Krantenkoppen

LIVE (11u30). Wie mag mee naar Tabor voor het WK veldrijden?

Om 11u30 maakt bondscoach Sven Vanthourenhout zijn selectie bekend voor het WK veldrijden, van 2 tot 4 februari in Tabor. Wie mag mee naar Tsjechië? Volg het LIVE hieronder.

Meer krantenkoppen in België

Sandy Buysschaert op achtste plaats West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen maakte zaterdag zijn lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Blankenberge versterkt Sandy Buysschaert de West-Vlaamse ploeg. “Een signaal vanuit de partijtop dat mijn lokaal werk als schepen van Openbare werken en Mobiliteit in Blankenberge in deze legislatuur is opgevallen”, zegt Buysschaert, die op de Vlaamse lijst de achtste plaats bekleedt.
The post

Lees meer »

Verdachte van verdwijning Madeleine McCann zwijgt in rechtszaal

Christian Brückner, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann, heeft vrijdag in de rechtbank geen uitspraken gedaan. De 47-jarige Brückner moet zich in het Duitse Braunschweig verantwoorden voor meerdere aanklachten van verkrachting en kindermisbruik, begaan tussen 2000 en 2017 in Portugal, waar ook McCann verdween.

Lees meer »

Gemeentebestuur schakelt bemiddelaar in om schadedossiers van omwonenden Hoost versneld af te handelen

Maandag starten de werkzaamheden in de Stadhuisstraat in Heist. De renovatie zal ongeveer negen weken in beslag nemen. “De heropening van de Stadhuisstraat en de Vrièrestraat is voor ons prioritair”, zegt het gemeentebestuur. De bouwwerken van Hoost op het Maes en Boereboomplein veroorzaakten namelijk al veel problemen voor de buurtbewoners. Ondertussen is een bemiddelaar aangesteld waar gedupeerden kosteloos een beroep

Lees meer »

Vaders Joris (45) en Steven (45) doodgereden door dronken chauffeur met rijverbod: “Onwezenlijk”

Eindelijk weer koers, eindelijk eens zon. Dat dachten ook vijf wielervrienden uit het Gentse toen ze zondag op een ontspannend voorjaarsritje vertrokken. Maar 100 kilometer verderop liep het gruwelijk af. Tussen de stukken fiets en naast zijn smeulend wrak stond een 45-jarige Gentenaar te schreeuwen naar de levenloze lichamen op het asfalt. Maar Joris (45) en Steven (45) haalden het

Lees meer »

Gemeentebestuur investeert in nieuw basketveld in stationsomgeving van Heist

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft beslist om de locatie van het bestaande verouderde basketterrein in de Breed Veertien in de wijk Oostwinkel te veranderen en te investeren in een volledig vernieuwd basketterrein op een nieuwe locatie ten zuiden van het station in Heist.
The post Gemeentebestuur investeert in nieuw basketveld in stationsomgeving van Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kleuter van drie klaagt over ongepaste aanrakingen op school, politie voert onderzoek: “Het verhaal werd als ‘zorgwekkend’ bestempeld”

De directie van kleuterschool Het Notendopje in Wijnegem heeft donderdagavond de ouders uitgenodigd om toelichting te geven bij een klacht van een kindje. Een kleuter had verteld over mogelijk ongepaste aanrakingen die zouden hebben plaatsgevonden op school. De politie Minos onderzoekt of er sprake is van grensoverschrijdend gedrag.

Lees meer »

Restaurant Vividu blikt vooruit: “Een Michelinster lijkt ons nog een stap te vroeg ”

Op maandag 26 februari worden naar jaarlijkse gewoonte Michelinsterren uitgereikt. Enkele lezers tipten restaurant Vividu uit Harelbeke als mogelijke kanshebber. Chef Laurent Messine relativeert: “Een vermelding kan misschien, maar voor een ster hebben we nog een zeer lange weg te gaan.”
The post Restaurant Vividu blikt vooruit: “Een Michelinster lijkt ons nog een stap te vroeg ” appeared first on

Lees meer »

Grote modderpoel door heraanleg begraafplaats in Bree 

De begraafplaats in de Witte Torenstraat in Bree ligt in het slijk. Er zijn werkzaamheden aan de gang om er een wandelkerkhof van te maken met nieuwe paden en aanplantingen. Maar door het natte weer en het af- en aanrijden van vrachtwagens heeft zich een dikke modderlaag gevormd en zijn de graven onbereikbaar, tot groot ongenoegen van bezoekers.

Lees meer »

Finland halveert erg hoge zelfmoordcijfers

Hoewel Finland zich volgens het World Happiness Report “het gelukkigste land ter wereld” mag noemen, kampt het nog steeds met hoge zelfmoordcijfers. Finland stond lange tijd op de lijst van landen met de hoogste zelfmoordcijfers ter wereld, maar het Scandinavische land heeft die cijfers nu gehalveerd. Opvallend is dat België het slechter doet.

Lees meer »