Krantenkoppen

Maakt Nikki Haley nog een kans? De vele partijloze kiezers in New Hampshire houden de spanning erin

Kan de race voor de Republikeinse nominatie – een tweestrijd nu Ron DeSantis het opgeeft – nog kantelen? Nikki Haley hoopt erop in New Hampshire, waar 40 procent ‘onafhankelijk’ is.

Meer krantenkoppen in België

Van gamingkanjer tot AI-koning: waarom Nvidia plots een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld is

Vanavond maakt Nvidia zijn jaarresultaten bekend en die zullen naar alle waarschijnlijkheid iedereen van hun sokken blazen. "Nvidi-wie?", horen we je mompelen. Maak kennis met het Amerikaanse chipbedrijf dat lange tijd vooral gamers gelukkig maakte, maar intussen – met wat meeval – haast eigenhandig de revolutie rond artificiële intelligentie (AI) doet draaien.

Lees meer »

LIVE. Honderden boeren trekken naar Brussel voor betoging: horden tractoren al rijendik aan de Wetstraat, eerste vuurtjes gestookt

Vandaag houden landbouwersorganisaties een nieuwe betoging in de hoofdstad, naar aanleiding van de Europese top van de ministers van Landbouw in Brussel. De landbouworganisaties vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Er worden opnieuw honderden tractoren verwacht. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Amerikaanse Audrii (11) gestorven na klap op hoofd, vroegere babysit beschuldigd van “moorddadig geweld”

Het lichaam van Audrii Cunningham, het 11-jarige meisje dat vorige week donderdag vermist raakte in Livingston (Texas), is teruggevonden in een rivier. Volgens de politie overleed het kind als gevolg van “moorddadig geweld”. Cunningham zou meer bepaald een slag op het hoofd hebben gekregen. Verdachte Don Steven McDougal (42), de vroegere babysit van Audrii, wordt beschuldigd van de moord op

Lees meer »

Leven met een deadline: “Steden, omarm je jongeren!”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post Leven

Lees meer »

Sint-Cecilia toont zich als carnavaleske smaakmaker

Zot doen stond nu ook eventjes in het woordenboek en op het muzikaal menu van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Ardooie. Ze waren de graag geziene muzikale gasten op de stoet in Zwevezele. Het keurig gestreken uniform werd vervangen door een carnavalesk pak en een dito hoofddeksel. Muzikaal blijven ze ook in een carnavaleske bui
The post Sint-Cecilia toont zich

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijnse staat zonder toestemming van Israël

Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau ‘Wafa’. Een Israëlische raketaanval in Damascus heeft daarnaast volgens Syrische staatsmedia aan zeker twee mensen het leven gekost. Ondertussen beschuldigt de Colombiaanse president Gustavo Petro Israël van het plegen van genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse evenknie

Lees meer »

Acid-fans starten crowdfunding op om schadevergoeding van 20.000 euro te betalen

Naast een geldboete van 800 euro en drie maanden celstraf met uitstel, moet Acid (24) ook een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro op tafel leggen. Enkele fans van de Blankenbergse Youtuber hebben meerdere crowdfundingacties opgestart om het bedrag bij elkaar te krijgen.
The post Acid-fans starten crowdfunding op om schadevergoeding van 20.000 euro te betalen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama van Kenza overleefde genocide in Rwanda: “Mijn familie is vermoord, maar mijn dochter is vandaag Miss België voor hén”

“Dank u, mama. Voor de Rwandese roots, en om mij in het Frans op te voeden.” Nog voor ze tot Miss België gekroond werd, bracht Kenza Ameloot (21) op het podium een uitvoerige serenade aan mama Joseline Gakire (68). Een wonder dat zij er vandaag überhaupt nog bij is. “Al mijn tantes en nonkels zijn vermoord in de genocide in

Lees meer »

Filmfestival Berlijn onder vuur na pro-Palestijnse boodschappen: “geen plaats voor eenzijdige kijk”

In Duitsland opent het ministerie van cultuur een onderzoek naar enkele uitspraken tijdens de prijsuitreiking van het Filmfestival van Berlijn. Daar hadden verschillende winnaar het over ‘genocide op de Palestijnen in Gaza’ en ‘apartheid’. Ook werd een controversiële leuze op de Instagrampagina van de organisatie geplaatst. Het festival kom nu zwaar onder vuur te liggen.

Lees meer »

Is het tijd voor een ‘verkeersgevangenis’? “Sommige bestuurders móét je uit de maatschappij halen”

De 45-jarige Gentenaar die zondag twee wielertoeristen doodreed, had 3 promille in het bloed en al tien jaar geen geldig rijbewijs. Al tweemaal was hij veroordeeld voor rijden onder invloed. Hoe houd je zulke hardleerse overtreders van de weg? “Het kan toch niet dat iemand die al 150 keer veroordeeld is voor een verkeersovertreding, pas de 151ste keer naar de

Lees meer »

Robbie Williams verdient meer dan 25.000 euro per dag

22.000 pond ofwel 25.747 euro per dag. Robbie Williams (50) heeft op financieel vlak niet te klagen. Al is de Britse zanger volgens zijn echtgenote Ayda Field soms nogal een gierigaard. “Als ik even niet in de kamer ben, blaast hij alle kaarsen uit. Je bent geld aan het verbranden, zegt hij dan.”

Lees meer »

Kogel onder de hamer uit wapen waarmee John Lennon werd vermoord

Een bizarre, wat lugubere veiling volgende week. Donderdag gaat er een kogel onder de hamer, afkomstig van het vuurwapen waarmee Beatle John Lennon werd vermoord. Het was de politie van New York die het bijzondere voorwerp ooit schonk aan de inmiddels overleden Britse agent Brian Taylor. De nabestaanden van Taylor laten de kogel nu veilen in Newcastle.

Lees meer »