Krantenkoppen

Liverpool en Atlético Madrid azen op Genk-goudhaantje El Khannouss

De kans is groot dat Bilal El Khannouss (19) na dit seizoen een toptransfer maakt. De Marokkaanse international, die bij Racing Genk nog een contract heeft tot de zomer van 2027, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Atlético Madrid. Ook Liverpool en Leverkusen zijn geïnteresseerd in de spelmaker.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. “Russische troepen zijn dorp in zuiden van Oekraïne binnengevallen”

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Kokonuts Youth Bar wordt dé jongerenhotspot in Koksijde

Deze zomer lanceert de jeugddienst een bruisende pop-upjeugdhotspot aan Sportpark Hazebeek in Oostduinkerke. De Kokonuts Youth Bar wordt dé place to be waar Koksijdse jongeren elkaar kunnen ontmoeten.
The post Kokonuts Youth Bar wordt dé jongerenhotspot in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schot krijgt levenslang voor moord en elf verkrachtingen

Iain Packer, een 51-jarige Schot, heeft levenslang gekregen voor de moord op Emma Caldwell in 2005. Het lichaam van de 27-jarige sekswerker werd vijf weken na haar verdwijning naakt teruggevonden in een bos op enkele kilometers van Glasgow. Daarnaast heeft het High Court van Glasgow Packer woensdag ook schuldig bevonden aan tientallen seksuele misdrijven – waaronder 11 verkrachtingen – tegen

Lees meer »

Vlaams landbouwakkoord staat provinciale bebossingsplannen niet in de weg

Er zullen geen nieuwe bomen sneuvelen in onze provincie als gevolg van het bereikte landbouwakkoord van 16 februari. Daarmee stelt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe provincieraadslid Simon Bekaert (Vooruit) gerust, die de vraag op tafel legde tijdens de provincieraad.
The post Vlaams landbouwakkoord staat provinciale bebossingsplannen niet in de weg appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Gastronomie met een hoek af”: restaurant Nast getipt onder de kandidaten voor een Michelinster

Restaurant Nast langs de Hondekensmolenstraat is een dik jaar open en kreeg eerder al een mooie 14,5 in de Gault&Millaugids. Maandag worden de Michelinsterren in Antwerpen uitgereikt. Chef Dean Masschelein (33) kreeg een uitnodiging in de bus. “Op zich wil dat niets zeggen, maar ik trek er met gezonde zenuwen naar toe.”
The post “Gastronomie met een hoek af”: restaurant

Lees meer »

Nu al 2,3 miljard ton: wereldwijde afvalberg blijft maar groeien

De hoeveelheid afval blijft wereldwijd fors toenemen. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de wereldwijde afvalberg verder aangroeien van 2,3 miljard ton (in 2023) tot 3,8 miljard ton in 2050. Dat zal ook grote gevolgen hebben voor de economie en de volksgezondheid, zo staat woensdag in een rapport van UNEP, het Milieuprogramma van de Verenigde Naties.

Lees meer »

CD&V maakt de bocht en wil spreken over euthanasie bij vergevorderde dementie

CD&V wil praten over euthanasie bij dementie. Dat zegt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi in een interview dat dit weekend verschijnt. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben.” De partij zal binnenkort haar leden om groen licht vragen om te bekijken onder welke voorwaarden euthanasie mogelijk is bij vergevorderde

Lees meer »

Tsjechisch lagerhuis stemt tegen legalisering homohuwelijk

Het lagerhuis van het Tsjechische parlement heeft woensdag een voorstel tot legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Het huis stemde wel voor het toestaan van gezamenlijke adoptie door homostellen, mits een van de partners de biologische ouder van het te adopteren kind is.

Lees meer »

Augustijn Vermandere treedt op in geboortedorp Steenkerke

De vernieuwde feestcommissie van Steenkerke stelde op de nieuwjaarsreceptie haar eerste affiche voor aan de talrijk opgekomen inwoners van Steenkerke en meteen werd ook de verkoop gestart van de tickets voor het optreden van Augustijn Vermandere op zondagmiddag 17 maart.
The post Augustijn Vermandere treedt op in geboortedorp Steenkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »