Krantenkoppen

Hackers maakten meer dan enkel oude gegevens buit bij Limburg.net

De regionale computer crime unit van het parket van Limburg is met een onderzoek begonnen naar het datalek bij de afvalintercommunale Limburg.net van eind vorig jaar. Daarbij vielen de gegevens van  311.000 Limburgse gezinnen in de handen van hackers. Volgens VRT NWS en ‘De Wereld Vandaag’ (Radio 1) gaat het over meer gegevens dan Limburg.Net vorige vrijdag bekendmaakte.

Meer krantenkoppen in België

Kindernamiddag Beweging.net wordt familienamiddag

De jaarlijkse kindernamiddag van Beweging.net wordt een familienamiddag. “Omdat ouders vaak vroegen of ze mochten blijven”, vertelt woordvoerder Marc Van Ysacker.
The post Kindernamiddag Beweging.net wordt familienamiddag appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN KAART. Aantal landbouwbedrijven in Vlaanderen daalt: “Wie durft nog te investeren als je geen perspectief hebt?”

MaaBehalve een kleine stijging in 2018 gaat het aantal landbouwbedrijven er elk jaar op achteruit. Op twintig jaar tijd zijn er in Vlaanderen 41% minder bedrijven actief. “Modernisering en schaalvergroting zijn hier de sleutelwoorden”, zegt professor landbouw- en milieu-economie Liesbet Vranken (KU Leuven). Ontdek hier hoeveel landbouwbedrijven er in jouw gemeente zijn verdwenen.

Lees meer »

Waze veroorzaakt verkeerschaos door bestuurders langs weggehaalde brug te sturen in Kruibeke: “Grotendeels vrijwilligers brengen alles in kaart”

Voor wie onlangs de afrit Kruibeke/Beveren vanop de E17 nam en daarvoor op de navigatie-app Waze vertrouwde, heeft mogelijk gevloekt achter het stuur. Waze stuurt de gebruikers op dat punt namelijk nog langs de keerbrug, die tijdelijk werd geïnstalleerd als omleiding voor de Oosterweel-werken, maar nu al sinds december is weggehaald. Hoe komt het dat Waze niet altijd up-to-date is?

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Stafchef Russische strijdkrachten bezoekt troepen in Oekraïne – Oekraïne meldt burgerdoden in noorden door Russische drones

De Russische aanvallen aan het oostelijk en zuidelijk front in Oekraïne zijn fel toegenomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky geeft toe dat zijn leger zich geconfronteerd ziet met een “extreem moeilijke” situatie aan het front. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de oorlog in Oekraïne een “zaak van leven en dood”. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Nieuwe vorm van oplichting: oplichters stelen niet enkel je gegevens maar ook spullen bij je thuis

Febelfin waarschuwt voor een nieuwe vorm van oplichting waarbij de daders zich voordoen als bankmedewerkers, eerst telefonisch en aansluitend bij het slachtoffer thuis. “Ze stelen niet enkel je bankkaart en code maar ook juwelen, laptops en cash.” Meestal zijn de slachtoffers ouderen. ”Verbreek direct het contact wanneer u zo’n oproep krijgt en verwittig de politie.”

Lees meer »

Achtjarige is jongste schaker ooit die van grootmeester wint

Het record van de achtjarige Serviër Leonid Ivanovic, die als eerste schaker jonger dan negen een grootmeester in een klassieke wedstrijd versloeg, heeft nauwelijks een week stand gehouden. De nieuwe recordhouder om als jongste ooit een grootmeester te kloppen is Ashwath Kaushik, een Indiase jongen uit Singapore. Kaushik is ook acht, maar… enkele maanden jonger dan Ivanovic.

Lees meer »

Covermodel Playboy werd in het hoofd geschoten door troepen van Poetin: “Mijn gezicht zit vol plaatjes en vijsjes”

Toen Iryna Bilotserkovets op de operatietafel belandde, gaven artsen haar nog weinig kans. Een kogel, afgevuurd door Russische troepen, trof het Oekraïense mod
el in het hoofd. Tien uur waren chirurgen met haar bezig. Intussen gaf ze een interview aan ITV en poseerde ze in Playboy. In een metalen bikini en met een ooglapje. “Ik was net het monster van

Lees meer »

Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO

Het BZIO heeft een bouwvergunning voor een opfrissing van het IMBO-gebouw op de Zeedijk. Er komt een stadstuin en de ingang verhuist naar de Duinenstraat. Er wordt 10 miljoen euro geïnvesteerd. De werken starten nog dit jaar.
The post Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO appeared first on KW.be.

Lees meer »