Krantenkoppen

Hevige wind blaast dak van bedrijfsgebouw in Lauwe weg

Tijdens de nacht van zondag op maandag is een dak weggeblazen van een bedrijfsgebouw in de Lauwbergstraat in Lauwe. De schade bleef beperkt aan het gebouw, waar geen activiteit meer is.

Spectaculair tafereel in de Lauwbergstraat in Lauwe afgelopen nacht. Het gebouw waar vroeger Bouwpunt Roussel was gevestigd raakte zwaar beschadigd door de hevige rukwinden. Een groot deel van het dak werd er iets na middernacht afgeblazen.

Geen andere schade

Het dak belandde pal op de rijweg. Als bij wonder raakte er niks anders beschadigd. De brandweer kwam ter plekke om erger te voorkomen en om de brokstukken op te ruimen. Door het euvel was de Lauwbergstraat een tijdlang afgesloten.

In de gebouwen zelf is momenteel geen activiteit meer. Ontwikkelaar Hercull plant er het bedrijvenpark Liber, met zes KMO-units. (JDr)

The post Hevige wind blaast dak van bedrijfsgebouw in Lauwe weg is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Grootste maritieme festival ‘Oostende voor Anker’ keert terug van 23 tot 26 mei

Naar aloude traditie zetten in mei zo’n 150 historische en authentieke schepen koers richting Oostende, dwars door internationale wateren. Want voor het 23ste jaar vindt het maritieme festival ‘Oostende voor Anker’ plaats. Omcirkel alvast 23 tot 26 mei in je agenda, want dan bewonder je vanop de kade in Oostende verschillende grandioze schepen én gooi je zélf de trossen los

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De vogelgriep is nu ook opgedoken op de Zuidpool. En dat is gevaarlijk nieuws voor de populatie pinguïns daar.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Open repetitie van ‘Hairspray’ met ook West-Vlamingen bij Deep Bridge in Wilrijk

Vanaf 14 maart 2024 (première 17 maart) tot 14 april presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical ‘Hairspray’.
The post IN BEELD – Open repetitie van ‘Hairspray’ met ook West-Vlamingen bij Deep Bridge in Wilrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

PROMOJAGERS SUPERTIP. Nutella voor het eerst dit jaar in promotie: “Ik heb meteen 40 potten gekocht”

Goed nieuws voor liefhebbers van Nutella. De hazelnootpasta staat voor het eerst dit jaar in promotie, waardoor je nu bij twee warenhuisketens 70 procent korting krijgt op de tweede pot. Omgerekend is dat 35 procent korting op beide potten. “Sla je slag, want dit gebeurt niet vaak”, weet Gunther Devisch van Promojagers België, die er zijn wekelijkse supertip van maakt

Lees meer »

▶ “Blessin zit er nooit naast met zijn keuzes”: heeft Union momenteel de beste trainer van het land?

Hij mag zich dan wel af en toe serieus kwaad maken, maar Alexander Blessin is iets fenomenaals aan het neerzetten bij Union. De leider is al van september ongeslagen in de competitie. In voetbalpodcast ‘vier-nul’ ontleden ze zijn methode en strooien ze met veel lof. “Dat hij zo’n goed voetbal zou brengen, had ik niet verwacht. Het wordt week na

Lees meer »

▶ Enthousiaste Gloria Monserez laat ongewild haar eigen vis-tattoo zien in ‘De Droomfabriek’

Neen, het was geen vroege aprilvis in de derde aflevering van ‘De Droomfabriek’. Maar de immer aandachtige HLN Mediawatchers zagen wel hoe Gloria Monserez ongewild haar eigen vis-tattoo op haar buik aan kijkend Vlaanderen onthulde. Haar topje ging wapperend omhoog, eronder liet ze een vis met drie vinnen zien. Een eigen creatie overigens van multitalent Gloria, die in haar schaarse

Lees meer »

Tine Embrechts en zoon OSKI maken anthem voor ‘De Expeditie: Groenland’: “Ik wilde iets maken dat de groep energie zou geven”

“Ik wilde graag een nummer maken voor de groep, iets wat echt van en voor ons was.” Tine Embrechts zal voor altijd een uniek souveniertje hebben van haar avontuur in ‘De expeditie: Groenland’. Samen met haar oudste zoon en muzikant OSKI, in het echte leven Luis Oscar Santos (19), maakte ze de oorwurm ‘The Greenland Anthem’, mét bijpassende hilarische tekst.

Lees meer »

Bpost-topman wil bladzijde omslaan en transformatie inzetten

Bpost staat voor een brede transformatie. Daarvoor zal flexibiliteit nodig zijn, maar dat zal enkel gebeuren in een sociale context. Dat heeft CEO Chris Peeters dinsdag verklaard in de Kamer, waar hij zijn visie op de toekomst van bpost uit de doeken deed. “Ik hoop dat we kunnen focussen op de toekomst, meer dan stil te staan bij de keuzes

Lees meer »