Krantenkoppen

Kali Bar Club brengt nachtleven naar Bellegem: “Resident dj JM Marina, gekend tot Zuid-Frankrijk, draait electro house”

Op de Doornikserijksweg, in het gewezen pand van dans- en nachtclub Casa By Night, opende 12 januari “bar d’ambiance” Kali Bar Club. “Het is geen discotheek. We hebben uiteraard een dansvloer, maar hier kan je ook gewoon iets drinken aan de bar”, zegt uitbater Gautier. Kali Bar Club richt zich op 25-plussers en is enkel open op vrijdag en zaterdag van 23 tot 5 uur.

Voor enkele jaren leegstand kon je tot diep in de nacht dansen in Casa By Night in de Doornikserijksweg 182. “Ik baatte hier vijf jaar mijn discotheek uit”, zegt Bellegemse eigenaar Jean-Michel Facon (75). “Ik organiseerde ook soms liveoptredens, waaronder Reda Taliani. Mensen kwamen toen van Parijs tot hier. Sinds COVID-19 stond het pand leeg, dus ik ben blij dat er eindelijk weer leven in komt.”

“We kunnen tegen de 400 personen ontvangen. Privéfeesten zijn ook mogelijk” – medewerker Leite Albano

In tegenstelling tot Casa By Night is Kali Bar Club enkel open op vrijdag en zaterdag van 23 tot 5 uur. De bar d’ambiance werd herschilderd en er werd nieuw materiaal aangekocht. “Het was enkele jaren gesloten dus een opfrissing was nodig. We kunnen tegen de 400 personen ontvangen. Privéfeesten zijn ook mogelijk”, zegt medewerker Leite Albano.

Serveuse Severine Chevreau, medewerker Leite Albano en dj JM Marina © MD

“In de bar werken we met cocktails van de dag. Naast de gekende dranken serveren we hier ook de champagnes Veuve Clicquot en Ruinart” – zaakvoerder Gautier

“We draaien voornamelijk electro chic en melodic house, occasioneel aangevuld met livemuziek zoals een saxofonist of violist. Onze resident dj is JM Marina. Ze gekend in Europa en speelt in grote clubs zoals Le Marina in Le Barcarès en La Luna in Canet-en-Roussillon, allebei in Zuid-Frankrijk. Ze heeft veel fans. Mensen komen soms van ver buiten de regio om haar muziek te ontdekken”, vertelt Gautier. “In de bar werken we met cocktails van de dag. Naast de gekende dranken serveren we hier ook de champagnes Veuve Clicquot en Ruinart. Op vat hebben we Stella Artois – drie glazen voor 10 euro – en Triple Karmeliet.”

Het loungegedeelte in Kali Bar Club © MD

“Mensen moeten zich kunnen amuseren zonder zorgen. We hebben overal camera’s hangen, ook op onze parking” – zaakvoerder Gautier

Kali Bar Club zet ook enorm in op veiligheid. “Mensen moeten zich kunnen amuseren zonder zorgen. We hebben overal camera’s hangen, ook op onze parking (goed voor een 50-tal wagens). Onze vestiaire is beveiligd en aan de inkom staat security”, aldus Gautier. “We geloven in Kali Bar. We hebben een goede locatie met veel passage en zijn één van de weinige bars die zo laat openblijven ’s nachts.”

The post Kali Bar Club brengt nachtleven naar Bellegem: “Resident dj JM Marina, gekend tot Zuid-Frankrijk, draait electro house” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik hoef geen man die eruit ziet als een verschrompelde appel”: Antwerpse Arletta zoekt in ‘Hotel Romantiek’ naar nieuw lief

Ze werkte jarenlang in een krantenwinkel, maar tegenwoordig is de Antwerpse Arletta (65) vooral ‘Bonni’ voor haar kleinkinderen. In ‘Hotel Romantiek’ zoekt ze naar een nieuwe partner, na twee eerdere liefdesbreuken. In Primo vertelt ze wat voor iemand ze zoekt, waar die angst voor water vandaan komt en wat ze vindt van de deelname van Jacky Lafon.

Lees meer »

Israël waarschuwt voor offensief tegen Rafah bij start van ramadan

Het Israëlische leger zal een offensief op de Palestijnse stad Rafah lanceren als alle Israëlische gijzelaars tegen 10 maart nog niet zijn vrijgelaten. Dat is zondag meegedeeld door de Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet. Op 10 maart start wellicht de ramadan, de islamitische vastenperiode.

Lees meer »

KIJK. Amper een dag na monsterboete van 329 miljoen euro lanceert Trump zijn eigen gouden sneakers: “Dit is het echte werk”

Nu Donald Trump een monsterboete van 354,9 miljoen dollar (ongeveer 329 miljoen euro) voor fraude moet betalen, zoekt de ex-president naar manieren om zijn portemonnee weer aan te dikken. Amper een dag na zijn veroordeling lanceerde de 77-jarige presidentskandidaat zijn eigen sneakerlijn: ‘Trump Sneakers’. “Ik wil dit al twaalf, dertien jaar doen en ik denk dat het een groot succes

Lees meer »

Prabowo Subianto roept zich uit tot winnaar Indonesische presidentsverkiezingen, oppositie spreekt over fraude

De huidige Indonesische minister van Defensie Prabowo Subianto heeft zichzelf uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen. Volgens de eerste tellingen zou Prabowo de eerste ronde meteen winnen met zo’n 57 procent. Prabowo noemt het een "overwinning voor alle Indonesiërs". Anies Baswedan, een andere kandidaat, beweert dat er sprake is van verkiezingsfraude.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël zegt Rafah aan te vallen als gijzelaars niet vrij zijn voor ramadan

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. Duizenden Israëli’s hebben betoogd tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Intussen is het Nasser-ziekenhuis in de zuidelijke stad Khan Younis, het tweede grootste ziekenhuis van Gaza, “volledig buiten werking”. Dat meldt het gezondheidsministerie van Gaza.

Lees meer »

Concertgebouw Brugge is nu ook een Sportbedrijf

Concertgebouw Brugge ontving dinsdag het label ‘Sportbedrijf’, uitgereikt door Sport Vlaanderen. Hiermee wordt het Concertgebouw de eerste organisatie binnen de cultuursector in Vlaanderen die deze erkenning mag dragen.
The post Concertgebouw Brugge is nu ook een Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »