Krantenkoppen

Isha is bijna uitgeraasd, maar daar is de volgende storm al: dit mogen we verwachten van Jocelyn

Storm Isha is bijna uitgeraasd, maar daar ligt Jocelyn al klaar. Al zal die storm minder krachtig zijn bij ons, toch zijn er rukwinden van 60 tot 70 kilometer per uur mogelijk. In Schotland is intussen een dodelijk slachtoffer gevallen door het stormweer.

Meer krantenkoppen in België

Kernwapens in Europa: hoeveel zijn er momenteel? En dient Europa uit te breiden?

Europese toppolitici willen het kernwapenarsenaal van Europa herbekijken, na de Russische dreigingen en de baldadige retoriek van Donald Trump. Professor Sven Biscop belicht de huidige situatie rond kernwapens in Europa. Hoeveel hebben we er nu? Is dat genoeg of moeten we uitbreiden? En zullen nieuwe landen investeren in atoombommen? “Onze tegenstanders moeten weten dat nucleaire vergelding altijd mogelijk is.”

Lees meer »

Krijgt YouTube-fenomeen Acid straks in Brugge echt een “zwaardere” straf dan Reuzegommers voor beruchte video?

Straks kent YouTube-fenomeen Nathan Vandergunst, of Acid, zijn straf nadat hij de namen en gezichten van (ex-)Reuzegommers bekendmaakte in een video. Als hij veroordeeld wordt, hangt hem mogelijk een celstraf en een boete boven het hoofd. Vandergunst klaagt aan dat zijn straf mogelijk zwaarder gaat zijn dan die van de Reuzegom-leden. Maar is dat wel zo? En kan je die

Lees meer »

Belgian Lions beginnen hun EK-kwalificatiecampagne in Slovakije

De Belgische basketbalmannen openen donderdag hun kwalificatiecampagne op weg naar het EK van 2025. Ze werden ingedeeld in groep C met Spanje, Letland en Slovakije en mikken op een negentiende EK-kwalificatie, een zesde op rij.
The post Belgian Lions beginnen hun EK-kwalificatiecampagne in Slovakije appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG RWDM-OHL. Krijgen we na de rust nog een winnaar?

De wedstrijd tussen RWDM – 14de in de stand – en OHL – 12de in de stand – is een onvervalste degradatietopper. De thuisploeg kon al negen matchen niet meer winnen. Met nieuwe coach Bruno Irles hopen ze nog eens de volle buit te pakken tegen OHL, dat met wedstrijden tegen Union en Club Brugge in het verschiet maar beter

Lees meer »

Ondanks klacht tegen Nick Bril, Play4 gaat ‘Celebrity Masterchef’ gewoon uitzenden: “Als jurylid staat hij niet centraal in programma”

De start van het tweede seizoen van ‘Celebrity Masterchef Vlaanderen’ gaat, ondanks de klacht tegen jurylid Nick Bril, gewoon door zoals gepland. Dat bevestigt zender Play4 aan onze redactie. “Het programma staat los van wat er zich afspeelt in de privésfeer van onze jury”, klinkt het in een statement. ‘Masterchef’ start op maandag 4 maart.

Lees meer »

Andermans kleren vuilmaken in een graanhal is voortaan legaal: na 150 jaar verandert ons strafwetboek

Als u koning Filip beledigt vliegt u daar niet meer voor in de gevangenis. Na meer dan 150 jaar zal de Kamer van Volksvertegenwoordigers een nieuw Strafwetboek goedkeuren. Er vallen tal van absurditeiten weg, maar er komen ook heel wat nieuwe misdrijven en zwaardere straffen bij. Strafpleiter Walter Van Steenbrugge vindt het alvast veelbelovend. Al zal dit niet alle perikelen

Lees meer »

KIJK. Taylor Swift en Travis Kelce ontsnappen niet aan paparazzi tijdens bezoek Australische dierentuin: luchtbeelden tonen romantische uitje

Nadat Taylor Swift (34) naar de Super Bowl kwam om voor haar vriend te supporteren, doet Travis Kelce (34) nu hetzelfde voor haar. Hij vloog met een privéjet naar de Australische grootstad Sydney, speciaal voor de zangeres. Swift treeft van vrijdag tot maandag op in het Accor Stadium. Maar voor het zover is, geniet het koppel nog even van wat

Lees meer »

Vier mensen getroffen door bliksem vlak bij Sydney Opera House

In de Australische stad Sydney zijn maandag in de buurt van het beroemde Sydney Opera House vier mensen gewond geraakt nadat ze werden getroffen door bliksem. De vier schuilden tijdens hevig onweer onder een boom in de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het iconische operagebouw – een slecht idee tijdens stormweer. Daar werden ze getroffen door een bliksemschicht.

Lees meer »

Brug in aanbouw ingestort in Nederland: vier gewonden, drie zwaargewond

In het Nederlandse Lochem, is een deel van een brug in aanbouw op de Goorseweg ingestort. Er zitten mensen bekneld, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, maar hoeveel is nog niet bekend. Er zijn in ieder geval vier gewonden, waarvan drie zwaargewond gemeld. De hulpdiensten zijn aanwezig en er zijn ook traumahelikopters opgeroepen.

Lees meer »