Krantenkoppen

Indiase premier Modi opent controversiële tempel

In India heeft premier Narendra Modi maandag een belangrijke maar controversiële tempel ingehuldigd in de pelgrimstad Ayodhya, in de deelstaat Uttar Pradesh. De tempel wordt gebouwd op een plaats waar de populaire hindoe-god Rama geboren zou zijn, en waar ooit een historische moskee stond. Radicale hindoes vernietigden de moskee meer dan dertig jaar geleden, wat tot grote onrust en honderden doden leidde.

Meer krantenkoppen in België

Crevits is tegen campagne van goksector in scholen: het is subtiele reclame onder mom van preventie

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) vindt het geen goed idee om de gokindustrie toegang te verlenen tot onderwijs om aan preventie van gokken te werken. De minister ziet “ethisch ernstige bezwaren” tegen de campagne vanuit de sector. Dat heeft ze dinsdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Freya Van den Bossche (Vooruit).

Lees meer »

BES Beernem lanceert nieuwe groepsaankoop

Na de sluiting van het oudste biobedrijf van Vlaanderen in Beernem, De Hogen Akker, gingen de klanten op zoek naar een alternatief voor hun biologische producten. Drie klanten sloegen de handen in elkaar en richtten de vzw Biobes Beernem op. Later groeide het initiatief uit tot een coöperatieve zonder winstoogmerk waar coöperanten en klanten terechtkunnen voor lokale, biologische producten.
The

Lees meer »

Slagen aan controleur op kusttram in Knokke-Heist levert vier maanden effectieve celstraf op

Een 40-jarige Bruggeling heeft bij verstek vier maanden effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een controleur van De Lijn op de kusttram in Knokke-Heist. Het openbaar ministerie had zes maanden cel gevraagd.
The post Slagen aan controleur op kusttram in Knokke-Heist levert vier maanden effectieve celstraf op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frank en Darline zeggen Hotel Malleberg vaarwel

Frank Vienne (67) en Darline Van Lersberghe (64) trekken op 29 februari voor het laatst de deur dicht van Hotel Malleberg. Na een carrière van 35 jaar in het hotelwezen, die begon bij hotel Luca in 1989, kiezen ze voor een welverdiend pensioen. “Als zelfstandig ondernemer in Brugge is het toerisme de mooiste sector”, zegt Frank.
The post Frank en

Lees meer »

“Hij heeft seks met drie vrouwen”: moordenaar Joran van der Sloot is ook in gevangenis populair

Hoewel hij een levenslange straf uitzit voor de moord op twee vrouwen, blijft de Nederlander Joran van der Sloot (36) ook in de gevangenis populair bij het andere geslacht. Een woordvoerder van het Nationaal Penitentiair Instituut van Peru, waar van der Sloot is opgesloten, vertelt aan ‘New York Post’ dat hij er seks heeft met minstens drie verschillende vrouwen.

Lees meer »

Fietsclub Den Heirweg Fun in een nieuw jasje

Met nieuwe fietstruien en lenteweer in zicht popelt de groep van Den Heirweg Fun om er eind maart opnieuw opuit te trekken. De fietsclub voor alle leeftijden en fietssoorten groeide in vier jaar succesvol uit tot een 50-tal leden. Veiligheid én plezier staan op nummer één tijdens de wekelijkse gemoedelijke ritten.
The post Fietsclub Den Heirweg Fun in een nieuw

Lees meer »

Toprestaurants Bar Bulot in Zedelgem en LESS Eatery in Brugge bieden eigen alternatief op Jong Keukengeweld aan

De toprestaurants Bar Burlot in Zedelgem & L.E.S.S. Eatery in Brugge slaan de handen in elkaar om een eigen alternatief aan te bieden voor Jong Keukengeweld, namelijk de ‘Young at Heart’ actie. Het initiële initiatief van Horeca en Toerisme Vlaanderen, waarbij 18- tot 30-jarigen al 11 jaar aan een goedkoper tarief kunnen gaan eten in toprestaurants gaat dit jaar voorlopig

Lees meer »

Chiro Razzmakker organiseert ‘Chiro meets Mitra’

Zaterdag 24 februari organiseren Chiro Razzmakker en café Mitra uit Oedelem de fuif ‘Chiro meets Mitra’. De vijfde editie van het evenement wordt een glow-in-the-darkeditie met alles erop en eraan. Lokale dj’s zorgen voor ambiancemuziek terwijl de leden van de Chiro voor een hapje zorgen. Alle leeftijden zijn welkom.
The post Chiro Razzmakker organiseert ‘Chiro meets Mitra’ appeared first on

Lees meer »