Krantenkoppen

Mama van vermoorde Maud (8) en Ona (5) kan ex-man niet aankijken: “Je hebt alles van me afgenomen, ik heb nood aan rust”

Een halfuur lang zat ze op slechts enkele meters van de moordenaar van haar dochtertjes Maud (8) en Ona (5), maar een blik gunde ze haar ex-man niet. Astrid Gadeyne (37) vroeg de rechtbank maandag om rechtvaardigheid, nadat ze enkele maanden voor de dubbele moord in Waardamme een klap met een etiketteermachine kreeg van Chris Vanhaverbeke (44). “Tijdens onze relatie had ik veel te maken met geweld”, getuigde Astrid op het proces rond het partnergeweld. Chris zelf kreeg het laatste woord van de rechter en gaf daarbij een verrassend antwoord.

Meer krantenkoppen in België

Deze boeren voelen zich “bekocht” na gesprek met Demir: “Daarom willen we de acties opvoeren”

Na de actie in Antwerpen en het gesprek met minister Demir voelden Stijn Vandelanotte (33) en z’n collega’s zich “bekocht”. Ze schreven een brief, die woensdagavond massaal werd gedeeld. “We zijn bereid tot marathonacties”, klinkt het onheilspellend.
The post Deze boeren voelen zich “bekocht” na gesprek met Demir: “Daarom willen we de acties opvoeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Commerciële maanlander Nova-C na vertraging gelanceerd

De raket met de commerciële maanlander Nova-C van het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines is na vertraging alsnog gelanceerd vanop Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida. De bedoeling is dat Nova-C op 22 februari succesvol op het maanoppervlak landt.

Lees meer »

Tom Meeuws spreekt van karaktermoord: “Het pijnlijkste is dat dit nu door mijn eigen club wordt gedaan”

“Ik ben misschien wat scherp of schertsend geweest in mijn bewoording, maar ik kan met een gerust hart zeggen: niemand ziet de stad en al haar inwoners liever dan ik.” Uittredend schepen Tom Meeuws (Vooruit) verdedigt zich tegen de beschuldigingen wegens racistische uitspraken door schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). Hij is scherp voor zijn partijleiding.

Lees meer »

Stevige knauw voor Lotto Dstny in puntenjacht: alleen dagzege Maxim Van Gils telt in Ruta del Sol, geen punten voor ‘eindzege’

Een stevige knauw voor Lotto Dstny in hun strijd om punten om weer in de World Tour te geraken. Maxim Van Gils won vorige week de tijdrit van amper vijf kilometer, en daarmee ook de hele Ruta del Sol, waar heel wat ritten waren geschrapt. In principe goed voor heel wat UCI-punten, maar de wielerorganisatie steekt daar een stokje voor.

Lees meer »

Aap dringt hotelkamer binnen, steelt snacks en doorzoekt de spullen van verbaasde toeristen: “Hij rookt van mijn vape!”

De Amerikaanse Brooke spendeerde Valentijn in Mexico met haar vriendin Sarah toen ze ’s ochtends opvallende bezoekers over de vloer kreeg. Enkele aapjes waren via het balkon en het openstaande schuifraam hun hotelkamer binnengedrongen. De ondeugende dieren hadden het op de snacks van de vriendinnen gemunt, maar doorzochten ook hun spullen. Eentje ging zelfs met de elektronische sigaret van Brooke

Lees meer »

Hevige regenval eiste sinds november al ruim dertig mensenlevens in Bolivia

In Bolivia blijft de overvloedige regen voor problemen gezorgd en in honderden gemeenten en dorpen wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Volgens de autoriteiten lieten sinds november al zeker 33 mensen het leven als gevolg van de hevige regenval, die voor modderstromen en overstromingen zorgde. De dodentol is daarmee fors hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, bericht

Lees meer »

Nieuwe toeristische brochure Blankenberge informeert en inspireert

Het Infopunt Toerisme kondigt met trots de lancering aan van de nieuwe toeristische brochure voor het jaar 2024. “Deze nieuwe publicatie is een onmisbare gids voor al wie Blankenberge wil ontdekken en beleven”, klinkt het.
The post Nieuwe toeristische brochure Blankenberge informeert en inspireert appeared first on KW.be.

Lees meer »