Krantenkoppen

KIJK. Zo ging het mis in RWDM-Eupen, De Mil razend op ref en Genk snapt VAR weer niet: alle JPL-hoogtepunten

Het trieste venijn zat hem in de staart van speeldag 21 in de Jupiler Pro League, toen de fans van RWDM bij een 0-1-tussenstand tegen Eupen de partij stillegden door aanhoudelijk bommetjes op het veld te gooien. Zoals ze dat voor de match ook hadden beloofd indien er niet zou gewonnen worden. Opnieuw alles behalve reclame voor ons voetbal. Bekijk hieronder de opmerkelijkste fases en alle hoogtepunten van de acht partijen.

Meer krantenkoppen in België

Beschermd Lucashuys met merkwaardige houten gevel nabij Astridpark in Brugge staat te koop

Het bekende Burgerhuis ‘Lucashuys’ in de Minderbroedersstraat in Brugge staat te koop. Zijn houten neorenaissance gevel aan het Astridpark wordt vaak gefotografeerd. Tijdens Open Monumentendag enkele jaren geleden kon dit beschermd monument met merkwaardig interieur bezocht worden.
The post Beschermd Lucashuys met merkwaardige houten gevel nabij Astridpark in Brugge staat te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Macron tot Guterres: wereldwijde kritiek op Israël neemt toe na doden bij bedeling van hulpgoederen

De internationale gemeenschap heeft heel wat kritiek op Israël na de beschietingen van Israëlische soldaten op Palestijnen bij een bedeling van hulpgoederen. Onder meer de Franse president Macron en ook onze minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) hameren nogmaals op een staakt-het-vuren. De Europese buitenland-vertegenwoordiger Josep Borrell en VN-topman Antonio Guterres hebben het incident veroordeeld.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïne meldt nieuwe Russische drone- en raketaanvallen – Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

Eén dode bij manifestatie tegen regime in Syrië

In As-Suwayda, in het zuiden van Syrië, is woensdag bij een manifestatie tegen het regime een persoon om het leven gekomen en een andere gewond geraakt. Het gaat om de eerste dode sinds de protestbeweging in augustus 2023 op gang kwam in het zuiden van het land, meldt een plaatselijke ngo.

Lees meer »

Wall Street: to infinity and Beyond Meat

22:05 De New Yorkse beurzen kleurden rood. Beyond Meat kreeg een stroomstoot na een strategiewijziging, maar analisten lijken sceptisch. EBay klom na een beter dan verwacht kwartaalrapport. Alphabet zakte n…

Lees meer »

Gewezen marktkramer Albert Verhaeghe (77) uit Geluwe is overleden

In Geluwe is Albert Verhaeghe (77) overleden. Hij woonde er in de Parklaan op de wijk Witte Poort. Samen met zijn echtgenote wijlen Myriam Vandamme waren ze destijds tientallen jaren marktkramers en verkochten koekjes. Myriam trad hiermee in de voetsporen van haar vader. Albert hielp zijn echtgenote en combineerde dat met zijn job bij de firma Galloo in Menen.
The

Lees meer »

Slagersvrouw Eline van Slagerij Dries mag over ‘De Varkensboer’ vertellen in nieuwe expositie Het Kunstuur in Roeselare

De eerste tentoonstelling van Het Kunstuur zit er bijna op in Roeselare. Veel bezoekers hebben genoten van boeiende verhalen over 30 topwerken in de ontwijde Sint-Amandskerk. Op 1 april start een tweede tentoonstelling en een van de vertellers is Eline Vergauwe, de slagersvrouw van Slagerij Dries aan de kop van de vaart.
The post Slagersvrouw Eline van Slagerij Dries mag

Lees meer »

Kelly Clarkson in de clinch met producer van ‘American Idol’ nadat ze weigerde om make-up te dragen

“Eén van de producers was absoluut geen fan van mij.” In een aflevering van de ‘Smartless’-podcast heeft Kelly Clarkson (41) onthuld dat ze zich tijdens ‘American Idol’ niet bepaald populair gemaakt heeft. De zangeres weigerde namelijk om make-up te dragen gedurende een aflevering. “Ik moest het podium niet op, dus in mijn ogen was het nergens voor nodig.”

Lees meer »

Gemeentebestuur wil 127 laadpalen in Zonnebeke

Het gemeentebestuur van Zonnebeke hoopt na de zomer te kunnen starten met de aanleg van een carpoolparking nabij de op- en afrit van de A19. Daar zouden ook 5 laadpalen komen voor elektrische auto’s. In totaal wordt gemikt op 127 laadpalen in de gemeente.
The post Gemeentebestuur wil 127 laadpalen in Zonnebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »