Krantenkoppen

Man valt eigen vrouw en buurman aan met mes, slachtoffers zwaar toegetakeld

De politie arresteerde zondagavond een man die zijn eigen vrouw en hun buurman met een mes te lijf ging in Beverst, een deelgemeente van het Limburgse Bilzen. De slachtoffers liepen daarbij ernstige verwondingen op.

Meer krantenkoppen in België

Assisen scalpelmoord – Oudaha en Himpe bleven contact houden: “Hij was opdringerig, zij bleef beleefd”

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) hebben de speurders toelichting gegeven bij hun onderzoek. De recherche haalde vooral de vele contacten aan tussen Ridoan Oudaha (43) en zijn ex-partner. “Uit de berichten kunnen we afleiden dat hij opdringerig was en dat Jill op een beleefde manier antwoordde.”
The post Assisen scalpelmoord – Oudaha en Himpe bleven

Lees meer »

Iran lanceert satelliet op Russische kosmodroom

Iran heeft een eigen satelliet gelanceerd op de Russische ruimtehaven Vostotsjny. De met camera’s uitgeruste onderzoekssatelliet Pars-1 is tot op een hoogte van 500 kilometer gebracht, zo berichten Iraanse staatsmedia donderdag. Voor de lancering is een Russische Sojoez-draagraket gebruikt.

Lees meer »

Duizenden Bolsonaro-aanhangers op straat tegen onderzoek naar staatsgreep

In de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo zijn zondag duizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro op straat gekomen om hun ongenoegen te laten blijken over het strafonderzoek naar de rechtspopulist. De speurders onderzoeken de rol die Bolsonaro gespeeld zou hebben in de mislukte staatsgreep na diens verkiezingsnederlaag in 2022.

Lees meer »

Gezaghebbende Britse organisatie: “Kort zomervakantie in tot vier weken”

In het Verenigd Koninkrijk roept de gezaghebbende liefdadigheidsorganisatie Nuffield Foundation op om de zomervakantie in te korten tot vier weken. Door af te stappen van de schoolkalender die “dateert van de victoriaanse tijd”, krijgen leerlingen en leerkrachten meer tijd in het schooljaar om tot rust te komen, luidt de redenering. Ook in Vlaanderen gaan stemmen op om de zomervakantie in

Lees meer »

Carrefour Market in Beernem ondergaat complete metamorfose: “Het blijft een buurtwinkel”

Sinds dinsdag 6 februari was er aan de Carrefour Market in Beernem een drukte van jewelste. Aannemers en leveranciers reden af en aan om de winkel na een complete renovatie op tijd open te krijgen. Vandaag, vrijdag, openden Xavier Nollé (54) en Kathy De Cocker (46) hun winkel plechtig met tal van promoties.
The post Carrefour Market in Beernem ondergaat

Lees meer »

Juf Martine gaat na 42 jaar met pensioen in Oeselgemse basisschool Mikado en krijgt erehaag als afscheid

Juf Martine Vanhamme (62) kreeg donderdagochtend een mooie ode in basisschool Mikado in Oeselgem. Daar vormden de tweehonderd leerlingen uit het kleuter en lager onderwijs een erehaag voor de juf die er een carrière van 42 jaar heeft op zitten.
The post Juf Martine gaat na 42 jaar met pensioen in Oeselgemse basisschool Mikado en krijgt erehaag als afscheid appeared

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

‘Goldfinger’ bestaat 60 jaar, maar bijna was Sean Connery niet ‘James Bond’: “Deze ruwe rouwdouwer wil ik niet”

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat ‘Goldfinger’ voor het eerst in de bioscoop te zien was. Het betekende de definitieve doorbraak van Sean Connery als James Bond-acteur, alhoewel hij het een beetje beu werd om altijd met de geheim agent geassocieerd te worden, weet ‘Primo’. Als het aan Ian Fleming (56), de geestelijke vader van James Bond, gelegen

Lees meer »