Krantenkoppen

“Ik zag een vrouw vanaf de eerste verdieping springen” en “ons huis trilde mee”: buurtbewoners getuigen na zware gasexplosie

Bij een explosie door een gaslek in een woning in de Frans Vekemansstraat in Neder-Over-Heembeek zijn maandagochtend drie mensen lichtgewond geraakt. Bijna 700 omwonenden werden uit voorzorg geëvacueerd. “Ik heb een vrouw vanaf de eerste verdieping uit haar woning zien springen. Het was dat, of ze moest het bekopen met haar leven.”

Meer krantenkoppen in België

Urban explorer verkent 40 jaar oud Sea Life Centre dat jaren geleden verlaten werd: “Er staat zelfs nog voedsel voor de dieren”

Daniel Sims (35) filmde onlangs een rondleiding in het Sea Life Centre in het Schotse Oban. Het centrum opende in 1979 als eerste Sea Life van het land, maar het opvangcentrum voor waterdieren sloot in 2018 de deuren omdat hun bezoekersaantal fel verminderd was. Sindsdien wordt het verloederde centrum enkel nog bezocht door vandalen die de aquariums aan diggelen slaan.

Lees meer »

Te koop: boot van mensensmokkelaars, veertig zwemvesten inbegrepen

Een zodiac, een opblaasbare motorboot, die in beslag werd genomen tijdens een onderzoek naar mensensmokkel aan de kust wordt openbaar verkocht op de overheidswebsite Finshop. Wie het hoogste bod doet, krijgt er zelfs veertig reddingvesten en jerrycans met benzine bij. “Onbegrijpelijk, choquerend zelfs”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

“Nog levend en wel zonder gat in mijn kop”: burgemeester Dominique Cool sust gemoederen na bedreiging boeren

“Jullie schieten kanonskogels door jullie eigen botten.” “Pas maar op dat je geen gat in je kop krijgt, godverdomme.” Het kwam afgelopen zaterdag even tot een grimmige confrontatie tussen burgemeester Dominique Cool (N-VA) en de boeren die kwamen betogen tijdens de aanplanting van het eerste geboortebos van Langemark-Poelkapelle.
The post “Nog levend en wel zonder gat in mijn kop”: burgemeester

Lees meer »

Lieselotte (23) organiseert dartstornooi om kosten voor ziek paard te dragen: “Loopt gemakkelijk op tot 500 euro per maand”

Vier jaar geleden erfde Lieselotte Verburgh het paard Velo D’andain. Ruim twee jaar geleden werd echter duidelijk dat het dier zware artrose had op de achterste poten. De maandelijkse kosten voor controles en medicatie lopen dan ook hoog op. “Hij kost mij gemakkelijk 500 euro per maand, maar ik heb hem beloofd dat ik zijn laatste baasje zou zijn”, zegt

Lees meer »

Voetgangster (78) uit Knokke overleden na aanrijding door wagen

In het Oost-Vlaamse Eeklo is zaterdagavond een 78-jarige vrouw uit Knokke om het leven gekomen bij een aanrijding door een personenwagen. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, meldt de lokale politie.
The post Voetgangster (78) uit Knokke overleden na aanrijding door wagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“25ste keer ‘koekenbak’”: woning van Romy mogelijk onbewoonbaar nadat zoveelste bestuurder crasht tegen gevel

Opnieuw heeft een voertuig de woning geramd van Romy Van Oostende (62) in een bocht op de Kortenbergsesteenweg in Steenokkerzeel. “De 25ste keer op 22 jaar dat ik hier woon schat ik”, klinkt het gelaten. Het pand liep ernstige schade op. “Het is zelfs afwachten of ik hier met mijn zoon ga kunnen blijven wonen.” De inzittenden gingen er na

Lees meer »

Tine Embrechts neemt het op voor goede vriendin Natalia: “De tv-makers hebben ook een verantwoordelijkheid”

“Ik ken Natalia best goed. Ik denk dat zij met de beste intenties dit programma heeft willen maken. Maar het is natuurlijk een flapuit, Astrid ook.” Zo verdedigt Tine Embrechts haar collega-BV’s in ‘De tafel van Gert’. Natalia en Astrid Coppens liggen zwaar onder vuur na de kritiek op hun nieuwe realityprogramma ‘Back to Reality’, waarin ze een maand in

Lees meer »

Twee verdachten aangehouden voor moord op Firdaous (11): “DNA van crimi-weduwe gevonden op kogelhuls”

De twee verdachten Daniëlle R. (53) en Yassine A. (21) zijn aangehouden op verdenking van moord op de 11-jarige Firdaous en moordpoging op haar vader en twee zussen. Het meisje kwam een jaar geleden om het leven tijdens een aanslag tegen haar ouderlijke woning in Merksem. Volgens het parket zijn er DNA-sporen van de 53-jarige Daniëlle R. gevonden op een

Lees meer »

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »