Krantenkoppen

Geen goed idee: man springt in zee tijdens hevige storm

Dat er werd gewaarschuwd om zo ver mogelijk weg te blijven van de zee, boeide deze man uit Ierland niet. Hij dook zondag de Atlantische Oceaan in ondanks het feit dat storm Isha over het water woedt. Waarom hij dat deed, is niet duidelijk. Op het internet regent het aan negatieve reacties op zijn roekeloze daad. “Je brengt niet alleen je eigen leven in gevaar, maar ook dat van de hulpverleners die je eventueel zouden moeten komen redden”, staat er onder andere te lezen. De Royal National Lifeboat Institution deelde de beelden om mensen nogmaals te vragen om weg te blijven uit de buurt van de zee.

Meer krantenkoppen in België

Meesteroplichter Piet Van Haut riskeert twee jaar cel voor plunderen rekening van Knokse vriendin

De bekende meesteroplichter Piet Van Haut (56) riskeert in beroep twee jaar cel Hij gaf via een bankkaart van een Knokse vriendin 56.000 euro uit. “Maar we hebben die kaart samen aangevraagd en ik mocht ze gebruiken!”, beweerde hij. Ondanks het feit dat hij invalide is verklaard, wil hij wel een werkstraf uitvoeren.
The post Meesteroplichter Piet Van Haut riskeert

Lees meer »

De Fiksfabriek in La Brugeoise wordt tweedaagse

De Fiksfabriek is voor het eerst een tweedaagse. Kinderen kunnen op vrijdagnamiddag 5 april en zaterdag 6 april in en rond het voormalige fabriekspand La Brugeoise in Sint-Michiels gratis deelnemen aan creatieve workshops, uitdagende activiteiten en experimenten.
The post De Fiksfabriek in La Brugeoise wordt tweedaagse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Programma Van der Poel bekend: wereldkampioen begint in Milaan-Sanremo en wil doortrekken tot Luik-Bastenaken-Luik

Dat hij het openingsweekend niet rijdt, was al duidelijk. Maar wereldkampioen Mathieu van der Poel (29) heeft nu ook bekendgemaakt welke grote koersen wél op zijn programma staan dit voorjaar. De Nederlander mikt onder meer op winst in Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix én (in principe) Luik-Bastenaken-Luik. De deelnemerslijst van La Doyenne wordt er zo nog wat indrukwekkender op.

Lees meer »

Groen vraagt aandacht voor de fietsveiligheid: “Dringend doorsteek nodig”

Groen Brugge en Groen Oostkamp brachten nogmaals de fietsonveiligheid in beeld tussen Oostkamp, Loppem en Brugge, meer specifiek in de Sint-Michielsstraat met twee versmallingen door de aanwezigheid van de spoorwegtunnels, geparkeerde wagens en het drukke verkeer tussen de beide kruispunten.
The post Groen vraagt aandacht voor de fietsveiligheid: “Dringend doorsteek nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Accordeonfeest in Ter Deeve

Op zondag 10 maart verzorgt de Accomusicband zijn 33ste accordeonconcert in feestzaal Ter Deeve in de Bonestraat 24. Het concert wordt om 14.30 uur gebracht door een groep gemotiveerde muzikanten onder leiding van Noël Van Gaever. Voor het gastoptreden tekent Jan Couvreur.
The post Accordeonfeest in Ter Deeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strijden er binnenkort Belgische soldaten in Oekraïne? Roger Housen: “Macron geeft de Russen een koekje van eigen deeg”

Frans president Emmanuel Macron stelt het sturen van westerse grondtroepen naar Oekraïne in het vooruitzicht. Strijden binnenkort ook Belgische soldaten tegen de Russische troepen? Gaat de NAVO dan de confrontatie met Poetin aan? Militair experten Tom Simoens en Roger Housen sommen mogelijke scenario’s op. “Drie zaken zijn hierin belangrijk.”

Lees meer »

“Slechte rolverdelingen, gemiste observaties en mensen die in slaap vielen”: deelnemers ‘Kamp Waes’ gaan grandioos de mist in

“Schandalig.” Meer dan één woord had drilinstructeur Fly niet over voor de manier waarop de rekruten in ‘Kamp Waes’ hun ultieme missie aanpakten. Eén superkandidaat stak er bovenuit, maar voor de rest was iedereen “grandioos gebuisd.” De opeenstapeling van foute beslissingen en misverstanden zorgde voor frictie bij de kandidaten. “Kleine tip, Jolan. Als je niet wil slapen, ga dan niet

Lees meer »

Sven Pichal vraagt parket om extra onderzoek

Het parket is klaar om ex-radiopresentator Sven Pichal (44) te vervolgen voor het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik. De zogenaamde eindvordering is er. Maar Pichal zelf wil dat er nog extra onderzoek gebeurt, zo schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

Brandweer rukt uit voor rookontwikkeling vanuit tuin

De brandweer van Houthulst kreeg woensdagochtend om 6.30 uur een oproep voor een mogelijke brand. In de Veldstraat had iemand verderop rook opgemerkt.
The post Brandweer rukt uit voor rookontwikkeling vanuit tuin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Komkommer en kwel: Nederlandse advocaat weet niet wat hij moet doen met 16 miljoen komkommers van failliete boerderij

Een boerderij met 16 miljoen pas geplante komkommers en daar bovenop nog heel veel paprika’s. Een Nederlands advocaat die gewoonlijk bureaumateriaal verkoopt om de schulden van failliete bedrijven af te betalen, staat voor een zware opdracht. Hij zoekt iemand die de grote hoeveelheid groenten kan onderhouden en verkopen. Hoe is het zover kunnen komen?

Lees meer »

Steeds meer “eeuwige” PFAS-chemicaliën in Europees fruit en groenten: enkel Nederland doet het slechter dan België

Er zitten steeds meer eeuwigdurende PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa. Ngo’s melden dat de hoeveelheid chemische substanties tussen 2011 en 2021 geëxplodeerd is in de groenten en fruit die geconsumeerd werden in de Europese Unie, vooral in zomerfruit. Van de twintig onderzochte landen werd enkel in Nederland vaker PFAS aangetroffen dan in België.

Lees meer »