Krantenkoppen

Hoe simpele IT-upgrade voor chaos zorgt bij Liberale Mutualiteit: “Al maanden geen uitkering meer gekregen”

Het regent klachten over de Liberale Mutualiteit (LM), het ziekenfonds met 540.000 leden. Uitkeringen voor onder meer (gedeeltelijke) invaliditeit zijn in sommige gevallen al sinds november niet meer uitbetaald. Hoe komt het dat mails hierover niet beantwoord worden en telefoons gewoonweg niet opgenomen? Het probleem ligt bij een nieuw IT-systeem. “De verstoorde uitbetaling van uitkeringen treft een beperkte groep, maar wordt ‘weldra’ opgelost”, luidt de reactie bij LM.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Rusland zet offensief bij Avdiivka verder” – Oekraïne beschuldigt Rusland van executie krijgsgevangenen

“Als Oekraïne aan zijn lot overgelaten wordt, zal Rusland ons vernietigen.” Daar heeft president Zelensky voor gewaarschuwd in de marge van de veiligheidsconferentie in München. Volgens de Amerikaanse president Joe Biden is de nederlaag in Avdiivka te wijten aan “de passiviteit” van het Amerikaanse Congres. En door Russische aanvallen op steden in het oosten van Oekraïne zijn zeker drie mensen

Lees meer »

Mandaat van voorzitter Brussels hof van beroep met vijf jaar verlengd

De Franstalige benoemingscommissie van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) heeft vrijdag beslist het mandaat van Laurence Massart als eerste voorzitter van het Brusselse hof van beroep met vijf jaar te verlengen. Voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) had dat geweigerd op grond van het beginsel rond taalkundige afwisseling, maar de Raad van State floot hem

Lees meer »

Pommelien Thijs verongelukt in nieuwe videoclip: “Heel heftig, maar enkel zo komt gevaar van gsm in het verkeer aan”

Verliefd bellen over een crush en bam: haar fiets gegrepen door een auto, einde voor Pommelien Thijs (22). De beelden uit de videoclip bij haar nieuwe song ‘Het beste moet nog komen’, zijn hard en recht in uw gezicht. “Mijn familie en vrienden reageerden zelfs geëmotioneerd bij het bekijken ervan, maar ik heb bewust nagedacht over welke boodschap ik wilde

Lees meer »

Waterfontein van acht meter hoog na waterlek in Merkem

Inwoners van de Westbroekstraat in Merkem bij Houthulst werden woensdagochtend getrakteerd op een weinig alledaags zicht. Vanuit het voetpad spoot een waterfontein acht meter hoog water op straat en de huizen. Oorzaak was een ondergronds lek. “Tot 35 huizen zaten een tijdlang zonder water”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep.
The post Waterfontein van acht meter hoog na waterlek

Lees meer »

Zes jaar cel voor Afghaanse vrouw die zoontje jarenlang folterde: “Rauwe kindermishandeling in de ergste vorm!”

“Getekend en gelidtekend voor het leven, nog voor het begonnen is!” Meer dan twee jaar lang terroriseerde een Afghaanse vrouw (36) haar zoon en dochter. Ze werden beschimpt, geschopt en geslagen. “Ze kregen meer slagen dan eten.” Alles kwam aan het licht toen de 15-jarige dochter zwanger bleek… van haar vader. In eerste aanleg kwam ze nog weg met tien

Lees meer »

“Cocaïnegebruik prins Harry in memoires een truc om boeken te verkopen”, beweren Amerikaanse advocaten

De bekentenissen van prins Harry (39) over zijn druggebruik in zijn memoires ‘Reserve’, kunnen hem nu wel eens zuur opbreken. Een conservatieve denktank wil weten of de hertog van Sussex daar ook eerlijk over is geweest in zijn visumaanvraag voor de Verenigde Staten. Al lijkt het erop dat de Amerikaanse overheid de prins beschermt. “Er is geen bewijs dat hij

Lees meer »

LIVE ACID PROCES. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi vindt straf “belachelijk” – Acid reageert: “Ik zal dit voor de rest van m’n leven moeten meedragen”

Youtuber Acid (24), ofwel Nathan Vandergunst, is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf met uitstel en 800 euro boete voor zijn video waarin hij de namen van de (ex-)Reuzegommers onthulde. Daarnaast moet hij ook een schadevergoeding van 20.000 euro betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Acid reageert aangeslagen op het vonnis. “Ik zal dit voor de rest van m’n leven

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE. “Het voorstel van Magnette is nog zo gek niet. Het opent een interessant debat”

“Krankzinnig! Onbetaalbaar! Dit stort het land in de afgrond!” Het voorstel van Paul Magnette (PS) om naar een werkweek van 32 uur te evolueren, deed zowat alle Vlaamse partijen steigeren. Is dat terecht? “Magnette doet een donkerrood voorstel”, klinkt het in onze podcast Het Punt van Van Impe. “Maar als je de kleine lettertjes leest, opent dit een debat dat

Lees meer »