Krantenkoppen

Inbraak in café Vijf voor Twaalf in Nieuwpoort: “Veel schade, maar slechts zeven flessen sterke drank weg”

Inbrekers sloegen afgelopen weekend toe in twee cafés in Nieuwpoort. In sfeercafé Vijf voor Twaalf stelde uitbaatster Adelheid De Ruyter (57) de inbraak zaterdag vast, net op de dag van haar verjaardag. “De schade is groot”, zegt ze. “De deur is kapot, het raam is stuk en de vloer is beschadigd. En dat allemaal voor slechts zeven flessen sterke drank, die niet eens vol waren.” Vermoed wordt dat jongeren met veel dorst een snelle slag wilden slaan.

De inbraak werd zaterdagochtend vastgesteld toen Adelheid De Ruyter en haar man Bart Sterckx (50) hun bekende sfeercafé Vijf voor Twaalf in de Onze Lieve Vrouwstraat in Nieuwpoort wilden openen. Hun zaak ligt aan de kerk en er is veel passage, maar daar trokken inbrekers zich niets van aan.

“Ze hebben alvast heel wat moeite gedaan om binnen te raken”, zegt Adelheid. “Eerst probeerden ze met een koevoet om de deur te forceren. Die is overal rond de klink beschadigd, maar binnen raakten ze zo niet. Daarna gooiden ze een grote bloempot van op het terras door het raam. Alhoewel er nog heel wat scherpe stukken in het kader zaten, wurmden ze zich toch naar binnen. Binnen lag overal glas, dat ze dan nog eens allemaal stuk trapten op onze mooie zwarte houten vloer. Ze wilden dus absoluut binnen zijn.”

Zeven flessen sterke drank

Adelheid en Bart zochten dus met een bang hartje naar wat er zoal gestolen werd. “Tot onze verbazing merkten we amper iets op. Het geld in de kassa? De schorten met kleingeld, de iPad en tal van andere zaken: alles was er nog. Wat werd er wél gestolen? Enkel zeven flessen sterke drank. Vooral whisky, en dan nog de goedkopere flessen. Sommigen waren niet eens halfvol. En de duurste flessen lieten ze staan. We vermoeden dus dat dit jongeren waren die dorst hadden en een snelle slag wilden slaan. De politie ziet ook jongeren lopen op de camerabeelden van het gemeentehuis, maar die zijn niet duidelijk genoeg. In ieder geval deden ze veel moeite voor een kleine buit, maar de schade bij ons bedraagt wel enkele duizenden euro’s. Wij plaatsen alvast ook camera’s nu.”

Andere inbraakpoging

Dit weekend werd op de Kaai in Nieuwpoort nog een inbraakpoging in een horecazaak vastgesteld. De klink van de deur werd beschadigd, maar de dieven raakten niet binnen. (JH)

The post Inbraak in café Vijf voor Twaalf in Nieuwpoort: “Veel schade, maar slechts zeven flessen sterke drank weg” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Prof over de ‘echte’ kost van ons eten: “Voeding duur? We hebben nog nooit zo weinig betaald als vandaag”

Wat we vandaag betalen in de supermarkt is maar een fractie van de echte kost van onze voeding, zegt professor Pierre-Alexandre Billiet (42). In zijn nieuwe boek — een aanklacht tegen overconsumptie — telt hij ook de kosten voor het klimaat en de gezondheidszorg mee van ongezonde en niet-duurzaam geproduceerde voeding in onze winkels. En van dat prijskaartje zouden veel

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelensky heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen, wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

Duitse voetbalbond plooit na hevige supportersprotesten, toch geen externe investeerders in Bundesliga

“Nein zu investoren in der DFL.” Fans van het Duitse voetbal hebben hun zin gekregen. Na aanhoudende (opvallende) protesten tegen plannen van de Deutsche Fußball Liga om met buitenlandse investeerders in zee te gaan, heeft de DFL daar nu van afgezien. “In het licht van de huidige ontwikkelingen was een succesvolle voortzetting niet langer mogelijk.”

Lees meer »

SC Wielsbeke wil zich herpakken in topper bij Hamme: “Thuis moet je altijd winnen tegen een staartploeg”

Tegen rode lantaarn Pepingen-Halle wilde SC Wielsbeke een driepunter scoren en zo een ideale aanloop nemen voor de topper op het veld van Hamme. Het pakte echter anders uit en de Wielsbekenaars moesten vrede nemen met een gelijkspel. Zondag wacht de topper op het veld van VW Hamme.
The post SC Wielsbeke wil zich herpakken in topper bij Hamme: “Thuis

Lees meer »

ANALYSE. “Magnette en De Wever zijn elkaars ‘perfecte vijanden’”

“De voorstellen die Magnette lanceert, maken pijnlijk duidelijk dat een nieuwe fase in de staatshervorming nodig is.” Opiniemaker Noël Slangen is in zijn nieuwe wekelijkse politieke analyse – exclusief voor HLN – scherp voor het laatste voorstel van PS-voorzitter Paul Magnette. “Het plan is trouwens niet enkel nefast voor Vlaanderen.”

Lees meer »

Rolstoelgebruikers klagen gebrekkige voetpaden aan: “We moéten soms welop het fietspad rijden”

Enkele rolwagengebruikers groepeerden zich om de slechte staat van de voetpaden in de Kerkstraat aan te klagen. Vooral in Uitkerke laten deze volgens hen veel te wensen over. “We voelen ons door het stadsbestuur echt in de steek gelaten.”
The post Rolstoelgebruikers klagen gebrekkige voetpaden aan: “We moéten soms welop het fietspad rijden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan Alcatraz in Kortrijk enige Belgische AC/DC festival overtreffen dit jaar?

Komt AC/DC na jaren van stilte terug naar België, dan plant Live Nation het in op een dag gelijktijdig met Alcatraz in Kortrijk. Hoewel het festival mooi op route ligt in de andere tourdata en wellicht niet anders kon geplaatst worden pikt het toch bij de bezoekers van het gezelligste metalfestival in West-Vlaanderen.
The post Kan Alcatraz in Kortrijk enige

Lees meer »

TERUGLEZEN. OEKRAÏNE. Zelensky: situatie aan het front “uiterst moeilijk”- Russische troepen rukken op

De Russische troepen rukken verder op na de val van Avdiivka, een strategische stad aan het front in het oosten van Oekraïne. Volgens het Oekraïense leger heeft er maandag in de buurt van het dorp Robotyne in het zuiden van het land “zwaar vuurgeweld” plaatsgevonden. President Volodymyr Zelensky noemt de situatie aan het front dan ook “uiterst moeilijk”. Volgens zijn

Lees meer »

Monument tegen zinloos geweld in Lo beschadigd door vandalen

Het monument tegen zinloos geweld dat zich in het speelpark De Large bevindt in Lo (Lo-Reninge) is enkele dagen geleden beschadigd geraakt. Stenen zijn uit het monument getrokken en de steen met het opschrift ‘tegen zinloos geweld’ werd beklad met verf. “Het gaat wellicht om vandalisme en dat is erg te betreuren”, zegt burgemeester Lode Morlion.
The post Monument tegen

Lees meer »