Krantenkoppen

Indiase premier Modi opent controversiële tempel

In India heeft premier Narendra Modi maandag een belangrijke maar controversiële tempel ingehuldigd in de pelgrimstad Ayodhya, in de deelstaat Uttar Pradesh. De tempel wordt gebouwd op een plaats waar de populaire hindoe-god Rama geboren zou zijn, en waar ooit een historische moskee stond. Radicale hindoes vernietigden de moskee meer dan dertig jaar geleden, wat tot grote onrust en honderden doden leidde.

Meer krantenkoppen in België

Wintersterfte onder bijen in Vlaanderen groeit

Het gaat de honingbij in Vlaanderen niet voor de wind. Deze winter verloren de imkers gemiddeld 27 procent van hun bijenvolken, een verslechtering in vergelijking met vorig jaar, toen er 23 procent wintersterfte was. Dat zegt het Vlaams Bijeninstituut (VBI). Tien procent van de Vlaamse imkers verloor zelfs al hun bijenvolken.

Lees meer »

Van Tigchelt na commotie rond Reuzegom en Acid: “Als er klassenjustitie is, moeten we dat in kaart brengen”

Vicepremier en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) heeft donderdag tijdens een gastcollege aan de Karel de Grote Hogeschool het gerecht verdedigd in zaken als die rond Reuzegom en influencer Acid. Van Tigchelt gaf er aan “niet te weten” of er zoiets bestaat als klassenjustitie in ons land. “Maar als dat gevoel leeft, wil ik het in kaart

Lees meer »

Zware brand in autowerkplaats in Aartrijke

Dinsdagmiddag rond 13 uur is brand uitgebroken in een loods in de Moubekestraat in Aartrijke. Het waren buren die rook zagen en de hulpdiensten verwittigden.
The post Zware brand in autowerkplaats in Aartrijke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mariette en Fabien winnen kampioenschap manillen

In het lokaal dienstencentrum De Kim in de Sint-Jorisstraat vond de tweede editie van het Werviks kaartkampioenschap manillen plaats. Het ging om een organisatie van de stedelijke seniorenadviesraad en De Kim, met steun van de stad. Er waren in totaal 32 deelnemers. Bij de mannen had Fabien Dourny de beste troeven, bij de vrouwen was
The post Mariette en Fabien

Lees meer »

‘De Ronde van Vlaanderen’ in cafetaria Steuren Ambacht

Wie op zondag 31 maart de Ronde van Vlaanderen op groot scherm wil zien, met daarbij nog een stevig ontbijt en lekkere dranken, moet in de cafetaria van Steuren Ambacht zijn. Lindsey en haar team zorgen die dag vanaf 10 uur tot aan de finish voor een uitgebreid ontbijt, lekkere hapjes, allerlei dranken en het bezoek van de Paashaas!
The

Lees meer »

Dylan Vanholme stelde nieuwe liefde nog niet voor aan mama Wendy Van Wanten: “We hebben ieder ons eigen leven”

Het gaat snel voor Dylan Vanholme (39) en zijn vriendin Amber Verleyen (30). Sinds ze vorige zomer hun liefde voor elkaar bekendmaakten, zijn samenwonen én samenwerken al afgevinkt. Het enige wat er nog niet van is gekomen, is een ontmoeting met (schoon)mama Wendy Van Wanten… In een dubbelinterview met ‘Dag Allemaal’ leggen ze uit waarom en praten ze uitgebreid over

Lees meer »