Krantenkoppen

Kameroen start als eerste land met grootschalige vaccinatiecampagne tegen malaria (met Belgische vaccins)

Het Centraal-Afrikaanse land Kameroen is begonnen aan een grootschalige vaccinatiecampagne tegen malaria voor kinderen onder de zes maanden. Het is de eerste keer dat een land zo’n nationaal vaccinprogramma tegen de ziekte uitrolt. Ook ons land is betrokken, want de vaccins werden in België ontwikkeld. Malaria is nog steeds een van de dodelijkste (kinder)ziektes op het continent, met jaarlijks meer dan 600.000 slachtoffers.

Meer krantenkoppen in België

Broer en zus pleiten voor euthanasie bij ernstige dementie: “Onze lieve, mooie, fiere, warme mama ziet af en wou dit niet”

“Onze moeder ligt als een gewond dier te roepen in bed. Dat is niet gewoon zielig meer, dat is een ronduit onmenselijke manier van leven. Met wartaal, met riemen, met onmacht. Kunnen de beleidsmakers rond euthanasie dat eindelijk beseffen?” Vanuit de praktijk vertellen Nicolas en Benedicte Geniets over een discussie, zopas heropend door CD&V, die al járen aansleept.

Lees meer »

Gilles De Coster geeft eerste hint voor nieuwe seizoen van ‘De mol’: ex-deelnemers maken toevallig of niet vandaag een fietstocht

Deelt Gilles De Coster (43) een eerste hint naar het nieuwe seizoen van ‘De mol’? De presentator, doorgaans niet zo actief op sociale media, doet een opvallende post. Hij deelt op z’n Stories een foto van een koersfiets en tagt in de foto acht oud-deelnemers van het programma’. De speurneuzen kunnen meteen aan de slag.

Lees meer »

LIVE GAZA. Biden hoopt op staakt-het-vuren voor ramadan

Volgens Hamas zijn zeven gijzelaars die werden vastgehouden in de Gazastrook omgekomen bij Israëlische bombardementen op het Palestijns gebied. Verder kondigde onze premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag aan dat België doorgaat met de betaling van zijn bijdrage aan de financiering van UNRWA, de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Oostende doet weer mee met de Veggie Challenge

Stad Oostende neemt voor de vierde keer deel aan de Veggie Challenge in maart en zet de peulvruchten in de kijker. Oostendenaars kunnen zich gratis registreren. Tijdens de maand maart zijn er verschillende initiatieven in het kader van de Veggie Challenge. Ook de Oostendse restaurants springen weer op de kar.
The post Oostende doet weer mee met de Veggie Challenge

Lees meer »

“Veel van mijn geld heb ik opgemaakt aan vrouwen”: ex-topvoetballer Royston Drenthe openhartig bij Goedele Liekens

In 2007 maakte hij voor 15 miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Real Madrid en verdiende hij er 1,6 miljoen euro, maar nu moet hij “hard werken voor zijn geld in de zorgsector”. In het PowNed-programma ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld’, recent uitgezonden op BNNVARA, vertelt het gewezen Nederlandse supertalent Royston Drenthe (38) openhartig over zijn carrière en

Lees meer »

Jongdementie vastgesteld bij mama van Christopher, de man van Stephanie Planckaert: “Banale dingen vergeet ze snel”

Vanaf 10 maart start het vijfde seizoen van de VRT 1-reeks ‘Château Planckaert’, met niet alleen aandacht voor de bouwperikelen aan het kasteel maar ook jongdementie. Twee jaar geleden werd de ziekte vastgesteld bij Stephanie’s schoonmoeder Lynn (56). Christopher Timmerman (38) vertelt voor het eerst moedig over de diagnose van zijn mama. “Ik wilde meteen weten of ik ook kans

Lees meer »

Koksijde huldigt Krak Hanne Cornelis

Voor Hanne Cornelis zal 2023 altijd een memorabel jaar blijven. Ze werd niet alleen verkozen tot Mieke Garnaal, maar tot haar eigen verbazing behaalde ze ook het meeste aantal stemmen in de Krak-verkiezing van haar gemeente Koksijde. Redenen genoeg om Hanne officieel te huldigen in de Kokpit (gemeenteraadzaal).
The post Koksijde huldigt Krak Hanne Cornelis appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Honderden boeren trekken naar Brussel voor betoging: horden tractoren al rijendik aan de Wetstraat, eerste vuurtjes gestookt

Vandaag houden landbouwersorganisaties een nieuwe betoging in de hoofdstad, naar aanleiding van de Europese top van de ministers van Landbouw in Brussel. De landbouworganisaties vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Er worden opnieuw honderden tractoren verwacht. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »