Krantenkoppen

IT-problemen raken patiënten Liberale Mutualiteit: “Geen uitkering meer gekregen sinds november”

Het regent stilaan klachten over de Liberale Mutualiteit (LM), het ziekenfonds met 540.000 leden. Uitkeringen voor onder meer (gedeeltelijke) invaliditeit zijn in sommige gevallen al sinds november niet meer uitbetaald. Mails hierover worden niet beantwoord en telefoons niet opgenomen. Het probleem ligt bij een nieuw IT-systeem. “De verstoorde uitbetaling van uitkeringen treft een beperkte groep, maar wordt ‘weldra’ opgelost”, luidt de reactie bij LM.

Meer krantenkoppen in België

De Veurn’ Ambachtse lanceert Wipers Times Paté

De Veurn’Ambachtse uit Alveringem, dat enkele maanden geleden Charcuterie Depuydt overnam op de Neermarkt in Ieper, sloeg de handen in elkaar met Brouwerij Kazematten. Ze lanceren nu de Wipers Times Paté.
The post De Veurn’ Ambachtse lanceert Wipers Times Paté appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse Lisa Van Coillie schrijft een psychologische thriller: “De waarheid is een leugen”

Met de psychologische thriller ‘De waarheid is een leugen’, uit bij Van Driel Publishing, debuteert de Brugse Lisa Van Coillie. “Wat voor de ene de waarheid is, is voor de andere een leugen. Met die gedachte speel ik in mijn boek.”
The post Brugse Lisa Van Coillie schrijft een psychologische thriller: “De waarheid is een leugen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

An Miller trekt procureurstoga opnieuw aan in tweede seizoen ‘Assisen’: “Ik kon m’n lange betoog vaak maar één keer doen”

De interactieve Play 4-reeks ‘Assisen’ krijgt een vervolg. In ‘Assisen: de insulinemoord’ zal de kijker opnieuw zes weken lang als volksjury mee kunnen oordelen over de schuld of onschuld van de beklaagde. An Miller (50) is terug op post als procureur: “Ik hoef dit seizoen niet per se gelijk te krijgen van de kijker. Belangrijker vind ik dat het thema

Lees meer »

Jeff Bezos verkoopt voor 8,5 miljard dollar aan Amazon-aandelen

Jeff Bezos heeft nog eens 14 miljoen aandelen van zijn webwinkelreus Amazon verkocht, goed voor ongeveer 2,4 miljard dollar. In negen dagen tijd heeft de Amerikaanse zakenman zo de aangekondigde verkoop van tot 50 miljoen aandelen afgerond. De laatste transactie actie incluis, cashte Bezos in totaal 8,5 miljard dollar.

Lees meer »

Sandy Buysschaert op achtste plaats West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen maakte zaterdag zijn lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Blankenberge versterkt Sandy Buysschaert de West-Vlaamse ploeg. “Een signaal vanuit de partijtop dat mijn lokaal werk als schepen van Openbare werken en Mobiliteit in Blankenberge in deze legislatuur is opgevallen”, zegt Buysschaert, die op de Vlaamse lijst de achtste plaats bekleedt.
The post

Lees meer »

Wat nu Shari er niet bij is? Grace Verbeke blikt vooruit naar voorjaar bij de dames

Ook de dames beginnen met de Omloop aan hun Vlaamse voorjaar. Grace Verbeke, winnares van de Ronde van Vlaanderen van 2010 en vandaag sportdirecteur bij Lotto-Dstny Ladies, blikt vooruit. “Iemand als Shari Bossuyt zit er niet meteen weer aan te komen. Al kunnen de West-Vlaamse meisjes wel verrassen.”
The post Wat nu Shari er niet bij is? Grace Verbeke blikt

Lees meer »

KIJK. Russische tiener steekt kantoor van Poetins partij in brand met molotovcocktail: “Hij wou wraak voor moord op Navalny”

In het Russische stadje Dolgoproedny, in de buurt van Moskou, heeft een tiener een kantoor van de partij van president Vladimir Poetin in brand gestoken met een molotovcocktail. Dat meldt het Russische Telegramkanaal ‘Baza’, dat bronnen binnen de veiligheidsdiensten heeft. De tiener wou naar verluidt wraak nemen voor de moord op de 47-jarige Kremlincriticus Aleksej Navalny (47).

Lees meer »

Cafébazin Romina (32) speelt weekopbrengsten kwijt na inbraak: “Dief wist wanneer hij moest komen. Ken ik hem?”

Romina Cheroutre (32), de uitbaatster van het bekende café ’t Paviljoen in Merkem, werd dinsdagnacht het slachtoffer van een inbraak. Daarbij werd de kassa volledig geplunderd, en werden twee weekopbrengsten gestolen. “De dief wist perfect wanneer hij moest toeslaan, en deed er nogal wat moeite voor. Ik vrees dat ik die dief moet kennen”, zucht Romina.
The post Cafébazin Romina

Lees meer »

Paaszoektocht Vleugel(W)arm in Brugge met juweel als hoofdprijs

In de aanloop naar Pasen presenteert vzw Wieder, een Brugse vereniging waar armen het woord nemen, een opmerkelijk initiatief genaamd Vleugel(W)arm. “Deze innovatieve zoektocht, gepland voor maandag 1 april, is geïnspireerd door de krachtige symboliek van vernieuwing en herleving die het paasfeest belichaamt. Het hoogtepunt van deze bijzondere gelegenheid is de hoofdprijs: een exclusief juweel ontworpen door de getalenteerde goudsmid

Lees meer »

Brasserie Maison 3 gaat op zoek naar overnemer

Guanaël Caigny, Jill Vannieuwenhuyse en Oktay Cevik openden in 2020 brasserie-tearoom Maison 3 in de Ieperstraat 3. Het trio gooit nu noodgedwongen de handdoek in de ring. De zaak blijft wel zeker open tot er een overnemer gevonden is.
The post Brasserie Maison 3 gaat op zoek naar overnemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Miss België 2024 is bekend: Kenza Ameloot kroont zich tot de mooiste van het land: herbeleef de verkiezing hier

Ze was één van de topfavorieten en nu ook Miss België 2024: Kenza Ameloot (22). De schone uit Sint-Amandsberg volgt zo Emilie Vansteenkiste (22) op tot ons lands mooiste, waarmee de titel voor het elfde jaar op rij naar een Vlaamse dame gaat. Kenza is perfect drietalig en heeft Rwandese roots langs mama’s kant. Ze studeert internationale business, maar zal

Lees meer »

Ruim kwart van Belgen rijdt met elektrische fiets

De elektrische fiets wint terrein. Ruim een op de vier Belgen (28 procent) gebruikte er in 2023 één. Een jaar geleden was dat nog 24 procent. Dat blijkt dinsdag uit een enquête van de FOD Mobiliteit bij 6240 landgenoten tussen 18 en 79 jaar oud.

Lees meer »