Krantenkoppen

Machelse Vendis Capital koopt keten van luxe parfummerken Skins Cosmetics

12:33 Het Machelse investeringsfonds Vendis Capital koopt een meerderheidsbelang in Skins Cosmetics, een Nederlandse keten die parfums en huidverzorgingsartikelen verkoopt.

Meer krantenkoppen in België

Het is aan politici om ervoor te zorgen dat gevangenisstraffen worden uitgevoerd, in het belang van verkeersveiligheid

“Maak de straffen niet zwaarder, maar voer eerst al eens uit wat een rechter oordeelt.” In een recent interview aan HBVL moest Theo Wilsens niet lang nadenken over zijn grootste frustratie als politierechter in Beringen. De man krijgt dan ook geregeld hardleerse verkeersovertreders voor zijn rechtbank. Maar hoe pak je die aan? Die vraag stelt zich weer, nadat een 45-jarige

Lees meer »

“Dokter wou mijn uur van geboorte niet vervroegen”: Dirk Van Compernolle viert op 29 februari eindelijk nog eens zijn verjaardag

Ook Dirk Van Compernolle uit de Kerkstraat in Oostrozebeke mag op 29 februari nog eens zijn verjaardag vieren. Hij werd in 1960 geboren op de Ginste, waar hij naar school ging en tot zijn 36ste bleef wonen.
The post “Dokter wou mijn uur van geboorte niet vervroegen”: Dirk Van Compernolle viert op 29 februari eindelijk nog eens zijn verjaardag appeared

Lees meer »

Waar kopen om te verhuren?

04:00 Een hoog rendement en veel vraag. Dat is de ideale combinatie voor wie wil investeren in een appartement om te verhuren. De Tijd zocht uit welke locaties het interessantst zijn.

Lees meer »

Filmfestival Berlijn onder vuur na pro-Palestijnse boodschappen: “geen plaats voor eenzijdige kijk”

In Duitsland opent het ministerie van cultuur een onderzoek naar enkele uitspraken tijdens de prijsuitreiking van het Filmfestival van Berlijn. Daar hadden verschillende winnaar het over ‘genocide op de Palestijnen in Gaza’ en ‘apartheid’. Ook werd een controversiële leuze op de Instagrampagina van de organisatie geplaatst. Het festival kom nu zwaar onder vuur te liggen.

Lees meer »

Online info over zaalverhuur cultuurcentrum in Torhout moet gebruiksvriendelijker

De prijs vinden om een zaal te huren in het Torhoutse cultuurcentrum de Brouckere is een lijdensweg. Dat zei Inge Perquy (N-VA) tijdens de zitting van de gemeenteraad maandagavond. Schepen van Cultuur Lieselotte Denolf (CD&V) gaf het gebrek aan gebruiksgemak toe en beloofde beterschap.
The post Online info over zaalverhuur cultuurcentrum in Torhout moet gebruiksvriendelijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tsjechisch lagerhuis stemt tegen legalisering homohuwelijk

De kamer van Afgevaardigden in het Tsjechische parlement heeft woensdag een voorstel tot legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Het huis stemde wel voor het toestaan van gezamenlijke adoptie door homostellen, op voorwaarde dat een van de partners de biologische ouder van het te adopteren kind is.

Lees meer »

“We voelen ons echte gelukzakken”: Buso De Pinker bouwt mee aan de grootste snoeptaart ter wereld van Ameel Candy World

De Pinker, de school voor buitengewoon onderwijs van De Lovie uit Poperinge, werd gekozen om te helpen bouwen aan de grootste snoeptaart ter wereld van Ameel Candy World. De taart werd op zaterdag 25 februari gebouwd in Waregem Expo. De taart werd gebouwd naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Ameel Candy World.
The post “We voelen ons echte gelukzakken”:

Lees meer »

Middelkerkse collega’s bedelven elkaar onder complimenten

Op vrijdag 1 maart verwacht het gemeentebestuur een heuse complimentenregen. Ter gelegenheid van de jaarlijkse complimentendag verdeelt de dienst participatie namelijk unieke complimentenkaartjes en affiches die collega’s onder elkaar kunnen uitwisselen. Die leuke actie bedankt alle collega’s van alle diensten voor hun dagelijkse inzet.
The post Middelkerkse collega’s bedelven elkaar onder complimenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lars Borstlap schrikt van uitspraken van zus Kaat in ‘Kamp Waes’: “Zij heeft echt geen moeilijke jeugd gehad”

Dat twéé leden van hetzelfde gezin – Kaat (20) én Dries (24) – meedoen aan ‘Kamp Waes’, is al veel. Maar het hadden er net zo goed drie kunnen zijn. Ook broer Lars (23) was geïnteresseerd, maar een ongelukkige timing speelde de tenniskampioen parten, vertelt hij in ‘Dag Allemaal’. Wat vindt Lars van het parcours dat zijn broer en zus

Lees meer »

Nog altijd veel problemen met nieuw vervoerplan De Lijn in Moorslede: “Triestig wat er met openbaar vervoer is gebeurd”

Volgens schepen van Mobiliteit in Moorslede Jürgen Deceuninck (STERK) is er bij vervoermaatschappij De Lijn geen budget voor grotere en meer bussen op schooldagen. Nu zitten veel bussen overvol. “We ervaren nog altijd heel veel problemen”, zegt de schepen. Fractieleider Ward Gillis (PRO) vroeg tijdens de gemeenteraad naar de stand van zaken over het nieuw vervoerplan van De Lijn, dat

Lees meer »