Krantenkoppen

Hoogtevrees is niet enkel voor watjes: waarom kickbokser Youssef uit ‘Kamp Waes’ eerst niet over ‘het poutrelleke’ durfde te stappen

Een stoere kickbokser die het net niet in zijn broek doet als hij in Kamp Waes de dieperik van Marche-les-Dames moet inkijken. “Het heeft niets te maken met hoe sterk of atletisch je bent”, zegt angstpsycholoog Bram Vervliet. “Hoogtevrees zit in onze genen.”

Meer krantenkoppen in België

MVC Puskas Ardooie werkt aan uitbouw

Bij minivoetbalclub Puskas Ardooie hebben ze bekermatchen achter de rug. De A-ploeg uit eerste nationale ging er in de kwartfinales van de Beker van België na het nemen van schepcorners uit. De B-ploeg uit vierde nationale kon zich wel kwalificeren voor de halve finale, in de Beker van Vlaanderen.
The post MVC Puskas Ardooie werkt aan uitbouw appeared first on

Lees meer »

KIJK. Poetin opvallend mild voor Biden nadat die hem “son of a bitch” noemt: “Gepaste reactie op wat ik al heb gezegd”

Hoewel de Amerikaanse president Joe Biden (81) andermaal van leer heeft getrokken tegen zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin (71), wil die laatste nog altijd dat Biden – en dus niet Trump – herverkozen wordt. Biden noemde Poetin woensdag een “son of a bitch”, maar daar ziet het Russische staatshoofd geen graten in. “Het was een gepaste reactie”, zegt hij. “En

Lees meer »

Ombudsdienst tikt Gent op de vingers: horeca-uitbaters en aannemers moeten te lang wachten op vergunningen

De ombudsdienst van Gent schuift in een jaarrapport enkele aanbevelingen naar voor waar de stad mee aan de slag moet. Zo moet Gent werk maken van kortere doorlooptijden bij aanvragen van horecazaken of aannemers. Zij moeten nu soms maanden wachten op duidelijkheid over een terras of de opstelling van een kraan. De dienst die de aanvragen behandelt, is ook te

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA richt het ‘Fonds Vrienden van BUDA’ op: “Méér cultuur voor mensen met minder”

Kunstencentrum BUDA bouwt haar sociale acties verder uit via ‘Fonds Vrienden van BUDA’, een sociaal fonds van BUDA-vrienden die ijveren voor ‘méér cultuur voor mensen met minder’. Speciaal voor deze gelegenheid werd nog één keer de film ‘Here’ van Bas Devos vertoond, overigens een coproductie van BUDA.
The post Kunstencentrum BUDA richt het ‘Fonds Vrienden van BUDA’ op: “Méér cultuur

Lees meer »

Deense premier waarschuwt “naïef” Europa: “Oekraïne is nog maar eerste doelwit van Rusland”

De Deense premier Mette Frederiksen heeft in een interview met de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ gewaarschuwd dat Europa niet “naïef” mag zijn en moet vermijden om dezelfde fouten te maken als in de jaren 30 van vorige eeuw. Ze pleit ervoor om meer geld te investeren in de Europese defensie-industrie en die op te schalen, om het “imperialistische Rusland” in

Lees meer »

“Ryan Gosling zingt ‘I’m just Ken’ live bij de Oscars”

Ryan Gosling (43) gaat het nummer ‘I’m just Ken’ uit de film ‘Barbie’ live zingen bij de Oscars. Dat meldt ‘Variety’. Er werd al weken gespeculeerd of de Canadese acteur het populaire lied, dat hij in de prent zingt als het personage Ken, tijdens de ceremonie zou gaan uitvoeren.

Lees meer »