Krantenkoppen

KIJK. David Beckham duikt ijskoud bad in, maar opvallende outfit gaat met alle aandacht lopen

David Beckham heeft dé manier gevonden om goed aan zijn dag te beginnen. Op Instagram deelt hij een video waarin hij een ijsbad induikt met een temperatuur van maar slechts drie graden. Zonder enig probleem blijft hij in het water dobberen. Maar zijn volgers hebben de ogen op iets anders gericht: zijn opvallende outfit. De ex-voetballer draagt een oranje muts en een witte onderbroek om de kou te bestrijden.

Meer krantenkoppen in België

Minderjarige opgepakt voor bedreigingen tegen school in Kortrijk

De Lage Kouter, een secundaire school voor bijzonder onderwijs, schrapt vrijdag alle lessen. Een anonieme persoon die zich uitgaf voor een leerling van de school, dreigde met een schietpartij. De politie en het parket nemen de dreiging ernstig en onderzoeken de zaak. Een minderjarige jongeman is opgepakt.

Lees meer »

Strijden er binnenkort Belgische soldaten in Oekraïne? Roger Housen: “Macron geeft de Russen een koekje van eigen deeg”

Frans president Emmanuel Macron stelt het sturen van westerse grondtroepen naar Oekraïne in het vooruitzicht. Strijden binnenkort ook Belgische soldaten tegen de Russische troepen? Gaat de NAVO dan de confrontatie met Poetin aan? Militair experten Tom Simoens en Roger Housen sommen mogelijke scenario’s op. “Drie zaken zijn hierin belangrijk.”

Lees meer »

Slagersvrouw Eline van Slagerij Dries mag over ‘De Varkensboer’ vertellen in nieuwe expositie Het Kunstuur in Roeselare

De eerste tentoonstelling van Het Kunstuur zit er bijna op in Roeselare. Veel bezoekers hebben genoten van boeiende verhalen over 30 topwerken in de ontwijde Sint-Amandskerk. Op 1 april start een tweede tentoonstelling en een van de vertellers is Eline Vergauwe, de slagersvrouw van Slagerij Dries aan de kop van de vaart.
The post Slagersvrouw Eline van Slagerij Dries mag

Lees meer »

Bedrijfsleider onterecht doodverklaard door Belfius dat al wekenlang rekeningen blokkeert: “De impact is enorm”

Kenny Van Rompaey (50) uit Grobbendonk werd door zijn bank Belfius onterecht doodverklaard. Hierdoor zijn de rekeningen van zijn firma, KVR Reinigingswerken, al bijna drie weken geblokkeerd. “De impact is enorm, en ik krijg bij Belfius in Brussel niemand te pakken”, zegt Kenny. De woordvoerder van Belfius laat weten de zaak te onderzoeken.

Lees meer »

Rijbewijs 15 dagen kwijt en dagvaarding voor de rechter: parket Leuven controleert in maart streng op gsm’en achter het stuur, ook fietsers worden beboet

Wie zich in maart in het gerechtelijk arrondissement Leuven waagt aan gsm’en achter het stuur, zal streng gestraft worden. Het parket houdt een actiemaand waarbij bestuurders die betrapt worden, meteen 15 dagen hun rijbewijs moeten afgeven en later ook voor de rechter verschijnen. Ook fietsers zullen een geldboete moeten betalen.

Lees meer »

Vakanties, luxevluchten en boottochten op kosten van NRA: wapenlobbyist Wayne LaPierre veroordeeld voor corruptie

De Amerikaanse wapenlobbyist Wayne LaPierre, de voormalige voorzitter van de National Rifle Association, is samen met verschillende hooggeplaatste leden van de NRA schuldig bevonden aan financieel wangedrag en corruptie. De jury kwam na een week beraadslagen tot de conclusie dat de vroegere NRA-voorzitter geld van de wapenvereniging gebruikte voor vakanties, luxevluchten voor zijn familieleden en jachttochten.

Lees meer »

Carrefour Market in Beernem ondergaat complete metamorfose: “Het blijft een buurtwinkel”

Sinds dinsdag 6 februari was er aan de Carrefour Market in Beernem een drukte van jewelste. Aannemers en leveranciers reden af en aan om de winkel na een complete renovatie op tijd open te krijgen. Vandaag, vrijdag, openden Xavier Nollé (54) en Kathy De Cocker (46) hun winkel plechtig met tal van promoties.
The post Carrefour Market in Beernem ondergaat

Lees meer »

Woody De Wandel (KVC Ichtegem): “Hoop op afscheid met behoud”

Dankzij 1-2-winst bij VKSO Zerkegem houdt rode lantaarn KVC Ichtegem (3B) de hoop op het behoud in derde B levendig. Ook centrale verdediger Woody De Wandel (29) gelooft erin. Eind april met een degradatie afscheid nemen van competitievoetbal hoopt hij te vermijden.
The post Woody De Wandel (KVC Ichtegem): “Hoop op afscheid met behoud” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeder van Sanda Dia reageert na heisa rond Acid: “Rechtvaardigheid zal nooit afgekocht kunnen worden, niet met boetes of werkstraffen, niet met giften”

Annemie De Vel, de moeder van Sanda Dia, heeft via haar advocaat een open brief verspreid na de heisa rond de veroordeling van Nathan Vandergunst, alias Acid. Die veroordeling – en vooral het feit dat Acid ‘zwaarder’ gestraft zou zijn dan de Reuzegommers die betrokken waren bij de dood van Sanda Dia – doet de discussie over klassenjustitie oplaaien. Maar

Lees meer »

Clublegende Ulrik Le Fèvre (77) overleden

Zaterdag is de Deense voetballer Ulrik Le Fèvre overleden na een lange ziekte. Le Fèvre maakte deel uit van de gouden generatie van Club Brugge. Hij speelde er van 1972 tot 1977. De voetbalkunstenaar zal nooit vergeten worden in Brugge.
The post Clublegende Ulrik Le Fèvre (77) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »