Krantenkoppen

Isha is bijna uitgeraasd, maar daar is de volgende storm al: dit mogen we verwachten van Jocelyn

Storm Isha is bijna uitgeraasd, maar daar ligt Jocelyn al klaar. Al zal die storm minder krachtig zijn bij ons, toch zijn er rukwinden van 60 tot 70 kilometer per uur mogelijk. In Schotland is intussen een dodelijk slachtoffer gevallen door het stormweer.

Meer krantenkoppen in België

Cuba vervijfvoudigt prijs van brandstof met maand vertraging

De verhoging van de brandstofprijs met ruim 400 procent in Cuba gaat op 1 maart in, een maand later dan aanvankelijk gepland, zo heeft de regering woensdag bekendgemaakt. “Vanaf 1 maart wordt de maatregel van kracht die de kleinhandelsprijzen van brandstof bijwerkt”, zo werd de minister van Financiën en Prijzen,  Vladimir Regueiro, door de staatskrant Granma geciteerd.

Lees meer »

“Al die pop-up dj’s, ze doen afbreuk aan onze sector”: Nico Morano voert pleidooi voor pure elektronische muziek

In de jaren ‘90 was hij als dj Nico resident in de ter ziele gegane iconische club Illusion in Lier, tegenwoordig doet hij het ook internationaal. Zoals zaterdag in Nederland. Wij zagen zijn set op Winter Garden, zowaar een winterfestival. Al probeert de Zemstse dj/producer Nico Morano (42) zich vooral te verzetten tegen wat hij een spijtige evolutie in de

Lees meer »

Scholen in Diksmuide, Woumen en Houthulst ontvangen miljoen euro voor extra ruimte

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand 11,6 miljoen euro in scholenbouw in West-Vlaanderen. Ook ’t Saam campus Cardijn Diksmuide, Vrije basisschool De Veerkracht in Woumen en VBS Schooltrio in Houthulst ontvangen een subsidie, samen goed voor bijna 1 miljoen euro.
The post Scholen in Diksmuide, Woumen en Houthulst ontvangen miljoen euro voor extra ruimte appeared first on

Lees meer »

Sterren en kometen op het groepsfeest van Chiro Avelgem

De Spikkerelle in Avelgem is zaterdag het decor voor het groepsfeest van Chiro Avelgem. Volgens het klassieke concept voert elke afdeling een ‘showtje’ op. ‘Kosmische kameraden’ luidt het thema van dit jaar. Twee uur lang zullen 150 jonge sterren dus schijnen op het podium.
The post Sterren en kometen op het groepsfeest van Chiro Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robin Orins terug in vorm na pechseizoen 2023: “Ik rijd niet met druk rond”

Afgelopen weekend werd het nieuwe wielerseizoen echt afgetrapt met de traditionele openingsklassiekers. Robin Orins was echter vorige week al aan de slag op Franse bodem, met verdienstelijke resultaten. Na een seizoen dat er vorig jaar al in juni op zat, is dit alvast een opsteker.
The post Robin Orins terug in vorm na pechseizoen 2023: “Ik rijd niet met druk

Lees meer »

Tadej Pogacar groet Wervikse fanclub Pogiboys met foto op Instagram: “Heerlijk om te zien”

De Sloveense toprenner Tadej Pogacar begint pas zaterdag met de Strade Bianche aan het nieuwe wielerseizoen. De tweevoudige winnaar van de Ronde van Frankrijk en de winnaar van de Ronde van Vlaanderen groette deze week met een foto op Instagram zijn fans van de Pogiboys, in sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik. Zij zijn de enige supportersclub in

Lees meer »

Gilles De Coster geeft eerste hint voor nieuwe seizoen van ‘De mol’: ex-winnaars maken toevallig of niet vandaag een fietstocht

Deelt Gilles De Coster (43) een eerste hint naar het nieuwe seizoen van ‘De mol’? De presentator, doorgaans niet zo actief op sociale media, deelt een opvallende post. Hij deelt op z’n Stories een foto van een koersfiets en tagt in de foto acht oud-winnaars van het programma’. De speurneuzen kunnen meteen aan de slag.

Lees meer »

Van ‘Tielt, beresterk tot ‘Tielt, beregoed op de hoogte’: mogelijke baseslines bekendgemaakt voor nieuwe fusiegemeente

Tielt en Meulebeke hebben vier mogelijke nieuwe baselines bekendgemaakt voor de nieuwe fusiegemeente. Het gaat om ‘Tielt, beresterk’, ‘Tielt, een berefijne stad’, ‘Tielt, een bereleuke stad en ‘Tielt, beregoed op de hoogte.’ Inwoners kunnen in de loop van maart zelf stemmen op hun favoriet.
The post Van ‘Tielt, beresterk tot ‘Tielt, beregoed op de hoogte’: mogelijke baseslines bekendgemaakt voor nieuwe

Lees meer »