Krantenkoppen

KIJK. Taylor Swift-mania bereikt nieuw hoogtepunt in American football, al gaat haar ‘schoonbroer’ nog harder viraal

De titel van MVP heeft in de Amerikaanse NFL (National Football League) een nieuwe betekenis gekregen. Dat acroniem staat niet langer voor Most Valuable Player, maar voor Most Valuable Princess. En die luistert ongetwijfeld naar de naam van Taylor Swift. Nu de wereldster sinds vorig jaar samen is met Travis Kelce, de ‘tight end’ van de Kansas City Chiefs, wordt er telkens reikhalzend uitgekeken of Swift haar opwachting maakt. In het altijd broeierige Buffalo mocht ze niet ontbreken. Al was het waarschijnlijk Jason Kelce, de broer van Travis, die zich tot ster van de avond kroonde.

Meer krantenkoppen in België

Panda’s kostten Pairi Daiza miljoenen, maar wat hebben ze opgebracht?

Pairi Daiza neemt afscheid van drie van hun vijf reuzenpanda’s, maar parkeigenaars Eric Domb en Marc Coucke zullen er geen boterham minder door eten. De beren zijn dure gasten — hun verblijf kostte miljoenen euro’s — maar ook ware geldmachines. Tien jaar na de aankomst van de panda’s is de omzet van het park ruim verviervoudigd. De winst ging zelfs

Lees meer »

LIVE BOERENPROTEST. Sfeer in Brussel wordt alsmaar grimmiger: demonstranten gooien met dranghekken naar politie, die reageert met waterkanon en traangas

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door politieblokkades gebroken,

Lees meer »

Kokonuts Youth Bar wordt dé jongerenhotspot in Koksijde

Deze zomer lanceert de jeugddienst een bruisende pop-upjeugdhotspot aan Sportpark Hazebeek in Oostduinkerke. De Kokonuts Youth Bar wordt dé place to be waar Koksijdse jongeren elkaar kunnen ontmoeten.
The post Kokonuts Youth Bar wordt dé jongerenhotspot in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Al 67 jaar ben ik dagelijks met voetbal bezig”: Roger Vanwalleghem (82) gehuldigd voor lange staat van dienst bij KFC Lichtervelde

Roger Vanwalleghem (82) startte met voetballen bij KFCL op 16-jarige leeftijd. Hij was er jeugdtrainer, een van de oprichters van de jeugdcomiteit en nog elke dag fietst hij naar het sportplein om te kijken of de voetbalvelden er nog goed bij liggen. Roger en voetbal zijn één, en dat al 67 jaar. Hiervoor werd hij door het huidige bestuur van

Lees meer »

WEERBERICHT. Zon verstopt zich op zwaarbewolkte namiddag

Het is zondag eerst wisselend tot zwaarbewolkt met hier en daar nog een bui, vooral in het noorden en het oosten van ons land. In de namiddag wordt het echter overal zwaarbewolkt. De maxima schommelen van 5 graden in de Hoge Ardennen tot 9 graden in Laag-België. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. “Kom je? Er liggen twee doden naast mijn auto”: zo verliep de dronken nacht van Bjorn B. voor hij twee wielertoeristen doodreed

Voor hij twee wielertoeristen doodreed had Bjorn B. (45) er een lange en vooral dronken nacht op zitten. Na een hevige ruzie zette hij zijn vriendin met haar valies op straat en trok hij op kroegentocht. De ene pint na de andere. Wij spraken met de mensen die hem toen tegen het lijf zijn gelopen en konden zo een gedetailleerde

Lees meer »

Tsjechisch lagerhuis stemt tegen legalisering homohuwelijk

De kamer van Afgevaardigden in het Tsjechische parlement heeft woensdag een voorstel tot legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Het huis stemde wel voor het toestaan van gezamenlijke adoptie door homostellen, op voorwaarde dat een van de partners de biologische ouder van het te adopteren kind is.

Lees meer »

Café Sint-Pieter Ma Vie weer open met nieuwe uitbaters: “Iedereen kan hier echt zichzelf zijn”

Er is opnieuw een café langs de drukke Provinciebaan in Ledegem. Anneke Bovyn en Francky Segers mochten vorige week hun eerste klanten verwelkomen in café Sint-Pieter Ma Vie. “Tot de laatste dag was ik zenuwachtig, maar ik ben echt blij met het eindresultaat”, aldus Anneke die het café zal uitbaten.
The post Café Sint-Pieter Ma Vie weer open met nieuwe

Lees meer »

Kunstwerk ‘Bedwongen Vrijheid’ vertaalt resultaten dwangonderzoek bij hulpverleners naar schilderdoek

Het Psychiatrisch Ziekenhuis H. Familie in Kortrijk nam actief deel aan een onderzoek dat diepgaand inging op de motieven van hulpverleners om dwang toe te passen. Uit het onderzoek blijkt dat dwang gebruiken sterk is afgenomen. Het kunstwerk ‘Bedwongen Vrijheid’ vormt de weerspiegeling van de resultaten.
The post Kunstwerk ‘Bedwongen Vrijheid’ vertaalt resultaten dwangonderzoek bij hulpverleners naar schilderdoek appeared first

Lees meer »

Geert Messiaen schrijft tiende boek over vergrijzingsproblematiek: “Ik ben van de protestgeneratie”

Leve het actieve burgerschap voor de ouderen, dat is kort en bondig samengevat waar Geert Messiaen in zijn tiende boek voor pleit. “Ik kon het niet laten om net voor de verkiezingen toch nog wat aandacht te vragen voor de tsunami aan problemen die op ons afkomt.”
The post Geert Messiaen schrijft tiende boek over vergrijzingsproblematiek: “Ik ben van de

Lees meer »