Krantenkoppen

Kristof Calvo (Groen) duwt Kamerlijst van zusterpartij Ecolo in Henegouwen

Groen-Kamerlid Kristof Calvo zal dan toch deelnemen aan de federale verkiezingen. Hij zal de Kamerlijst van zusterpartij Ecolo in Henegouwen duwen als verruimingskandidaat, zo melden Groen en Ecolo.

Meer krantenkoppen in België

Aanslag met molotovcocktail op politiecommissariaat in Kortrijk, burgemeester Van Quickenborne: “We laten ons niet intimideren”

Het politiecommissariaat in de Minister de Taeyelaan in Kortrijk is dinsdagochtend getroffen door een aanslag, waarbij een molotovcocktail naar de inkomhal is geworpen. Kort na de feiten kon de dader gevat worden: een 17-jarige jongen. “Dit is een aanval op de veiligheid van ons allemaal”, reageert burgemeester Vincent Van Quickenborne. “We gaan sowieso verder met onze doorgedreven controles aan het

Lees meer »

“Er brandt hier nog altijd een kaarsje voor Clarine”: na haar dood werd stiefzoon Dieter gezicht van café De Kiste

Nadat Clarine Coene, die 17 jaar café De Kiste op de hoek van de Krommewal- en Kistestraat runde, in 2020 overleed, werd haar stiefzoon Dieter Janssens (32) de patron van het café. “Er wordt hier nog vaak over Clarine gepraat, zo blijft ze ook voor altijd aanwezig in het café.”
The post “Er brandt hier nog altijd een kaarsje voor

Lees meer »

CHECK – Neen, deze video’s tonen geen zinkend Brits vrachtschip na aanval van de Houthi’s

Op sociale media zijn video’s opgedoken op van een schip dat tot zinken zou zijn gebracht door Houthi-rebellen in de Rode Zee. Het Britse schip Rubymar werd inderdaad getroffen door een raket, maar de video’s van zinkende schepen dateren uit 2013 en 2020 en hebben niets te maken met de recente aanval. Reddingsdiensten proberen de zwaargehavende Rubymar intussen weg te

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. “Kom je? Er liggen twee doden naast mijn auto”: zo verliep de dronken nacht van Bjorn B. voor hij twee wielertoeristen doodreed

Voor hij twee wielertoeristen doodreed had Bjorn B. (45) er een lange en vooral dronken nacht op zitten. Na een hevige ruzie zette hij zijn vriendin met haar valies op straat en trok hij op kroegentocht. De ene pint na de andere. Wij spraken met de mensen die hem toen tegen het lijf zijn gelopen en konden zo een gedetailleerde

Lees meer »

Tine Embrechts en zoon OSKI maken anthem voor ‘De Expeditie: Groenland’: “Ik wilde iets maken dat de groep energie zou geven”

“Ik wilde graag een nummer maken voor de groep, iets wat echt van en voor ons was.” Tine Embrechts zal voor altijd een uniek souveniertje hebben van haar avontuur in ‘De expeditie: Groenland’. Samen met haar oudste zoon en muzikant OSKI, in het echte leven Luis Oscar Santos (19), maakte ze de oorwurm ‘The Greenland Anthem’, mét bijpassende hilarische tekst.

Lees meer »

Na de ontslagen bij Barry Callebaut: hoe groot is de business achter het Belgische exportproduct bij uitstek

Chocoladeproducent Barry Callebaut wil 500 jobs in ons land schrappen. Maar hoe groot is de chocolademarkt in ons land? Maken we onze reputatie op gebied van kwaliteit ook waar in de cijfers? Hoeveel chocolade produceren we en wie koopt die allemaal? En betekenen die ontslagen een kantelpunt? Wij doken samen met chocolade-econoom Filip Abraham (KU Leuven) in de cijfers. “Kwaliteit

Lees meer »

Loekasjenko wil in 2025 weer een nieuwe termijn als president

Aleksandr Loekasjenko (69) wil in 2025 een nieuwe termijn als president van Wit-Rusland. Dat heeft de omstreden leider volgens staatspersbureau ‘BelTA’ gezegd nadat hij zelf zijn stem had uitgebracht voor de verkiezingen voor het parlement en de gemeenteraad van Minsk. Loekasjenko is een trouwe bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin en wordt vaak de laatste dictator van Europa genoemd.

Lees meer »

Visveiling voor Kom op tegen Kanker bij doop van de Z.53

Op zaterdag 2 maart om 14 uur zal de aalmoezenier van de vissers de Z.53 Van Eyck inzegenen aan de kaai in de Noordzeestraat in Zeebrugge. Het is een nieuw vissersvaartuig van de Heistse familie Savels, de Brugse tv-presentator Wim Lybaert is peter van het schip. Reder Kenneth Savels schenkt de opbrengst van de eerste vaart aan Kom op tegen

Lees meer »

Broer en zus pleiten voor euthanasie bij ernstige dementie: “Onze lieve, mooie, fiere, warme mama ziet af en wou dit niet”

“Onze moeder ligt als een gewond dier te roepen in bed. Dat is niet gewoon zielig meer, dat is een ronduit onmenselijke manier van leven. Met wartaal, met riemen, met onmacht. Kunnen de beleidsmakers rond euthanasie dat eindelijk beseffen?” Vanuit de praktijk vertellen Nicolas en Benedicte Geniets over een discussie, zopas heropend door CD&V, die al járen aansleept.

Lees meer »

LIVE BOERENPROTEST. Sfeer in Brussel alsmaar grimmiger, boeren blokkeren nu ook toegangswegen tot Brussels Airport

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door politieblokkades gebroken,

Lees meer »