Krantenkoppen

Mama van vermoorde zusjes krijgt rechtszaal stil bij brief aan haar ex: “Chris Vanhaverbeke heeft alles van mij afgenomen”

Een dominante, seksverslaafde narcist. De advocaat van de moeder van de vermoorde zusjes Maud (8) en Ona (5) schetste maandag geen fraai beeld van Chris Vanhaverbeke (44). De Waardamse landbouwer staat nog niet terecht voor zijn gruweldaden, maar wel voor slagen en verkrachting ten aanzien van zijn ex Astrid G., die de zaal muisstil kreeg door een brief voor te lezen. “Ik zou graag rust krijgen”, klonk het.

Meer krantenkoppen in België

Basket Midwest Tielt speelt topper tegen Avanti Brugge

In Brugge treft de ploeg van Hans Vanoosthuyse Avanti, de leider in tweede provinciale. De ambitie van de Tieltse club is promoveren, maar twee opeenvolgende nederlagen gooiden roet in het eten. Winst tegen Brugge kan voor een ommekeer zorgen.
The post Basket Midwest Tielt speelt topper tegen Avanti Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN. OEKRAÏNE. Zelensky: situatie aan het front “uiterst moeilijk”- Russische troepen rukken op

De Russische troepen rukken verder op na de val van Avdiivka, een strategische stad aan het front in het oosten van Oekraïne. Volgens het Oekraïense leger heeft er maandag in de buurt van het dorp Robotyne in het zuiden van het land “zwaar vuurgeweld” plaatsgevonden. President Volodymyr Zelensky noemt de situatie aan het front dan ook “uiterst moeilijk”. Volgens zijn

Lees meer »

CHECK – Neen, deze video’s tonen geen zinkend Brits vrachtschip na aanval van de Houthi’s

Op sociale media zijn video’s opgedoken op van een schip dat tot zinken zou zijn gebracht door Houthi-rebellen in de Rode Zee. Het Britse schip Rubymar werd inderdaad getroffen door een raket, maar de video’s van zinkende schepen dateren uit 2013 en 2020 en hebben niets te maken met de recente aanval. Reddingsdiensten proberen de zwaargehavende Rubymar intussen weg te

Lees meer »

Monument tegen zinloos geweld in Lo beschadigd door vandalen

Het monument tegen zinloos geweld dat zich in het speelpark De Large bevindt in Lo (Lo-Reninge) is enkele dagen geleden beschadigd geraakt. Stenen zijn uit het monument getrokken en de steen met het opschrift ‘tegen zinloos geweld’ werd beklad met verf. “Het gaat wellicht om vandalisme en dat is erg te betreuren”, zegt burgemeester Lode Morlion.
The post Monument tegen

Lees meer »

Tot wel 1.500 euro voor een ticket: ticketprijzen voor concert van Usher in Londen lopen hoog op

“Mijn huisbaas moet het maar begrijpen.” Er is momenteel veel te doen rond het Britse gedeelte van Ushers ‘Past Present Future’-tournee. De ticketverkoop voor de concerten in Londen ging afgelopen dinsdag al van start. Bij het zien van de ticketprijzen moesten de meeste fans wel heel even bekomen. Zo liepen de prijzen voor een kaartje op tot meer dan 1.500

Lees meer »

Europa tikt België op de vingers voor ontoereikend klimaatplan: “Hernieuwbare energie duidelijk te kort”

De Europese Commissie heeft het Belgisch klimaatplan voor 2030 officieel gewikt en gewogen en voornamelijk te licht bevonden. Europa ziet enkele goede zaken, maar vooral toch veel werkpunten. Op het vlak van het aandeel hernieuwbare energie in de energiemix bijvoorbeeld: "België blijft er duidelijk onder de doelstelling". Tegen juni moet er een nieuw en beter plan op tafel liggen, maar

Lees meer »

DE INSIDER. Wat als AI-naaktbeelden van jou de ronde doen? “Het was alsof die man mijn lichaam had gestolen, zei ze”

Naaktbeelden gemaakt door AI. Het is een nieuwe vorm van seksueel geweld die bij veel jongeren gekend is. Liefst 14 procent heeft al een deepnude ontvangen, en velen weten ook hoe ze het moeten toepassen. Onze insider praatte met een jonge vrouw die zelf slachtoffer werd – en ons de toestemming gaf om de beelden te publiceren. De impact blijkt

Lees meer »

KIJK. Opnieuw vogel voor de kat: Russen staan voor tweede dag op rij op open plek, voor tweede dag op rij weet drone hen te vinden

Oekraïne heeft opnieuw twee artillerieaanvallen op Russische troepen uitgevoerd. De russische soldaten verzamelden zich op een open plek in het Oleshky Sands National Nature Park om een dorp in Cherson aan te vallen. Op dronebeelden is te zien hoe ze vervolgens worden opgeblazen door een nauwkeurige aanval. Dat gebeurt slechts een dag nadat 65 Russische militairen in één klap gedood

Lees meer »