Krantenkoppen

H&M trekt advertentie in na klachten over “seksualisering van kinderen”

Kledingketen H&M heeft een Australische advertentie voor een schooluniform ingetrokken nadat het bedrijf ervan beschuldigd werd kinderen te seksualiseren.

Meer krantenkoppen in België

Hof van beroep buigt zich over zaak van juwelier uit Oostakker die overvaller doodschoot: handelde hij uit vrije wil? 

In de zaak rond de juwelier uit Oostakker bij Gent die vijf jaar geleden een overvaller doodschoot, zullen twee psychiaters moeten oordelen of de juwelier uit vrije wil heeft geschoten. De advocaat van de juwelier had dat gevraagd. Vorig jaar veroordeelde de rechtbank de juwelier tot een celstraf van tien maanden met uitstel, voor uitgelokte doodslag. Maar daar ging de

Lees meer »

Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk heeft eerste jaar 342 slachtoffers opgevangen: “Jongste slachtoffer was 2 jaar, het oudste 86”

Het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) in Limburg heeft op een jaar tijd 342 slachtoffers opgevangen. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het bericht is bevestigd aan onze redactie. Het centrum is een jaar geleden opgestart op de campus van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Mensen die verkracht, aangerand of ongewenst aangeraakt zijn, kunnen er terecht voor een aangifte,

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk willen paus ontmoeten: “1 seconde voor elk gekend slachtoffer in België”

De slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk willen de paus ontmoeten. Samen stelden ze een brief op met een aantal eisen voor wanneer de paus naar ons land komt. "We vragen 1 seconde aan gesprekstijd voor elk slachtoffer dat in België gekend is. Dat komt neer op 34 minuten en 31 seconden", maakt slachtoffer Marc De Bosscher het concreet.

Lees meer »

De Jonkman uit Brugge behoudt twee Michelinsterren maar is groene ster kwijt

Filip Claeys van restaurant De Jonkman in Sint-Kruis blijft met twee Michelinsterren de koning van de Brugse restauranthouders. Maar opmerkelijk: na drie jaar is hij zijn ‘groene’ ster kwijt. Duurzaamheid staat nochtans hoog in de prioriteitenlijst van de voorzitter van de Noordzeechefs.
The post De Jonkman uit Brugge behoudt twee Michelinsterren maar is groene ster kwijt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poperinge deelt 100 voorjaarsvallen tegen Aziatische hoornaar uit

Het was aanschuiven donderdagavond in de Schipvaarthoeve. Honderd mensen kwamen er hun gratis voorjaarsval tegen de Aziatische hoornaar plus een fles lokvloeistof ophalen. Het was een initiatief van de stad Poperinge, in samenwerking met de imkersvereniging De Westerbie.
The post Poperinge deelt 100 voorjaarsvallen tegen Aziatische hoornaar uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een supercar van 3,1 miljoen euro mét F1-motor: Haaland voegt “absurde creatie” toe aan impressionante autocollectie

Een absoluut pareltje voor zijn nu al impressionant wagenpark. Erling Haaland (23) heeft volgens Noorse media een exclusieve supercar van 3,1 miljoen euro gekocht. De Mercedes AMG One beschikt over een motor uit zowaar de Formule 1, goed voor 1.063 pk. Een sprint van 0 naar 200 kilometer per uur? Dat doet de AMG One in minder dan zes seconden. Boys and their toys.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russische troepen zijn dorp in zuiden van Oekraïne binnengevallen”

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Weyts: “Toegenomen schooluitval in secundair onderwijs is deels te wijten aan economische hoogconjunctuur”

Volgens minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is de toename van de schooluitval in het secundair onderwijs deels te wijten aan de economische hoogconjunctuur. “In tijden van hoogconjunctuur en krapte op de arbeidsmarkt zijn er heel wat jongeren die bezwijken voor de lokroep van de privésector”, zei de minister in het Vlaams Parlement. Hij antwoordde daarmee op vragen van Kathleen

Lees meer »

Axel Daeseleire presenteert mysterieus programma ‘Het onbekende’: “Het is het psychologische dat mij boeit”

In een nieuw programma op VTM laat Axel Daeseleire (55) kandidaten kiezen tussen ‘bekend’ of ‘onbekend’ in een spel waar niemand de regels kent. Risico’s nemen of op veilig spelen, vertrouwde paden bewandelen of kiezen voor uitdaging, spanning en avontuur? In deze Showbits maakt Axel je warm voor ‘Het onbekende’, elke maandagavond bij VTM.

Lees meer »

LIVE BEGRAFENIS NAVALNY. Weduwe Navalny doorbreekt stilte met emotioneel bericht – Surreële beelden tonen massa volk op straat in Moskou

Aleksej Navalny (47) – de Russische opposant die twee weken geleden in een strafkolonie overleed – wordt vandaag begraven. De uitvaart vindt rond 12 uur Belgische tijd plaats in een kerk in het stadsdeel Marino in Moskou. Ongeveer twee uur later wordt de Poetin-criticus begraven op de Borisovski-begraafplaats. Volg alle gebeurtenissen hier.

Lees meer »

Nieuwe Michelingids: meteen 2 sterren voor Hof van Cleve met nieuwe chef Floris Van Der Veken, ontdek hier de volledige lijst

Floris Van Der Veken heeft als nieuwe chef met Hof van Cleve meteen 2 Michelinsterren gekregen. Hij nam pas begin dit jaar de fakkel over van Peter Goossens, die zijn carrière in het restaurant vorig jaar afsloot met 3 sterren. Zilte in Antwerpen en Boury in Roeselare blijven de driesterrenrestaurants. Er is geen nieuw driesterrensterrenrestaurant bijgekomen dit jaar.

Lees meer »

De U11 van Katjes Ieper

De U11 van Katjes Ieper nam het vorig weekend in eigen huis op tegen Evoco Komen. Zaterdag volgt voor de Ieperse meisjes een nieuwe thuismatch tegen Sijos Menen.
The post De U11 van Katjes Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »