Krantenkoppen

Groen licht voor pensioenhervorming, nog niet voor Europese centen

14:13 De ministerraad heeft vrijdag het wetsontwerp voor de pensioenhervorming goedgekeurd. De onderhandelingen met Europa over de verwachte relancemiddelen, die aan de hervorming gekoppeld zijn, slepen ech…

Meer krantenkoppen in België

Accordeonfeest in Ter Deeve

Op zondag 10 maart verzorgt de Accomusicband zijn 33ste accordeonconcert in feestzaal Ter Deeve in de Bonestraat 24. Het concert wordt om 14.30 uur gebracht door een groep gemotiveerde muzikanten onder leiding van Noël Van Gaever. Voor het gastoptreden tekent Jan Couvreur.
The post Accordeonfeest in Ter Deeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zangnamiddag onthult muzikaal talent in BEN

Tijdens een zangnamiddag in het dienstencentrum BEN is gebleken dat er hier veel verborgen zangtalent verblijft. Zowel bij bewoners als bij bezoekers werd er in alle toonaarden gekweeld. Van ‘Twee ogen zo blauw’ tot het betere Engelstalige werk… Iedereen zingt zoals hij of zij gebekt is. Het was voor iedereen een geslaagde namiddag in het
The post Zangnamiddag onthult muzikaal

Lees meer »

TERUGLEZEN Oekraïne. VS: geen voortekenen Russische kernaanval – Kiev haalt recordaantal vliegtuigen neer: 13 toestellen in 12 dagen

De Verenigde Staten hebben geen aanwijzingen dat Moskou een nucleaire aanval plant. Dat zegt een woordvoerder van het Pentagon donderdag. De Russische president Vladimir Poetin had NAVO-landen gewaarschuwd dat ze een kernconflict riskeren als ze troepen naar Oekraïne zouden sturen. Lees hier de ontwikkelingen van donderdag 29 februari terug.

Lees meer »

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov (94) gestorven

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Valentina Matviejenko, voorzitster van de Russische Federatieraad, woensdag in Moskou. Ryzjkov was een van de hervormers van de Sovjet-Unie onder leiding van Michail Gorbatsjov. Hij was een van de laatste Sovjet-regeringsleiders die nog actief was in de Russische politiek.

Lees meer »

Oekraïne nog maandenlang in het nadeel op slagveld door munitietekort: “Mogelijk pas volgend jaar nieuw tegenoffensief”

Oekraïne zal naar verwachting nog enkele maanden te kampen hebben met een tekort aan munitie totdat het westen verdere stappen heeft ondernomen om Kiev te steunen, zo heeft het hoofd van de Britse strijdkrachten toegegeven. Admiraal Tony Radakin opperde op een conferentie in Londen dat het onwaarschijnlijk is dat Kiev voor het einde van de zomer een nieuw tegenoffensief kan

Lees meer »

Shirley (48) maakt zich op voor Tielts carnaval: “Een moment om eens écht los te gaan”

Komend weekend viert het carnaval weer hoogtij in Tielt. Eén van de drijvende krachten achter organisator De Orde van de 3 Sleutels is carnavaliste Shirley Nagel. Ze komt uit een echte carnavalsfamilie en mag dit jaar het jubileum van de vereniging vieren. “Ooit is die zelfs opgericht door mijn eigen grootvader.”
The post Shirley (48) maakt zich op voor Tielts

Lees meer »

Huis van het Kind in Harelbeke officieel open

Het Huis van het Kind, een lokaal samenwerkingsverband gericht op het ondersteunen van gezinnen met kinderen in opvoeding, preventieve gezondheidszorg en het bevorderen van ontmoetingen tussen gezinnen, hield een officiële openingsdag voor partnerorganisaties. “Zo kunnen ze het gebouw en de partners beter leren kennen”, duidt schepen van Welzijn Lynn Callewaert (CD&V). De publieksopening volgt op 24 mei.
The post Huis

Lees meer »

LIVEBLOG RWDM-OHL (16u). Wie kan er wegsluipen uit de degradatiezone?

De wedstrijd tussen RWDM – 14de in de stand – en OHL – 12de in de stand – is een onvervalste degradatietopper. De thuisploeg kon al negen matchen niet meer winnen. Met nieuwe coach Bruno Irles hopen ze nog eens de volle buit te pakken tegen OHL, dat met wedstrijden tegen Union en Club Brugge in het verschiet maar beter

Lees meer »

Gruwelijke moord in Ukkel: agenten botsen nietsvermoedend op in stukken gehakt lichaam van Jean (67)

Ukkel is opgeschrikt door een uiterst gruwelijke moord. Slachtoffer Jean (67) werd onthoofd en in stukken gehakt, de verschillende lichaamsdelen lagen verspreid over zijn woning en het terras. Agenten die opgeroepen waren voor een andere zaak deden uiteindelijk de lugubere ontdekking. De verdenking rust momenteel op een vrouw waar de zestiger zorg voor droeg. Allicht leefde zij enkele maanden naast

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. “Kom je? Er liggen twee doden naast mijn auto”: zo verliep de dronken nacht van Bjorn B. voor hij twee wielertoeristen doodreed

Voor hij twee wielertoeristen doodreed had Bjorn B. (45) er een lange en vooral dronken nacht op zitten. Na een hevige ruzie zette hij zijn vriendin met haar valies op straat en trok hij op kroegentocht. De ene pint na de andere. Wij spraken met de mensen die hem toen tegen het lijf zijn gelopen en konden zo een gedetailleerde

Lees meer »