Krantenkoppen

Hoogtevrees is niet enkel voor watjes: “Het zit in onze genen”

Een stoere kickbokser die het net niet in zijn broek doet als hij in ‘Kamp Waes’ de dieperik van Marche-les-Dames moet inkijken. “Het heeft niets te maken met hoe sterk of atletisch je bent”, zegt angstpsycholoog Bram Vervliet. “Hoogtevrees zit in onze genen.”

Meer krantenkoppen in België

Christelijke vakbond roept cabinepersoneel van Brussels Airlines op om volgende week drie dagen te staken

De christelijke vakbond roept het cabinepersoneel van Brussels Airlines op om volgende week drie dagen te staken. Ze willen daarmee de te hoge werkdruk en lage lonen aankaarten. De liberale en socialistische vakbonden, waarbij de meerderheid van het cabinepersoneel is aangesloten, wacht het overleg af met de directie volgende week voordat ze zich aansluiten bij de stakingsoproep. De staking van

Lees meer »

“Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren”

Sinds de coronapandemie hebben meer Europese jongeren last van mentale gezondheidsproblemen. Dat stelt Unicef in een maandag gepubliceerd rapport over het welzijn van kinderen in de Europese Unie. Met de Europese verkiezingen in aantocht vraagt de VN-kinderrechtenorganisatie een brede, sectoroverschrijdende strategie voor mentale gezondheid met duidelijke doelen en budgetten op Europees niveau.

Lees meer »

Usher komt met zijn tournee naar Europa (maar België staat niet op de lijst)

“Europa en het Verenigd Koninkrijk. Ik ben jullie niet vergeten”, klonk het dinsdagochtend enthousiast op het Instagramaccount van Usher (45). De Amerikaanse zanger heeft zonet via zijn sociale media laten weten dat hij nog enkele extra concerten toegevoegd heeft aan zijn ‘Past Present Future’-tournee. Enige probleem? België staat helaas niet mee op de lijst.

Lees meer »

‘Chantal’-acteur Adrian Sack werkt in de luchthaven: “Vijf jaar geleden was ik de financiële onzekerheid beu”

Plottwist van jewelste in ‘Chantal’ afgelopen zondag toen de bedeesde inspecteur Eddy in koelen bloede werd neergeschoten. Ook Adrian Sack (44), de acteur die gestalte geeft aan het personage, moest slikken toen hij het nieuws over z’n exit vernam. In dit interview staat hij stil bij z’n verrassend carrièrepad en vertelt hij hoe hij als Antwerpenaar het West-Vlaamse dialect onder

Lees meer »

West-Vlaamse rallykampioenen in de bloemetjes

In Diksmuide werden de West-Vlaamse rallykampioenen gehuldigd. Op de foto de aanwezige kampioenen geflankeerd door het bestuur van PAK West-Vlaanderen.
The post West-Vlaamse rallykampioenen in de bloemetjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wij spraken met de nieuwe Nederlandse ‘Lievelingen’ Lies & Saar: “We hopen met onze popkunst het verschil te maken!”

Vlaanderen wordt overspoeld door een Nederlandse golf! En dat vinden we helemaal niet erg! Want onder al die nieuwe muzikaal getalenteerde noorderburen duiken ook twee jonge zeemeerminnen op. Met het ingetogen ‘Lieveling’ wisten Lies & Saar al meer dan 10.000 streamers te overtuigen en leverden ze een perfecte voorbode af van een EP die er op 24 mei aankomt. Maar

Lees meer »

Schokkende beelden: “UNRWA-medewerker neemt lichaam van vermoorde Israëliër mee in voertuig tijdens Hamas-aanval op kibboets”

Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe een UNRWA-medewerker tijdens de terreuraanval van Hamas op 7 oktober het lichaam van een vermoorde Israëliër meeneemt in een voertuig. Dat blijkt uit een analyse van ‘The Washington Post’. Eerder had ook Israël de beelden al vrijgegeven en de UNRWA-medewerker geïdentificeerd.

Lees meer »

39-jarige geboren Iraanse is nieuwe Miss Duitsland

In Duitsland is zaterdagavond Apameh Schönauer uit Berlijn verkozen tot ‘Miss Germany’: een 39-jarige architecte die als kind vanuit Iran naar Duitsland verhuisde en zich inzet voor rechten van vrouwen met een migratieafkomst.

Lees meer »

De boeken van de week: reisverslag door Rusland van Maja Wolny en nieuwe romans van Marieke De Maré en Lisa Weeda   

Maja Wolny trok 10.000 kilometers door het Rusland van Poetin en verzamelde getuigenissen in "De trein naar het imperium". Marieke De Maré observeert in haar nieuwe roman "Ik ga naar de schapen" het zwijgend verbond tussen haar personages. Criminoloog Charlotte Colman legt op kindermaat het leven achter de gevangenismuren uit. Lisa Weeda houdt in "Dans dans revolutie" een pleidooi voor

Lees meer »