Krantenkoppen

‘Home Alone’-acteur Macaulay Culkin vond het verschrikkelijk om bekend te zijn: “Het heeft zijn leven verpest”

Macaulay Culkin (43) zal voor altijd in ons geheugen gegrift blijven als de schattige Kevin in ‘Home Alone’, maar zelf kijkt de acteur niet zo graag terug op die periode. Dat onthult zijn jongere broer Kieran aan ‘Rolling Stone’. Macaulay vond namelijk dat zijn beroemdheid zijn leven heeft verpest.

Meer krantenkoppen in België

Is TikTok ‘te verslavend’? “Jongeren gebruiken het meer dan Facebook, Instagram en WhatsApp sámen”

De Europese Commissie gaat onderzoeken of TikTok de rechten van minderjarigen wel voldoende beschermt en of de populaire app verslavend werkt. Bij een negatieve beoordeling dreigen miljoenenboetes voor het Chinese bedrijf. Is de vrees van de EU terecht? En wat maakt TikTok zo anders dan andere sociale media? Prof Lieven De Marez: “Je kan een kind van 10 jaar moeilijk

Lees meer »

Parochie-administrator Sint-Katelijne-Waver preventief geschorst na klacht over seksueel misbruik

Aartsbisschop Luc Terlinden heeft de parochie-administrator van Sint-Katelijne Waver van al zijn taken als priester geschorst na een klacht bij het kerkelijke opvangpunt voor seksueel misbruik. De schorsing werd meegedeeld in een boodschap van de aartsbisschop die werd voorgelezen tijdens de vieringen van afgelopen weekend in de parochies van Sint-Katelijne-Waver. De priester was administrator van de vier parochies van Sint-Katelijne-Waver:

Lees meer »

VBS Sint-Vincentius verwelkomt Martha en Marie-Jeanne met een vriendelijk woord

Sinds kort is het drukker dan normaal aan de schoolpoort van de Sint-Vincentiusschool in Zillebeke. Martha en Marie-Jeanne zorgen voor een vriendelijk woord aan de poort. “Deze twee personages komen geregeld langs op school om de leerlingen wijze levenslessen te leren. Deze maand staat in het teken van een vriendelijk woord aan de poort”, verduidelijkt
The post VBS Sint-Vincentius verwelkomt

Lees meer »

Dries krijgt het voor het eerst moeilijk en een nieuwe leider staat op in ‘Kamp Waes’: “Ik heb me nog nooit zo misselijk gevoeld in mijn leven”

Onderwaterscooters, warmtecamera’s en nachtkijkers. De zesde aflevering van ‘Kamp Waes’ leek bij momenten wel een Bondfilm. Daarin startten de vijf overgebleven rekruten met een spectaculaire driedaagse missie, waarin maaginhouden hun weg naar buiten vonden, een nieuwe leider werd geboren en drilinstructeur Fly zelfs lovende woorden over zijn lippen kreeg. “Ze doen het ongelooflijk.”

Lees meer »

Hoe koppigheid van één bewoner jarenlang voor verkeershinder zorgde in deze buurt: “Mensen spuwden naar elkaar of gingen op de vuist”

Een voortuin in de Leestsesteenweg zorgt al jaren voor verkeershinder. Maandag raakte bekend dat de stad Mechelen de voortuin heeft aangekocht met de bedoeling de verkeerssituatie op te klaren. Onze reporter vroeg de buurtbewoners om hun kijk op de zaak en ontdekte hoe de koppigheid van één man ook jaren later gevolgen heeft.

Lees meer »

Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle: “Brusselse regering blinkt uit in passiviteit en inertie in strijd tegen drugsgeweld”

Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) roept de Brusselse regering en Brussels minister-president Rudi Vervoort op “actie te ondernemen” in de strijd tegen het drugsgeweld in Brussel. “Nu blinkt de Brusselse regering uit in passiviteit en inertie”, antwoordde Dalle in het Vlaams Parlement op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Filip Dewinter. Dalle dringt er bij Vervoort op aan “het

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Heldendom

06:00 De meningen over Aleksej Navalny vallen uiteen in twee strekkingen. Voor politiek correct denkenden is hij een held, in Kaaimans stamcafé noemen ze hem ‘ne stoemmerik’. Leek bovendien op Paul Van Tigc…

Lees meer »