Krantenkoppen

KIJK. Tram duwt auto omhoog op besneeuwde steile straat in Brussel

Een apart beeld uit Ukkel: een tram duwt een auto omhoog op een besneeuwde steile straat. Dat is te zien in een opmerkelijk filmpje op TikTok.

Meer krantenkoppen in België

Scheppersinstituut Wetteren voorziet school in Burundi van elektriciteit op zonne-energie

Leerlingen van het Scheppersinstituut in Wetteren hebben een installatie gebouwd waarmee ze een school in Burundi van elektriciteit kunnen voorzien. In een zeecontainer maakten ze een installatie om zonnepanelen op aan te sluiten. Het Scheppersinstituut brengt die naar Burundi waar een school van 800 leerlingen en een internaat er elektriciteit uit halen. In Burundi is stroom heel duur en valt

Lees meer »

Bijna 18 ton afval opgehaald na carnaval in Heist en toch is dat een ‘succes’: confettiverbod werpt vruchten af

Na vier dolle carnavaldagen in Heist haalden de bevoegde stadsdiensten alles samen 17.850 kilogram afval op. Bijna 18 ton dus, maar in vergelijking met pakweg 2021 is dat meer dan een halvering. Toen werd er nog 41 ton afval opgehaald.
The post Bijna 18 ton afval opgehaald na carnaval in Heist en toch is dat een ‘succes’: confettiverbod werpt vruchten

Lees meer »

Europese speelgoedmakers waarschuwen voor “onveilig” speelgoed bij Chinese webwinkel Temu

De Europese speelgoedindustrie stelt de kwaliteit van speelgoed verkocht op de Chinese webwinkel Temu aan de kaak. Toy Industries of Europe kocht er negentien stuks speelgoed, waarvan geen enkel volledig in regel was met de EU-regels. Bovendien was er bij achttien van de negentien sprake van een “reëel veiligheidsrisico”, zegt de belangenorganisatie dinsdag.

Lees meer »

LIVE BOERENPROTEST. Sfeer in Brussel alsmaar grimmiger, boeren blokkeren nu ook toegangswegen tot Brussels Airport

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door politieblokkades gebroken,

Lees meer »

Nieuwe huisartsenwachtpost aan ziekenhuis gaat open: “Beter voor patiënt en arts”

Vrijdagavond opent de huisartsenwachtpost aan de Konterdamkaai, vlak naast het ziekenhuis AZ Oostende. De huisartsenwachtpost bevond zich vroeger in de Edith Cavellstraat, maar sluit nu onmiddellijk aan bij het ziekenhuis. Het is niet de bedoeling dat mensen er zomaar binnenlopen. “Het is erg belangrijk dat je je vooraf meldt via het nummer 1733”, zet dokter Alison Helsmoortel van de Huisartsenkring.

Lees meer »

West-Vlaamse rallykampioenen in de bloemetjes

In Diksmuide werden de West-Vlaamse rallykampioenen gehuldigd. Op de foto de aanwezige kampioenen geflankeerd door het bestuur van PAK West-Vlaanderen.
The post West-Vlaamse rallykampioenen in de bloemetjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese vraag naar gas op laagste niveau in 10 jaar

Europa heeft sinds de Russische invasie van Oekraïne de vraag naar gas met 20 procent verlaagd. De vraag is daarmee afgenomen tot het laagste niveau in 10 jaar, meldt het Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA). Vooral de lagere vraag in grote landen als Duitsland, Italië en Groot-Brittannië droeg bij aan de daling. De onderzoekers van het instituut

Lees meer »

Organisatie Songfestival onderzoekt Israëlische inzending, die zou verwijzen naar aanval van Hamas

De organisatie van het Songfestival voert "een grondig onderzoek" naar de Israëlische inzending. De tekst is gelekt in Israëlische media en zou duidelijke verwijzingen bevatten naar de grootschalige aanval van Hamas op 7 oktober. Het Songfestival omschrijft zichzelf als een niet-politiek evenement. Voor Gianni Paelinck, Songfestivalkenner bij VRT NWS, komt het onderzoek van de EBU niet onverwacht. "Dit zou wel

Lees meer »