidaat appeared first on KW.be.

Lees meer »