Krantenkoppen

Gedetineerde bijt cipier in de arm in Brugse gevangenis: vijf maanden cel

Een 45-jarige man uit Wielsbeke heeft voor de Brugse rechtbank vijf maanden cel gekregen voor geweld tegen twee cipiers. Tijdens een celcontrole in de Brugse gevangenis ging P.M. compleet door het lint.

Op 6 juli 2021 wilden de cipiers het traliewerk voor het raam in de cel van P.M. controleren. Die zat op dat moment in voorhechtenis op verdenking van zedenfeiten. De Wielsbekenaar verzette zich evenwel hevig tegen de controle en toen de cipiers op hem probeerden in te praten, ging hij compleet door het lint.

Schouder uit de kom

“De beklaagde sloeg en stampte in het rond”, verduidelijkte procureur Jinmin Arnou. “Hij beet een van de cipiers in de arm. Die was hierdoor een dag werkonbekwaam. Van een andere cipier raakte de linkerschouder uit de kom.”

Tijdens zijn verhoor beweerde P.M. dat hij zélf werd geslagen door de cipier. Hij zou daarbij zelfs verwezen hebben naar George Floyd, de Afro-Amerikaanse man die in 2020 door een politieagent werd gedood tijdens een hardhandige arrestatie in Minneapolis.

Niet op proces

Maar volgens de procureur blijkt nergens uit dat de cipiers zelf geweld zouden gebruikt hebben. Ook Bart Bleyaert, de advocaat van de gebeten cipier, deed dit verhaal af als onzin. Zijn cliënt kreeg 1.000 euro schadevergoeding toegekend.

P.M. zelf kwam niet opdagen voor zijn proces. (AFr)

The post Gedetineerde bijt cipier in de arm in Brugse gevangenis: vijf maanden cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Opmerkelijke resultaten van controles door politie aan station van Ieper, Poperinge en Wervik

De lokale politie Arro Ieper voert regelmatig controles aan het station van Ieper, Poperinge en Wervik. De resultaten van januari en februari zijn bekendgemaakt. Tot de gerechtelijke feiten behoorden vijf inbreuken voor drugsbezit, zoals cannabis en MDMA. Er zijn ook twee pv’s opgemaakt voor verboden wapenbezit, zoals een breekmes en pepperspray.
The post Opmerkelijke resultaten van controles door politie aan

Lees meer »

Conservatorium pakt nog tot 2 maart uit met grote namen tijdens Week van de Piano: “Afsluiten doen we met Jef Neve”

Het Conservatorium Kortrijk organiseert nog tot en met 2 maart een heuse Week van de Piano met veel leerlingen en (inter)nationale pianohelden zoals pianovirtuozen Jef Neve en de Oekraïense Vitaly Samoshko op het podium.
The post Conservatorium pakt nog tot 2 maart uit met grote namen tijdens Week van de Piano: “Afsluiten doen we met Jef Neve” appeared first on

Lees meer »

Mandel United ontvangt meest besproken team uit Belgisch voetbal: “Aalst zal op revanche uit zijn”

Jan Verhaest (21) is de ancien in de A-kern van Mandel United. Niet als het op leeftijd aankomt natuurlijk, maar hij is al aan zijn vierde jaar bezig bij de hoofdmacht van de club. “Onze sterkte ligt in de groepsmentaliteit”, klinkt het. En met de match tegen leider Aalst in het verschiet, zal een sterke collectieve prestatie van doen zijn.

Lees meer »

Op Bibbertocht door het groen

De wandelclub Rustige Bosstappers start het wandeljaar op zondag 25 februari met de 34ste Bibbertocht. Vanuit zaal De Schelpe in Snellegem verkennen maar liefst een kleine 2.000 wandelaars het Vloethemveld en de bossen ten zuiden van Brugge.
The post Op Bibbertocht door het groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oranje Beernem pakt uit met ‘Soirée Orangee’

Naar jaarlijkse traditie organiseert Oranje Beernem op zaterdag 2 maart in zaal de Boest aan sportpark Drogenbrood een fuif. Dit jaar is het evenement in ‘neon’-thema en werd de fuif ‘Soirée Orangee’ gedoopt. “Hiermee zamelen we geld in om op kamp te gaan”, vertelt hoofdleiding Anoushka Pieters.
The post Oranje Beernem pakt uit met ‘Soirée Orangee’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump ook van stembiljet geweerd voor voorverkiezingen Illinois

Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. Trump heeft de uitspraak inmiddels “ongrondwettelijk” genoemd en aangekondigd in beroep te gaan.

Lees meer »

Talbot House pakt uit met stand-up comedyshow in Concert Hall

Voor het eerst nodigt Talbot House een lokale stand-up comedian uit in de Concert Hall van Talbot House. “Als opener van dit nieuwe aanbod hebben we gekozen voor de Oostendenaar en opkomend talent Mohsin Abbas. Hij komt zijn allereerste avondvullende zaalshow try-outen in Talbot House”, zegt Simon Louagie, manager Talbot House. De voorstelling gaat door op zaterdag 23 maart.
The

Lees meer »