Krantenkoppen

KIJK. Riemer moet Schmeichel (alweer) verdedigen: “Jongens, er stonden nog negen spelers achter de bal”

Een inspiratieloos Anderlecht is op het veld van Leuven blijven steken op een 1-1-gelijkspel. Een foutje van Kasper Schmeichel en een lucky goal van Louis Patris zorgden voor een correct gelijkspel. In het tweeluik tegen Union zal het véél scherper moeten bij paars-wit.

Meer krantenkoppen in België

Grootste man ter wereld en kleinste vrouw ter wereld spreken 6 jaar na eerste ontmoeting nog eens af

Ze ontmoetten elkaar zes jaar geleden in Caïro voor een iconische fotoshoot, nu hebben Sultan Kösen (41) en Jyoti Amge (30) nog eens afgesproken. De Turks-Koerdische man en de Indiase vrouw zijn beiden recordhouders: Sultan is met zijn 2,51 meter de grootste man ter wereld, Jyoti meet slechts 62,8 centimeter en is daarmee de kleinste vrouw ter wereld. Het opmerkelijke

Lees meer »

Exclusieve peiling: Vlaams Belang, PVDA en Vooruit winnen terrein in West-Vlaanderen

Mochten er vandaag verkiezingen gehouden worden, dan zou het Vlaams Belang daar in onze provincie als grote winnaar uit komen. Dat blijkt uit een exclusieve peiling door onderzoeksbureau Kantar in opdracht van de nieuwsmerken van Roularta Media Group. Ook Vooruit en PVDA scoren goed.
The post Exclusieve peiling: Vlaams Belang, PVDA en Vooruit winnen terrein in West-Vlaanderen appeared first on

Lees meer »

Tim Merlier sprint in openingsetappe van UAE Tour naar derde seizoenszege

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft maandag zijn derde seizoenszege geboekt in de openingsetappe van de UAE Tour, een zevendaagse rittenkoers voor de WorldTour in de Verenigde Arabische Emiraten. In de straten van aankomstplaats Liwa was Merlier de snelste in een massasprint.
The post Tim Merlier sprint in openingsetappe van UAE Tour naar derde seizoenszege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Lionel en Alice na ontmoeting op Kortemark kermis

Lionel Watteyne (75) en Alice Dewulf (72) uit de Leopoldlaan hebben hun gouden huwelijksjubileum gevierd. Lionel en Alice baatten tijdens hun actieve beroepsloopbaan een melkveebedrijf uit in het Hoogleedse gehucht Sint-Jozef De Geite. Ze wonen sinds 2008 in Staden.
The post Goud voor Lionel en Alice na ontmoeting op Kortemark kermis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toeristen kunnen ogen niet geloven wanneer ze plots omsingeld zijn door honderden haaien: “Val er niet in, ik spring je niet achterna”

Enkele vrienden genoten van een nachtelijk boottochtje voor de kust van Key West, een badplaats in de Amerikaanse staat Florida. Maar de uitgelaten sfeer aan boord sloeg plots om in ongeloof en lichte paniek toen ze merkten dat het plots krioelde van de haaien, die wellicht gelokt werden door een vissersboot die in de buurt ronddobberde. “Val er niet in”,

Lees meer »

Educatief en therapeutisch tuinieren in BuSO De Hoge Kouter en Residentie Budalys

Serrefabrikant ACD uit Roeselare zet niet alleen in op hobbyserres, maar ook op sociale projecten waarin de serres dienen als therapeutisch en educatief microklimaat voor jongeren met een beperking, ouderen of revaliderende patiënten. BuSO De Hoge Kouter en Residentie Budalys behoren net als UZ Gent tot hun impactvolle sociale projecten.
The post Educatief en therapeutisch tuinieren in BuSO De Hoge

Lees meer »

Vrouw (70) ontkent dat ze verboden medicatie voor zoon binnensmokkelde in Brugse gevangenis

Een 70-jarige vrouw riskeert acht maanden cel omdat ze pijnstillers en angstremmers overhandigd zou hebben aan haar opgesloten zoon in de Brugse gevangenis. De zoon zelf, een 48-jarige Gentenaar, kijkt aan tegen twaalf maanden cel.
The post Vrouw (70) ontkent dat ze verboden medicatie voor zoon binnensmokkelde in Brugse gevangenis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Donderdag nieuwe staatsbon met fiscale korting? ‘Methode-Van Peteghem’ wekt irritaties op

Vanaf donderdag kunnen beleggers zich inschrijven voor de nieuwe staatsbon. Maar aan welk netto-rendement: maximum 2% of tot 2,4%? Die vraag vormt de inzet van een stevig potje armworstelen. Financiënminister Vincent Van Peteghem (CD&V) wijst de liberalen en de banken met de vinger, maar blijkt binnen de Vivaldi-regering weinig medestanders te hebben. Waar zal het schip stranden? En welk compromis

Lees meer »

Opnieuw politiek gevangene overleden in Wit-Rusland: bezorgdheid neemt toe

In Wit-Rusland is opnieuw een politieke gevangene overleden. Het gaat om de 64-jarige activist en journalist Ihar Lednik. Dat meldt de Wit-Russische partij BSDP, waar hij lid van was. Volgens de partij overleed Lednik aan een hartstilstand. Zijn gezondheid was er aanzienlijk op achteruitgegaan in de gevangenis. Het is al de vijfde politiek gevangene die overlijdt in twee jaar tijd

Lees meer »

Dalende waterkwaliteit biedt geen marge voor soepeler mestbeleid

De Vlaamse regering lijkt de beloftes aan de boeren voor een soepeler mestbeleid te zullen moeten terugdraaien. De waterkwaliteit in landbouwgebied is immers opnieuw achteruitgeboerd. In een kwart van de onderzochte waterlopen werd de norm voor nitraat overschreden, zo blijkt volgens ‘De Standaard’ uit een nieuw rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

Lees meer »

Ongeregeldheden na kwalificatie Union: Frankfurt-fans proberen bezoekersvak binnen te dringen

De kwalificatie van Union zinde een deel van de aanhang van Eintracht Frankfurt duidelijk niet. Na afloop van de wedstrijd, die Union met 1-2 won, probeerden tientallen thuissupporters het bezoekersvak binnen te dringen. De meegereisde fans van Union zaten, zoals het protocol van de UEFA dat voorschrijft, nog netjes in hun vak terwijl het stadion leegliep. Daar wilden de Duitse

Lees meer »

Diamant voor Noël en Rose dankzij een ziekenbezoek

Noël Deruytter (84) en Rose Vandenabeele (81) uit de Statiestraat hebben hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd. Ze werden een koppel nadat Rose een bezoek had gebracht aan de zieke zus van Noël.
The post Diamant voor Noël en Rose dankzij een ziekenbezoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als je dat in buitenland toont, gaan ze zich afvragen in wat voor competitie we hier spelen”: Marc Degryse over comedy capers in Anderlecht

De Brugse derby eindigde op een gelijkspel, Anderlecht deed wel een goede zaak met het oog op play-off 1 en Union knoopte weer aan met een zege. De winnaars van het weekend bevinden zich in de hoofdstad. Vooral de manier waarop recordtransfer Igor Thiago voor de dag kwam, deed de wenkbrauwen fronsen bij onze analist Marc Degryse: “Ik heb van

Lees meer »