Krantenkoppen

KIJK. Beelden tonen impact ontploffing in Neder-Over-Heembeek

In de Frans Vekemansstraat in Neder-Over-Heembeek (Brussel) zijn maandag rond 9.30 uur verschillende gebouwen geëvacueerd na een ontploffing. Buurtbewoner Mustafa (43) maakte beelden van chaos en het optreden van de brandweer.

Meer krantenkoppen in België

Koninklijke Harmonie De Burgersgilde brengt ‘Lenteklanken’: “Wil je graag weten hoe een schilderij klinkt? Kom dan zeker luisteren!”

Met ‘Lenteklanken’ zet de Koninklijke Harmonie De Burgersgilde het voorjaar feestelijk in. Het voorjaarsconcert wordt gespeeld door zowel de harmonie als het jeugdensemble JEL. “De luisteraar hoort donkere klankkleuren, maar al snel wordt de muziek lichter, frisser en levendiger, analoog met de lente”, klinkt het bij persverantwoordelijke Frauke Desplenter.
The post Koninklijke Harmonie De Burgersgilde brengt ‘Lenteklanken’: “Wil je graag

Lees meer »

Vroeger wilde de hele wereld een Van Hool, nu is de spaarpot leeg: “Dat zelfs De Lijn liever voor Chinese bussen kiest, knaagt”

Ze stonden in de jaren 60 mee aan de wieg van het massatoerisme per bus, de allereerste dubbeldektouringbus rolde uit hun fabriek en zowat elke Belg heeft ook ooit al in een Van Hool gezeten. Toch staat de iconische busbouwer uit Lier — na 77 jaar nog steeds een familiebedrijf — voor een wellicht zware herstructurering. Hoe is het zover

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Bonny M.

06:01 Als de paus zijn verzoek inwilligt, zal Johan Bonny sneller bisschop af zijn dan Roger Vangheluwe. Wat zeker helpt, is dat zijn voorstel om in ruil een hulpcentrum voor slachtoffers van misbruik in de…

Lees meer »

Ombudsman stelt meer dan 1.500 inbreuken vast bij nachtvluchten op Brussels Airport

De federale ombudsman heeft vorig jaar meer dan 1.500 vermoedelijke inbreuken op de regels vastgesteld bij nachtvluchten op Brussels Airport. Hij pleitte donderdag, bij de voorstelling van het jaarverslag van de ombudsdienst, voor een strengere aanpak van vooral de nachtelijke cargovluchten. “Een oud Boeing 747-vrachtvliegtuig dat ’s avonds laat landt of ’s ochtends vroeg opstijgt op Brussels Airport, dat moet

Lees meer »

Komkommer en kwel: Nederlandse advocaat weet niet wat hij moet doen met 16 miljoen komkommers van failliete boerderij

Een boerderij met 16 miljoen pas geplante komkommers en daar bovenop nog heel veel paprika’s. Een Nederlands advocaat die gewoonlijk bureaumateriaal verkoopt om de schulden van failliete bedrijven af te betalen, staat voor een zware opdracht. Hij zoekt iemand die de grote hoeveelheid groenten kan onderhouden en verkopen. Hoe is het zover kunnen komen?

Lees meer »

WEERBERICHT. Zon verstopt zich op zwaarbewolkte namiddag

Het is zondag eerst wisselend tot zwaarbewolkt met hier en daar nog een bui, vooral in het noorden en het oosten van ons land. In de namiddag wordt het echter overal zwaarbewolkt. De maxima schommelen van 5 graden in de Hoge Ardennen tot 9 graden in Laag-België. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

De Fiksfabriek in La Brugeoise wordt tweedaagse

De Fiksfabriek is voor het eerst een tweedaagse. Kinderen kunnen op vrijdagnamiddag 5 april en zaterdag 6 april in en rond het voormalige fabriekspand La Brugeoise in Sint-Michiels gratis deelnemen aan creatieve workshops, uitdagende activiteiten en experimenten.
The post De Fiksfabriek in La Brugeoise wordt tweedaagse appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nederland trekt 100 miljoen euro extra uit voor granaten Oekraïne – Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

“Mijn verhaal is eigenlijk te zot voor woorden”: Julien Vermote rijdt zondag zijn eerste topkoers na zijn wielerverrijzenis

Drie maanden geleden had hij nog geen ploeg, maar morgen staat Julien Vermote (34) namens Team Visma – Lease a Bike in het Italiaanse Siena aan de start van de Strade Bianche. Het is een verrijzenisverhaal waar Jezus Christus jaloers op zou zijn. “Had je me drie maanden geleden gezegd dat ik hier zou staan, ik had je niet geloofd.”<br

Lees meer »

LIVEBLOG BELGIË-HONGARIJE. Eerst heerlijke knul, nadien vanop de stip: Wullaert zet Flames op voorsprong na valse start

Na de 1-5-zege van vorige vrijdag in Hongarije zijn de Red Flames zo goed als zeker van het behoud in de hoogste afdeling van de Nations League. In Leuven willen ze hun campagne in stijl afsluiten. Maken onze nationale voetbalvrouwen er in de terugmatch tegen Hongarije opnieuw een doelpuntenkermis van? Volg het hieronder! Het staat momenteel 1-1.

Lees meer »