Krantenkoppen

Gert Verhulst kondigt het nieuwe seizoen van ‘De tafel van Gert’ aan vanaf de skipiste

Na een korte winterstop is ‘De Tafel van Gert’ weer helemaal terug. Vanaf 29 januari gaat Gert Verhulst weer op een kritische en humoristische manier aan de slag met de actualiteit van de dag.

Meer krantenkoppen in België

43 procent meer rechters nodig om rechtbanken normaal te laten functioneren

Om de rechtbanken in ons land normaal te laten functioneren, zijn er 43 procent meer rechters nodig. Dat is de conclusie van een werklastmeting van rechters uitgevoerd door het College van de Hoven en Rechtbanken bij ruim 1.000 magistraten en 1.300 griffiers. "De zware werklast gaat ten koste van zowel de efficiëntie van het rechtssysteem als de aantrekkelijkheid van het

Lees meer »

Club Brugge verliest op eigen veld van Anderlecht

Anderlecht heeft zondag op het veld van Club Brugge de topper van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen. Paars-wit haalde het met 1-2 na een laat doelpunt van invaller Nilson Angulo (90.+1). Het is voor Anderlecht de eerste zege in Brugge sinds mei 2018. De Brusselaars lopen als tweede twaalf punten uit op nummer drie Club Brugge.<br

Lees meer »

Succesvolle benefiet voor betreurde voetbaltrainer Peter Devos levert 8.265 euro op; opbrengst naar project bij AZ Delta

De benefietwedstrijd in Izegem, waarbij de overleden voetbalcoach Peter Devos (55) herdacht werd, maar tegelijk ook geld ingezameld werd voor het goede doel, heeft 8.265 euro op gebracht. Team KFC Izegem nam het op tegen een gemengde selectie. Het was een aangenaam kijkstuk, waar vooral ook na de match herinneringen konden opgehaald worden aan de betreurde voetbalcoach. Met 270 mensen

Lees meer »

Toeristen kunnen ogen niet geloven wanneer ze plots omsingeld zijn door honderden haaien: “Val er niet in, ik spring je niet achterna”

Enkele vrienden genoten van een nachtelijk boottochtje voor de kust van Key West, een badplaats in de Amerikaanse staat Florida. Maar de uitgelaten sfeer aan boord sloeg plots om in ongeloof en lichte paniek toen ze merkten dat het plots krioelde van de haaien, die wellicht gelokt werden door een vissersboot die in de buurt ronddobberde. “Val er niet in”,

Lees meer »

Student uit Leuven moet 120.000 euro schadevergoeding betalen na dodelijk ongeval met zeventiger

Een student uit Leuven is door de politierechtbank schuldig bevonden aan een dodelijk ongeval met een zeventiger in november 2021. Hij moet 120.000 euro schadevergoeding betalen aan de familie. De man was aan het wandelen aan de universiteitscampus in Heverlee toen de twintiger hem met hoge snelheid met de fiets aanreed. Het slachtoffer viel en overleed een dag later aan

Lees meer »

KIJK. “Fantastische zege, maar ben niet verrast”: Dubbelslag voor Van Eetvelt, die slotrit én eindklassement wint in UAE Tour

Lennert Van Eetvelt (22) heeft een dubbelslag geslagen in de UAE Tour. De Belgische klimmer van Lotto Dstny won de slotrit met aankomst bergop én pakte zo nog de eindzege. Het zijn meteen z’n eerste successen op WorldTour-niveau. “Hij heeft een grote stap gezet deze winter”, aldus sportief manager, Kurt Van De Wouwer.

Lees meer »

Van zwarte nazi’s tot vikings met een kleurtje: Google legt AI-tool Gemini aan de leiband omdat die “de bal misslaat”

Google heeft de mogelijkheden van zijn AI-tool Gemini tijdelijk ingeperkt. In een poging de creatie van stereotiepe afbeeldingen op vlak van ras en gender te vermijden, bleek de slinger bij Gemini namelijk naar de andere kant te zijn doorgeslagen. Dat Gemini plots beelden van nazi’s en vikings met Afrikaanse of Aziatische roots de wereld instuurde, bleek de druppel.

Lees meer »

Hogestraat weer open voor het verkeer

De Hogestraat is tijdelijk weer open voor doorgaand verkeer. Alle wegomleggingen zijn opgeheven die noodzakelijk waren om de werken te laten plaatsvinden. De grote signalisatieborden blijven wel nog staan tot de werken definitief afgerond zijn.
The post Hogestraat weer open voor het verkeer appeared first on KW.be.

Lees meer »