Krantenkoppen

Lotte Kopecky ziet geen graten in wisselwerking met Demi Vollering bij ‘superteam’ SD Worx-ProTime: “Kwestie van goeie plannen en afspraken”

Less is more voor Lotte Kopecky (28) in een belangrijk en razenddruk olympisch jaar. Zorgvuldig bakent ze haar doelen af, op de weg én de piste. Alleen: in hoeverre interfereren ze met die van de andere kopstukken van ‘Dream Team’ SD Worx-ProTime? “Ik wil het niet hebben over interne concurrentie.”

Meer krantenkoppen in België

Vader van ex-Rode Duivel Lorenzo Staelens overleden

In het AZ Groeninge Kortrijk is Roger Staelens (93) gestorven. Hij was de vader ex-Rode Duivel Lorenzo Staelens. Roger werd geboren op 31 juli 1930 in Aalbeke en had een zus.
The post Vader van ex-Rode Duivel Lorenzo Staelens overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen, aankoop site is een feit

Op Schiervelde bouwt Stad Roeselare, samen met DVV Midwest, Provincie West-Vlaanderen en WVI aan een bewaarplek voor erfgoedcollecties. In dit gloednieuwe erfgoeddepot komt het Roeselaarse stadsarchief en het erfgoeddepot voor de regio Midwest. Op die manier worden de duizenden historische voorwerpen, kunstwerken, boeken, vondsten, in de best mogelijke omstandigheden bewaard.
The post Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen,

Lees meer »

Groot deel van Britse stad Plymouth ontruimd nadat onontplofte bom uit Tweede Wereldoorlog ontdekt werd

Zowat 3.250 Britten hebben hun woning in Plymouth tijdelijk moeten verlaten nadat er eerder deze week een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog werd ontdekt. Die werd naar zee gebracht, waardoor alle gebouwen langs het traject ontruimd moesten worden. Het Britse ministerie van Defensie sprak op X van “een van de grootste evacuaties sinds WOII”.

Lees meer »